509 Living Room Sectional Design Photos And Ideas

The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
A view of the living room. "Craft is a key aspect of this building," said the architects. "The makers:  steelworkers, cabinetmakers, carpenters, landscapers are all carefully selected to add their skills to the project."
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design informed the minimalist interior that’s dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
On the other side of the sitting room is a small courtyard, framed by internal glazing and accessed via a glazed side-door.
The living room is bright and airy thanks to floor-to-ceiling glazing and a crisp white wall.
An overview of the open-plan interior space.
The ground floor consists of a large living room, dining area, and kitchen.
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
The light-filled living area features Bluestone paving and polished plaster walls.
Living Room
Main Living Room
Living Room
When open, corner windows in the main living area allow for a semi-outdoor transformation during summer months.
Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Interior view West
main living room space with custom curtain wall
Two large multi-slide doors open up the main living space to the exterior. The opening picture faces west towards the back yard; it is 12' h x 24' w.
Among the 38 available rooms, there are two special suites on the top floor that have their own private balconies and large living area.
A cozy mix of textures beckons from the living room.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
A pink, sculptural staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining areas, and connecting the two levels.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
Interior View
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
We also wanted to marry the painterly piece of art behind the sectional with some new elements, so we chose accessories that would mimic the patterns and shapes in the composition. Various textures were utilized to add some organic, natural arrangements to the living space and make it feel more relaxed.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
Living Room
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
A look at the living room looking toward the dining area.
The outdoor landscape is brought indoors through the continuation of the red concrete walls and ample glazing.
"Spatial layering forms a dominant language in the design—space seems to multiply and become enriched when it embraces a spectrum of malleability," explains the architects. "The way light interacts with space changes when elements are mobile, and depth of view shifts with the movement. With the sliding partitions and privacy curtains open, the visual depth of space extends throughout the full width of the apartment, animated by light. "
A view looking toward the kitchen with the walk-in wardrobe to the right and the living room to the left.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
The upper-level family room is furnished with a simple black sectional and a Noguchi table.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
The petrified wood stumps are from RH Modern.
The interior of the house recalls the rawness and scale of an exhibition space, appropriate since the residents own an art gallery.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.