330 Hallway Concrete Floors Design Photos And Ideas

Large glazed walls connect the different functional volumes of the home. “You are constantly aware of the landscape as you walk from one area of the house to the next,” says Costello. This impression of the landscape being a part of the home itself is emphasized by the continuation of the board-formed concrete from exterior to interior.
Industrial black metal doors—such as the entrance to the main suite—offset the internal timber cladding, reenforcing the contrast between the architecture and the interior.
The clients must pass through the courtyard, experiencing the outdoors, as they move between the private and public spaces.
When open, the door leads into the dining room, which has been extended to create a communal gathering space for the family.
A sliding door crafted from part of a shipping container, with the typography becoming a graphic and defining element within the space.
The front entrance leads into a shipping container that features a mud room, laundry and bathroom. This space has been opened up to the circulation space between the existing home and the new addition.
The circulation space between the addition and the old house. The heated concrete floors have been polished to reveal the aggregate, enhancing the refined industrial appeal of the interior.
A battened window lets in northern light while reducing summer solar gain.
The home’s sunny vestibule features a vibrant yellow door and a photo by William Bailey.
Garden and living spaces blend together in this Australian dwelling which inverts the classic wraparound veranda.
Punctuating a hallway with light was among the clients' few requests for the house. EFFEKT achieved it through a panel of glass that highlights a swath of greenery.
The window seat can also double as a bed. "It's particularly long, which was so that an adult can sleep there, or two kids could comfortably cozy up and sleep there," says Shaw, noting that it’s tucked around the corner from the bed for privacy.
One of the biggest challenges was prototyping, sampling, and testing to determine the correct formulas and process for the materials. “Concrete, for example, when poured in different environmental conditions produces different results,” says architect Tony Vella. “This doesn’t always work for a homogenous architecture.” As a result, the concrete was one of the most expensive elements of the home. “It was extremely detailed and very laborsome, but definitely worth the investment,” reveals Vella.
The couple’s art collection is diverse, representing their different tastes. This part of the gallery features work from Tam Van Tran (left), Yunhee Min (right), and a didgeridoo from Northern Australia.
“There was a notion that the floor and walls could be neutral surfaces, except for these very colorful rooms, and that would really help to make it feel like it’s the art that's the thing that you actually see,” says Tolkin. “When you put art on a more neutral surface, it tends to pop out and it’s very visible.” This section of the gallery features a painting by the client, Cathie Partridge.
The circulation space that connects the pavilions doubles as a gallery, so it’s much wider than a conventional corridor. This part of the gallery features a work by Tom Wudl (in the foreground), and a painting by Tam Van Tran (in the background).
In the bedroom hallway, a window is placed specifically in front of each door. “It’s like you have your own personal relationship with the window as you come through,” says Andrew Ashey, co-principal at AAmp Studio.
The entry door opens up to direct views of the central courtyard. "This view replaces the traditional accent wall, or piece of artwork, with a glass opening framing the sky and exotic plants (with a 500-year-old ironwood tree focal point) drawing your eye through the courtyard, expanding the feeling of the space," note the architects. The black lighting fixture is from Restoration Hardware.
The entire ground floor has a burnished concrete floor slab with in-slab hydronic heating. This lends a subtle and warm tone to the floor and pairs beautifully with the timber elements throughout the home.
“We wanted to connect their lifestyle to the design and the materials,” says Ashizawa. The Nanaminoki tree and other plantings outside the wide windows bring a green into an otherwise minimalist palette.
The family of five who live here love the outdoors; the architecture of their home brings that nature in to every moment... even when you're sitting on the built-in entryway bench to put on your shoes.
Natalie Myers in the doorway of her Yucca Valley retreat. Her goal with the renovation was to maintain the authenticity of the 1958 homesteader cabin and avoid a predictable "rustic-chic design sensibility."
Sasaki designed a white-painted box-like insert just beyond the office. The volume holds two bathrooms and a utility room.
The client desired a home with no use of plasterboard or paint. As a result, the interior walls are clad in timber. “This ties in very strongly with the idea of the retreat,” says Shields. “It creates a space that feels more like a cabin, different from the home environment.”
“We wanted the entry to give a sense of the house without giving too much away—and to draw the eye to the glazed entry gallery and the beach and hills beyond,” says architect Ben Shields. “We also wanted to start to materially tell the story of the house.”
Custom millwork units are strategically located in every space—including hallways—to provide ample storage for the growing family.
Steps from the living room lead to an office and music room.
A sloped hallway connects the three bedrooms that step down in height from south to north.
A custom-designed console fits the wall perfectly and creates a spot to drop keys and mail, or check appearances before going out the door.
A six-meter-long white terrazzo wall protrudes from the hallway out past the entrance to form a welcoming gesture that leads people into the home. It not only blurs the boundaries between the interior and exterior, but also separates the public spaces—including the living room and dining/kitchen area—from the private spaces, such as bedrooms and a multipurpose family room. “We extended a modern gesture, like an arm, that welcomes you in,” says Chu. “It separates the public and private quarters, but also acts as a reflector to bring natural light into the interior.”
“This photo perfectly captures what we were going for with the entire home,” says the firm. “The wood, the light, the warm throwback with a timeless vibe.”
The view one way frames the new entry console.
Quadrants are outlined by cedar-clad bands which slice through the ceiling and extend out to meet the courtyard’s cedar cladding.
Delicate ferns grow beneath a Myrtle canopy in the courtyard, forming a cool microclimate at the home’s center.
The courtyard is the heart of the home. It’s carved out of the building, providing a secluded retreat.
The enormous pivoting front door, which is 2.7 meters high and 2.4 meters wide, is crafted from oak veneer. It opens directly into an expansive view of the internal courtyard garden, creating a delightful moment of surprise and contrast.
A view toward the living spaces in the pavilion, which includes the kitchen, dining room, and living room. The nine-foot-tall ceilings are clad in American oak, and the concrete plinth is intended for art display—but also works well for a record player. The floors are natural gray polished concrete slab with integrated hydronic heating.
A view toward the front of the house and the bedroom wing. The glass walls in the gallery define the passage into the main living spaces in the rear pavilion.
A jack-and-jill bathroom, children’s bedrooms, powder room, and laundry room are in the space before the master suite, which includes a hallway with a polycarbonate light monitor.
For this mudroom, designer Sarah Latham mixed a black, stainless-steel finish on the exterior with a white bronze dark finish inside.
Large sliding pocket doors provide rooms with privacy while maintaining an open plan, maximizing flexibility in the space.
The sculpture in the entrance is by Greek sculptor Kostas Koulentianos.
The richly textured facade of the dairy is juxtaposed against a carefully crafted contemporary material palette, which includes burnished concrete and ceramic tiles.
The simple interiors are given a strong sense of character with eclectic furnishings and artwork styled by Wendy van Niekerk.
Different parts of the home branch off a central courtyard and weave together.
Three generations can gather around the picnic table in the dining area of the home.
The home near Saratoga Springs, New York, features custom-designed furnishings, as well as brightly colored sheet-metal partitions and finishes.
The angled entry foyer is wrapped in plywood with concealed access to roof storage spaces. Built-in seating provides storage for daily wares and a spot to put on shoes and drop school bags.
Timber stairs lead from the entrance block up to the master bedroom.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.