Dwell's Favorite Home Design Ideas and Photos

Dunbar and Astrakhan's low-cost, high-impact tour de force is a storefront facade constructed from salvaged double-insulated window glass panels arranged in a shingle pattern.
Even the master bath is open to the surrounding water.
The home’s undulating roof, composed of exposed wood beams and plywood sheathing, references the rolling terrain. A Cor-Ten steel–clad outdoor fireplace was built by BRD Construction; the same material was used for the interior fireplace, as surround on some windows, as cladding for the garage door, and on the chimney. The lounge chairs are from the Finn Collection from Design Within Reach. Tim Kirby of Surface Design Inc. tackled  the site’s landscape architecture.
-
Leelanau County, Michigan
Dwell Magazine : September / October 2017
In the master bedroom is a four-poster bed by Javier Rubio and a vintage Warren Platner chair.
The dining area holds an adjunct kitchen designed for Lisette, a chef; the table base was repurposed from one from her former restaurant.
Lara's home office consists of a MacBook Air and Ferruccio Laviani Abat-Jour lamp for Kartell.
Unable to alter the footprint of the building, the Deams created a backyard living area that nearly doubled the home's living space.
In the master bathroom, Chris clad the tub and walls in Carrara marble. An AJ Wall sconce by Arne Jacobsen for Louis Poulsen sheds some light on bathtub reading.
The sauna is a decidedly Scandinavian touch.
Conceived as a glass wall or window that could swing open rather than a typical door, the resulting glass-and-metal piece is so heavy that it required its own foundation! Thanks to clever engineering by Sand Studios, even seven-year-old Macy can operate the 2,000-pound door.
Called the “LDK,” for living, dining, and kitchen, the space is flexible—a blend of Western loft life and traditional Japanese homes, where rooms are multipurpose.
Having achieved LEED Gold certification for their Aspen property, Sarah Broughton and John Rowland use a Savant home automation system to monitor the house’s efficiency, adjusting any elements that take up too much energy.
The house is well-equipped for guests, with multiple sleeping areas. The main guest room features a custom reclaimed oak bed by BenchCraft and a Callan chair from Room & Board.
The rear of the house features Victorian brick, a modern extension, and Velfac windows. Landscape designer Matthew Wright was inspired by the art of Henri Rousseau when choosing plants to set amid the garden’s Dorset pebbles.
In the master bedroom, Mori custom built a bed with side drawers and lined the space with windows that are outfitted with automatic curtains—both blackout and sheer.
Mori’s addition is constructed of steel, concrete, glass, and bluestone veneer. She decided to preserve the ceiling height of the main house (11’6”) and lined the roof with Voltaic solar panels.
This prefabricated home in France was built to embrace the neighborhood.  
Along a tree-lined street in the small community of Marly-le-Roi near Paris, most of the homes have high fences on both sides, which hide and isolate neighbors from each other. But the owners of this 1,561-square-foot, three-level CLT prefab home wanted a more open atmosphere, as well as a better visual and spatial connection with its surroundings.
Marcel Breuer Hooper House II Exterior Courtyard House View
The LV prototype’s bathroom shows how buyers can vary finish levels according to budget.
The open kitchen and dining area of Romero and Bradford’s LV Home is flooded with natural light. Dining table and chairs by IKEA. Antique jukebox by Wurlitzer.
A EuroStone countertop structures the open-plan kitchen and dining room, where the family will often gather and play.
Work It

“We wanted to open up the back of the house, but there’s nothing to look at,” says Dana. “So we decided to put something in our yard as a focal point, to create our own view.” The architects came up with a glass-walled studio, which Dana uses as 

her home office. The architects mounted a steel I-beam that spans the yard, with holes drilled at eight-inch intervals for maximum flexibility of use. Right now it’s used for Ikea play equipment, but later they plan to hang a hammock and a movie screen.

