121 Living Room Sectional Concrete Floors Design Photos And Ideas

The view from the kitchen.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
The polished concrete floors add a sophisticated touch.
The living room flows into the dining room and the kitchen for easy entertaining.
The open-plan living room is bright and airy with natural light from multiple sources.
A look at the light-filled living space.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
The influence of the beach is echoed in the living room's sandy, stucco masonry. A wall of windows brings a sense of the outside in.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The dining table and chairs were designed by Tim Sharpe.
City Cabin | Olson Kundig
City Cabin | Olson Kundig
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
interior/exterior
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Living Room
Main Living Room
Interior view West
main living room space with custom curtain wall
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Thanks to cleverly designed built-in storage systems, clutter is neatly concealed throughout.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
"Spatial layering forms a dominant language in the design—space seems to multiply and become enriched when it embraces a spectrum of malleability," explains the architects. "The way light interacts with space changes when elements are mobile, and depth of view shifts with the movement. With the sliding partitions and privacy curtains open, the visual depth of space extends throughout the full width of the apartment, animated by light. "
A view looking toward the kitchen with the walk-in wardrobe to the right and the living room to the left.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
The petrified wood stumps are from RH Modern.
The interior of the house recalls the rawness and scale of an exhibition space, appropriate since the residents own an art gallery.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
The living room opens to the courtyard.
 A study area on the mezzanine level overlooks the kitchen. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
The open-plan living room, dining area, and kitchen are encompassed with bright vibes.
The house has smart locks by August, Caséta wireless controls by Lutron, and a hub security system by Scout.
Raw plywood contrasts with dark plaster in the 460-square-foot main cabin, whose communal space encompasses an efficient living/dining area and kitchen.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
The guesthouse has similar built-ins and is outfitted with a reproduction rotating sconce by Serge Mouille and rugs by Stephanie Odegard.
The living room.
The staircase is hidden between wood paneled walls adorned with white, wooden slats, allowing light to filter into the stairway.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.