137 Living Room Sectional Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
Large expanses of glazing visually connect the living room with the garden.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
Formerly the garage, the new living room feels bright and spacious thanks to large windows, white walls, and a vaulted ceiling.
The tongue-and-groove ceiling has been painted a crisp white, helping the interiors to encompass a bright, airy feel.
The blue cabinets of the kitchen run through into the living area with a softer natural oak top tying the room together. A modular sofa can be moved in different configurations.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
The ground floor consists of a large living room, dining area, and kitchen.
When open, corner windows in the main living area allow for a semi-outdoor transformation during summer months.
A pink, sculptural staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining areas, and connecting the two levels.
Interior View
We also wanted to marry the painterly piece of art behind the sectional with some new elements, so we chose accessories that would mimic the patterns and shapes in the composition. Various textures were utilized to add some organic, natural arrangements to the living space and make it feel more relaxed.
Our interior designer wanted to enhance the existing furniture and overall sophisticated aesthetic. To fuse the old elements with the new, we sourced pillows in vibrant colors pulled from the client’s daring, non-representational art. This also gave the space an element of approachable luxury, as opposed to the bare, formal look that it initially conveyed.
We also sourced two Panton Chairs, from Design Within Reach. An area rug from Tom Dixon’s collection for The Rug Company adds a sophisticated, urban edge to the design. The staircase, which is prominently positioned in the center of the living area, featured iron railings, so we created continuity by refinishing the fireplace in iron and cement.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
living room with navy blue couch, original artwork, and crown molding
 A study area on the mezzanine level overlooks the kitchen. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
In the living room, there's a black leather Le Corbusier lounge and a Minotti sofa set.
The staircase is constructed of laminated 3/4" plywood sheets, and all of the components are interlocking using mortise and tenon joints instead of fasteners.
The stylish staircase provides a strong focus for the open-plan interior, and was constructed out of fir plywood by Duerksen himself.
Thanks to the glass perforations connecting the first two levels of the home, the structure no longer suffers from a dark, gloomy interior. The team also incorporated a handmade steel staircase to link the ground floor to the basement.
T
Set at a subtle angle to the barn, The northern façade of the main house is set at an angle to the barn and overlooks a large spring-fed swimming pond, rolling pastures, and the mixed northern hardwood forests that make up the property.
A sectional designed by the residents joins a coffee table that Trey devised out of marble left over from a bathroom floor. The teak lounge chair by S.A. Andersen & Erik Andersen and Palle Pedersen for Horsnaes Møbler and the Jens Risom side table are both vintage. The painting is by Wesley Kimler.
The first floor contains another bedroom and full bath in addition to the modern living room, kitchen, dining room and bar.
A view of the living area from the loft.
The material palette consists of concrete, bleached flooring, pine plywood and lots of matte black and white.
Interiors include an open floor plan, high ceilings, radiant heat, and hardwood floors throughout.
A plant in the middle of the courtyard creates a contemplative mood.
A black planter with ferns separate the living lounge from the dining area.
A completely glazed inner courtyard ensures that the home is flooded with light.
A Noguchi coffee table in the living lounge.
Reclaimed Walnut and View to Stairway Skylight
Living room from loft with the fought over Nirvana sectional by Article.
Living room with furnishings by Article & custom wagon wheel table by Ovuud
The lobby, anchored by a pair of green velvet sofas and a fireplace, combines a lounge area and general store with beverages and snacks; games to play by the pool, in the room, or on the road; and a curated selection of retail goods.
Floor-to-ceiling glass windows seamlessly connect the indoor spaces to the outdoors.
Living Room
Matali Crasset’s Lanterne suspension fixture in the spruce-paneled stairwell was originally created for a French cathedral.
The living area features a custom-made sectional with a tinted-larch frame set alongside a vintage John Dickinson side table; the yak sculpture is by Gunnar Nylund.
Pine chairs designed by Axel Einar Hjorth in the 1930’s flank ceramist Armelle Benoit’s stoneware fireplace with enameled hood.
Pine chairs designed by Axel Einar Hjorth in the 1930’s flank ceramist Armelle Benoit’s stoneware fireplace with enameled hood.
When the doors are shut, the sleeping areas are completely concealed.
A cabinetry wall  is constructed with marine plywood.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.