ikea.com
To maximize light, Dana opted for white surfaces, from the custom cabinetry to the Silestone countertops. “You can’t put a lemon or a Popsicle down on marble, so we got quartz, which is virtually indestructible,” she says.
How a highly productive collaboration among a trio of creative Angelenas—and a good dose of Barragán—turned a dark and beleaguered midcentury house into a family home for the ages. Photo by Lisa Romerein.
After months spent researching solutions to make her home’s fabric roof functional, Lisa Sette can finally relax.
Wilkin and Pini hired Longma Joinery to build custom cedar windows and doors for their 270-square-foot addition.
Boasting sweeping downtown views, the roof deck reconciles complex geometry to accommodate a staircase, elevator, and usable social space. A fireplace is surrounded by outdoor seating from Paola Lenti.
Open shelving continues from the kitchen to the sun room, with Cappellini Big Break dining table and Knoll Gigi chairs.
The home’s kitchen features dual Miele ovens, Thermador refrigerator and freezer, and Thermador induction cooktop. A feature wall clad in natural Carrara marble sits behind sliding cabinet uppers. Paola Lenti Heron counter stools in ‘verde scuro,’ coordinate with custom cabinet fronts, accented with Spinneybeck leather pulls.
The striking interior stair was originally designed as a light well to filter light from above deep into the interior space.
The rear façade is illuminated at night.
A single crepe myrtle, which sports red blossoms in summer, defines the courtyard.
Muennig’s Green House utilizes the western sun of the dramatic Big Sur coastline.
The White House, 2006.
The Red House, 2002.
The architects stuck to a gray-scale color palette, installing slate tile floors that softly contrast with the white walls and Eames dining chairs. “It lets the views out the windows become the focus,” Dworkind explains. Doses of pure black accent important features, like the central wall that divides the kitchen and master bedroom behind it from the main living space.
For a cost-conscious 2,000-square-foot renovation located 30 minutes outside of Austin, Texas, architect Nick Deaver took a look around for inspiration. He spied galvanized metal cladding on the region’s sheds and co-opted the inexpensive, resilient material for his own design.
Viggsö by Arrhov Frick. © Mikael Olsson.

upinteriors.com/go/spr12
Kitchen and furnishings are made of grey wood fiberboard. Over the entire kitchen counter there is an oblong window section that emits light through a roof-mounted kitchen shelf in steel and glass. In the background a glimpse of the cubbyhole/reading corner.
Front facade with Horizontal slat
Upon his first visit to Tasmania, an island south of the Australian mainland, resident David Burns was immediately smitten with its varied, pristine landscape. Working with architecture firm Misho+Associates, he built a self-sustaining, 818-square-foot retreat that would allow him to completely unplug from urban life.
The workstation and the cabinets are by Korben Mathis Woodworking; the desk lamp is  from TaoTronics.
Erecting a modern cabin where a tool shed once stood became a family exercise for architect Jim Cutler and his daughter, Hannah, who worked with him on the design and build.
Located in Orinda, California, a three-bedroom house by architect Greg Faulkner took its first aesthetic cue from a large oak tree on the site. Cor-Ten steel panels clad the exterior, while white oak offers a material counterpoint on the interior. A 12-foot-wide sliding pocket wall opens the living/dining area to a terrace with a Wave Chaise longue by Paola Lenti. The landscape design is by Thuilot Associates.
The Weiners sit in one of the many large window bays, showing how the reused truck bodies look from within.
The main living area is connected to the back unit by a modern bridge. Polished concrete is used for both floors and ceilings, and a Mies van der Rohe Barcelona Stool accents the space.
A guest room and office wing were added to the front of the house. This left the living room roof in tact – a key feature of the original design, and created a front courtyard that define the entry sequence as a unique experience.
The pool at the bottom of the property did not exist when Mcllwee bought the house, even though Lautner had originally planned for it to be there. Mcllwee and Marmol Radziner used Lautner’s original drawings to actually build it. Better late than never.
A MODERN GLASS ADDITION IN BELGIUM

For this tiny house in the Belgian forest, a little extra square footage comes in the form of a glassed-in addition with a stellar view.
Add a captio

Dwell's favorite photos of modern homes and design ideas. From midcentury gems, prefabricated units, and eye-opening renovations, to shipping container construction and custom trailers and campers, these projects display the best from Dwell Magazine and submitted by the Dwell community. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.