653 Hallway Design Photos And Ideas - Page 4

Studio für Architektur Bernd Vordermeier was brought in to design the apartments, as well as  new living spaces for Reinhold and his wife, Verena, and his parents.
A glass-fronted walkway leads from the main house to the office/play area.
A subdued material palette keeps the interiors crisp and contemporary.
Poly-carbonate sheets used to separate the functional zones, allow light to pass through, so all areas of the home well illuminated by natural light.
The diagonal positioning of the interior walls enhances the sense of depth within the indoor spaces.
Low walls were built along the entrance area of the house, to create an internal “alley” that separates the two studio spaces.
The building houses a workshop with two studios on the ground level, and a residence on the upper level.
Moving the kitchen out of the hallway and rotating the front door 90 degrees and into the tunnel created a much-needed foyer. “Before, when someone entered, they walked straight into the living room,” Russell says. “The lighting from the staircase would ruin the buzz of the party inside.” 

The new entrance opens into the narrower of the two corridors, from which individuals can access the storage-and-laundry closet, shower room, and powder room. In the kitchen, a 9.4-cubic-foot, 24-inch Liebherr fridge and freezer is tucked into the wall. “I freaked out when I saw it for the first time because it was so tiny,” Russell says. “But it hasn’t been an issue at all; it was just a mental thing. We’ve learned how oversized our old fridge was.”
The natural surroundings permeate the home at every angle.
20050712_overway 066
The master bath suite.
A hallway on the upper level leads to a bathroom and overlooks the front terrace.
Some of the Japanese-style rooms were retained and restored.
Elements from traditional Japanese architecture such as warm wood, exposed beams, and shoji screen-style sliding doors characterize the home.
Mizumoto transformed one of the original Japanese-style rooms into a garden that references the house’s past as a rice field farmhouse.
Staying true to the aesthetics of traditional, Japanese rural homes, architect Sumiou Mizumoto stuck with simple color and material choices. White and wood elements dominate pure, streamlined spaces.
Ceilings made of glue-laminated timber fit the design perfectly.
At a fraction of the size of Ochre Barn, Stealth Barn is just one clear shot down the hall from the kitchen to the bedroom. OSB is an even stronger part of the interior here evoking bales of hay.
The kitchen and dining area have been designed as a single, open-plan space. This area now has a large antique table, Hans Wegner Y-chairs, and Danish-designed furniture.
The entry features a custom-made floating bench. Hooks were added for convenience, as the mudroom would be the main point of entry after a day spent on the slopes.
The adjacent volume houses the galley kitchen; the Ball clock is by George Nelson Associates.A portion of Jack’s massive collection of more than 10,000 records is displayed in a low-slung walnut shelving unit built along the upstairs stairwell entry.
From the living room, an open floating staircase leads up to the balcony loft and the second-floor bedrooms.
Most of the framing lumber and decking came from FSC certified sources, while the FSC certified oak flooring was grown and manufactured locally by Zena Forest Products.
The master bedroom, the child's room, two bathrooms, and an office space are located on the second level. The white cabinets allow for additional storage space.
The pentagonal geometry of the  third story is echoed by an Alumilex  window.
Rough oak cabinetry frames the corridor that leads between the open living spaces, and the private beds and baths.
Inside the home green and blue are used for the bathroom block, dark brown for the sliding door, and orange for the wall dividing the living room from the kitchen. The floor is dark gray industrial poured concrete.
Architect Don Dimster designed this duplex as two family homes – one for him and his family and one for his brother’s family – with a pair of glass-walled, suspended steel stairways that connect both family homes to a shared 1,000-square-foot rooftop patio.
The eye is drawn down the corridor towards the slice of light.
The curved corridor.
Modern entrance art and framing with a modern sconce and wallpaper.
The once public hallway between the two apartments now boasts a bold wallpaper by Kravitz Design for Flavor Paper.
A recording light lets guests know when Will is working in the recording booth.
Architect Christi Azevedo, along with homeowners Lorena Siminovich and Esteban Kerner, transformed this 1,485-square-foot, multilevel, mid-century maze into a modern and efficient family home in just three months. “It was the craziest frickin’ thing,” laughs Azevedo. “It was like a Tetris game, putting it all together, trying to squeak out space wherever we could.” Purchased as if straight out of 1955, the home is now the ideal small space for Siminovich and Kerner to raise their young daughter, Matilda.
The feeling of indoor/outdoor living extends to the second floor thanks to the floor-to-ceiling glazing. The beauty of the post and beam construction is particularly sensed at this level.
Print by artist Richard Vergez.
The skylights are constantly changing the home's interiors. It's "not just day/night, or dark/light," says Bernheimer, "but the quality of light...changes at any given hour, depending on where clouds are, where the sun is, whether the moon is full or not, all dependent on the time of day, time of year, and so forth."
Reading nook and skylight.
In the bedroom wing, sunlight shines down from the Plexiglass bubbles. Steel in the cutaways reflects the light.
Verona chairs from Structube surround a vintage dining table.
-
North Hatley, Quebec
Dwell Magazine : July / August 2017
In this Brazilian home, São Paulo studio Jacobsen Arquitetura placed laminated timber porticoes approximately 1.31 feet apart, to create a dynamic linear aesthetics that brings to mind the tori gates of Kyoto’s famous Fushimi Inari shrine.
The main corridor bends 100 degrees from end to end and leads to three guest rooms, each with a different color door. “Roland took a Lawren Harris painting and matched the colors perfectly,” says David.
Once inside, natural light serves as an important material layered amongst its solid counterparts. Wood ceilings sit slightly pulled back from the walls to create a feeling of expansiveness.
Photography by Matthew Millman
Hallway on the second level of the house.
An "in-between" space creates protected circulation between the separate volumes. A sheet of glass frames the view outside. "The ceilings in these spaces are all made of oak slats that, through the treatment with iron sulfate, turn naturally black because of the high content of tannin," said Stinessen. "The airy and black ceilings retreat from the visual connection to the outside."
A sinuous ramp links public space to the private space.
A long corridor provides access to the individual rooms.
A drop-off station can consist of anything, from nothing more than a narrow shelf with a mirror above it, to a series of hooks with seating, storage, and plants.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.