502 Hallway Design Photos And Ideas - Page 2

Architect Don Dimster designed this duplex as two family homes – one for him and his family and one for his brother’s family – with a pair of glass-walled, suspended steel stairways that connect both family homes to a shared 1,000-square-foot rooftop patio.
The eye is drawn down the corridor towards the slice of light.
The curved corridor.
Modern entrance art and framing with a modern sconce and wallpaper.
The once public hallway between the two apartments now boasts a bold wallpaper by Kravitz Design for Flavor Paper.
A recording light lets guests know when Will is working in the recording booth.
Architect Christi Azevedo, along with homeowners Lorena Siminovich and Esteban Kerner, transformed this 1,485-square-foot, multilevel, mid-century maze into a modern and efficient family home in just three months. “It was the craziest frickin’ thing,” laughs Azevedo. “It was like a Tetris game, putting it all together, trying to squeak out space wherever we could.” Purchased as if straight out of 1955, the home is now the ideal small space for Siminovich and Kerner to raise their young daughter, Matilda.
The feeling of indoor/outdoor living extends to the second floor thanks to the floor-to-ceiling glazing. The beauty of the post and beam construction is particularly sensed at this level.
Print by artist Richard Vergez.
The skylights are constantly changing the home's interiors. It's "not just day/night, or dark/light," says Bernheimer, "but the quality of light...changes at any given hour, depending on where clouds are, where the sun is, whether the moon is full or not, all dependent on the time of day, time of year, and so forth."
Reading nook and skylight.
In the bedroom wing, sunlight shines down from the Plexiglass bubbles. Steel in the cutaways reflects the light.
Verona chairs from Structube surround a vintage dining table.
-
North Hatley, Quebec
Dwell Magazine : July / August 2017
In this Brazilian home, São Paulo studio Jacobsen Arquitetura placed laminated timber porticoes approximately 1.31 feet apart, to create a dynamic linear aesthetics that brings to mind the tori gates of Kyoto’s famous Fushimi Inari shrine.
The main corridor bends 100 degrees from end to end and leads to three guest rooms, each with a different color door. “Roland took a Lawren Harris painting and matched the colors perfectly,” says David.
Once inside, natural light serves as an important material layered amongst its solid counterparts. Wood ceilings sit slightly pulled back from the walls to create a feeling of expansiveness.
Photography by Matthew Millman
Hallway on the second level of the house.
An "in-between" space creates protected circulation between the separate volumes. A sheet of glass frames the view outside. "The ceilings in these spaces are all made of oak slats that, through the treatment with iron sulfate, turn naturally black because of the high content of tannin," said Stinessen. "The airy and black ceilings retreat from the visual connection to the outside."
A sinuous ramp links public space to the private space.
A long corridor provides access to the individual rooms.
A drop-off station can consist of anything, from nothing more than a narrow shelf with a mirror above it, to a series of hooks with seating, storage, and plants.
Wall space in a hallway can easily be activated by a series of hooks for hats, coats, or scarves. If the hallway is particularly visible, you may hang items in an artful way, so that there's a mixture of aesthetic cohesion and functionality.
You may think that a library has to be its own room, but books can be stored and read just about anywhere. Lining a hallway with books turns it into a library that you’ll walk through, and be inspired by, every day. Cabinets below provide extra storage and even a place to sit and read.
A bench in a hallway can also provide a moment of respite, encouraging new perspectives and rhythms within a residence, even if it's just a pause to look out a window or into another room.
Placing seating in a hallway or corridor might sound counterintuitive. However, adding seating— in particular a piece that takes advantage of the length and narrowness of a hallway, like a bench—is particularly well-suited because it works as a waiting nook.
Installing wood shelves in this nook in a hallway adds visual interest that breaks up the hallway's length, and provides storage for books and other vignettes.
Artwork can also bring balance to a space, acting as a counterpoint to closets and doors, and introducing color schemes that play throughout the rest of the home.
Custom millwork and cabinetry can be a great way to add storage while keeping the hallway looking clean, neat, and bright. Cut-outs in the doors instead of knobs or cabinet handles ensure that hardware doesn't take up any extra space in the narrow corridor.
All of the doors in the hallway were salvaged and found by the owners. Yun designed and inserted the glass transom windows above the doors.
In the new sitting room, the architects opted for timber-framed windows and doors. "In this space the fixed joinery elements invert the original material strategy of the house," they write.
The architects signified the extension with a waxed concrete floor. To the left of the staircase is a new bathroom and laundry. The stairs lead up to a new sitting room that connects to the new brick garden terrace.
Inside the entry, looking through the house towards the extension, Emery's original palette combined white walls with wood floors.
Elegant ceramic pendant lamps are draped on each post.
All of the rooms on the upper story have skylights.
A view of the folding doors that line the courtyard. Cinder block walls are coated in stucco made with sand from Waimanalo and mixed with concrete and water.
The entrance lobby on the first level.
The corridor on the upper level.
Entryway decor comes in the form of a wood--- by--- and a row of locally procured cacti.
The entrance to the home, a curtain blocks.....
Both the niche and the base of the kitchen island are covered in reclaimed end-grain red oak.
House Ocho
Adjacent to the elevator, the main entry to the space, sits a custom millwork piece for gathering everyday essentials.
The Cabaret Theater is open air, blending exterior and interior spaces. The low roof overhang protects interior spaces from the harsh desert sun.
Starting with the front hall, the architects opened up the enclosed stairwell and utilized a lighter palette to bounce natural light around. White walls, concrete floors, and minimal trim produce a streamlined backdrop.
The property is fitted with cutting-edge, behind-the-scene electrical system as well as geothermal heating and cooling systems technology. The basement of the main home even offers a synthetic ice floor for indoor hockey practice, which could also easily be retrofitted for additional living spaces and/or storage.
A picture window look out over the 3.6-acre property.
A look at the boulder from inside the home.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.