19889 Home Design Ideas and Photos

The back deck provides the perfect spot for entertaining and enjoying the lush landscape.
In the rear, a wooden deck is supported by concrete and shaded by a roof overhang.
Unlike the solid front facade, the back elevation is replete with glazing.
The addition includes two individual office spaces, a conference room, a studio, a bathroom, and storage space. An operable wall divides the main space as needed.
Wood ceilings extend out, further strengthening the indoor/outdoor connection.
Unlike its solid front, the back of Creekbluff Studio opens to the outdoors with large windows, floor-to-ceiling glass doors, and a patio tucked between tree canopies which overlook the nearby creek.
A glass entry connects the addition and offers a clear view of—and direct access to–the natural landscape surrounding the site.
The wood and stucco addition features a pitched metal roof that complements the existing home's midcentury style. The hidden side windows (by the planter) allow natural light to filter in.
The bathroom has classic square tiles on the walls, rising up to the ceiling for a modern touch.
The headboard and brick wall provide much-needed texture and depth in the bedroom.
Located at the opposite end of the apartment from the living room, the bedroom remains light and bright throughout the day.
Integrated appliances now keep the area simple, modern, and efficient, and the narrow counter runs along the hallway to provide extra space for storage.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
Here, a walkway overlooks the gym below. "Inside this building, you can sense and see its past," says the homeowner. "You don't forget that you're living in an old coach house."
"Concrete ribbon stairs" with timber cantilevered steps have been inserted to create a modern contrast to the building's original un-plastered walls. The staircase has been designed so that it didn't touch the exterior wall.
The upstairs apartment includes a contemporary kitchen and dining area.
An upper-level media room.
An upper-level media room.
The serene shade of green is echoed in the furniture throughout the home, including the bedroom nightstands.
Bright yellow cabinets in the kitchen add a playful, fun touch, while also maintaining to same sleek, contemporary look.
The use of different woods and textures contrast beautifully with one another.
"We maximized natural lighting, ventilation, and contact with the outdoors in all environments, which sometimes open onto the street at the height of the treetops, or opens onto an outdoor area with a tropical garden," explains the architects.
The dining area leads to the kitchen which sits behind a grand wooden pocket-door, allowing the space to be closed off as needed.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The garden effortlessly integrates the outdoors into the living space.
Through the bright front door, a hallway leads to a spacious living and dining room, which opens to a garden.
From the street, a discrete metallic wall features two green steel doors on either side.
Stair detail with curios and plants.  White oak and steel.
“At night, the Smith House appears to float like a glass box in space.
A look at the kitchen.
Here, you can see how the dining area and kitchen are behind the dividing wall.
The open kitchen and dining area.
An alternate view of the living room.
In this image the T-shaped plan is clearly visible. The two bedrooms are retained in the head of the "T." The entrance hall, kitchen, and laundry room are set between the focal point of the plan.
A look at the open living plan. Note the fireplace is set in the center of the space against a brick dividing wall.
The deck enables easy outdoor living and dining.
The property also has a 530-square-foot deck. Stairs from the deck lead to a children’s play area below.
The vertical part of the "T" contains the living and dining rooms, which are divided by a fireplace. This area also provides the most dramatic vantage point for the sweeping views.
Here is a look at the elegant entrance.
The 1,550-square-foot hillside home features a vertical T-shaped layout and houses dramatic city and ocean views.
A view of the Saint-Laurence River and the concrete exterior of Habitat 67.
The dichroic glass displays two different colors by undergoing a color change in certain lighting conditions. The concrete tiles reference the Brutalist building.
The bathrooms are a break from the minimalist aesthetic of the living spaces, injecting color and interesting finishes that include the use of a dichroic glass shower divider.
The streamlined wardrobe panels are also finished in oak.
A detail of the bespoke bed.
A close-up of the nightstand and another piece from Sangaré’s UNITÉ lighting collection.
The bedroom is predominately oak with a custom-designed bed and nightstand. The lighting in this room is also by Sangaré.
The hideaway bed tucks neatly into the storage unit.
A hideaway bed in the guest room allows this space to also be used as an office. Sangaré’s UNITÉ lighting hangs above.
A glance down the hallway from the junction of the two prefab "boxes."
The efficiently designed kitchen has been crafted by local kitchen brand À Hauteur d’homme.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
A commissioned art piece by local artist James Kennedy is mounted on a sliding door which hides the television set.
The window in the living room is framed by built-in shelves. The owners are collectors of local craft and design, and had ventilation grids custom-made specifically for the renovation.
The minimalist design of the space was also informed by the location of Habitat 67 on the Saint-Laurence River—a windy and isolated spot during the long cold winter months.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.