314 Living Room Sectional Coffee Tables Design Photos And Ideas

Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
The 1946 Womb Chair by Eero Saarinen by Knoll was reupholstered in Knoll Boucle Orange.
The living area’s Chicklet sofa by Ray Wilkes is covered in a Knoll tweed.
Canted asymmetrical ceilings and a mix of concrete, steel, and iroko wood define the main living area.
Encarnacion's living room is warm and cozy, with floor cushions under the table for extra seating. "One of my favorite pieces in the house is this brass table that is in the living room," she tells us. "When our diffuser is on it, it looks like a person doing Warrior 2 pose."
Large expanses of glazing visually connect the living room with the garden.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
The great room features an open floor plan, as well as a vaulted tongue-and-groove ceiling.
The living room is furnished with an Eames lounge and ottoman and a Line credenza by Nathan Yong. The fireplace, also painted by the last owner, is Wrought Iron by Benjamin Moore.
Formerly the garage, the new living room feels bright and spacious thanks to large windows, white walls, and a vaulted ceiling.
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
A small wood-burning stove anchors a corner of the living room that offers straight-on views of the snow-capped volcanoes.
A fireplace anchors one side of the great room and divides the living area from the dining room tucked beneath the loft sitting area.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
Living room from front door framing the landscape.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
The light-filled living area features Bluestone paving and polished plaster walls.
Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Interior view West
main living room space with custom curtain wall
Two large multi-slide doors open up the main living space to the exterior. The opening picture faces west towards the back yard; it is 12' h x 24' w.
A cozy mix of textures beckons from the living room.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
A look at the living room looking toward the dining area.
The outdoor landscape is brought indoors through the continuation of the red concrete walls and ample glazing.
The upper-level family room is furnished with a simple black sectional and a Noguchi table.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
This view shows the space from another angle. The door at the bottom of the staircase leads to the laundry area. The door to the right of the staircase goes to a modern wine cellar with a sleek mounted wine rack from Stact.
Silver has also inserted a home office that is located just off of the den.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.