741 Hallway Design Photos And Ideas - Page 5

The connecting corridor, or circulation spine, uses built-ins to create space for various activities, such as a family study, a music spot, and reading nooks.
The architects located a new kitchen and dining space in the northern part of the addition. A curving corridor connects the original house to the new kitchen and dining space. Expansive openings in the hallway look into the new enclosed courtyard.
Interior spaces appear to flow seamlessly to the outside as materials continue from inside to out through invisible sheets of glass.
Simple, readily available materials were used throughout: wood-framed walls are sheathed in plywood or recycled boards, and doubled pairs of steel columns support beams that in turn support exposed roof structures.
A pair of lights from IKEA hang above the first floor, which houses the living room, kitchen, and bathroom. Pine floors, painted black, run throughout the residence.
An east-facing view of the central circulation hallway is flanked with full-height, dark-gray anodized aluminum windows.
The street-level entrance to the complex.
The floors are white travertine porcelain.
A continuous connection with the outdoors is maintained through full-height glazing.
The handmade bricks found throughout the house are by Danish company Petersen Tegl.
A sky-lit hallway.
Here, a walkway overlooks the gym below. "Inside this building, you can sense and see its past," says the homeowner. "You don't forget that you're living in an old coach house."
A glance down the hallway from the junction of the two prefab "boxes."
A walnut slat wall and built-in bench sit adjacent to the family room.
The various pots placed along walls and corners make the apartment feel almost garden-like.
The north-south hallways divide the programmatic areas to the east and west.
Benches with hidden storage were built into the walls to provide cozy reading or contemplation nooks where each resident can enjoy some private time.
The buildings were constructed with glulam columns and beams.
The house employs "open architecture" and passive cooling techniques.
Spatial interconnectivity is facilitated through a plywood “chute” that connects and delineates the original house from the new addition.
Hallway
From the living area, floating stairs lead up to the second and third floor, which were designed as two compact levels stacked above the "wooden house" volume on the ground floor.
Shelly walks along the perimeter of the house, near the central living area. The design of the house, with its many rooms, nooks, and open family spaces, "was so ahead of its time," Shelly says, "that, to young people coming here, it still feels contemporary."
The pillar side table is by Ben and Aja Blanc.
The skylight over the home’s entrance “helps simulate a feeling of grandeur and creates an airy and welcoming atmosphere,” says Bjerre-Poulsen.
An entrance hallway is the first space you enter in a home, but it can also serve the very important function of acting as a drop-off station or mudroom for keys, shoes, and coats.
The low ceilings create a sense of darkening and narrowing, which contrasts with the voluminous, bright main room at the end of the corridor. The results bring to mind the play of light and shadow in the owner's love for chiaroscuro paintings.
Artistic touches have been added at every turn.
Studio für Architektur Bernd Vordermeier was brought in to design the apartments, as well as  new living spaces for Reinhold and his wife, Verena, and his parents.
A glass-fronted walkway leads from the main house to the office/play area.
A subdued material palette keeps the interiors crisp and contemporary.
Poly-carbonate sheets used to separate the functional zones, allow light to pass through, so all areas of the home well illuminated by natural light.
The diagonal positioning of the interior walls enhances the sense of depth within the indoor spaces.
Low walls were built along the entrance area of the house, to create an internal “alley” that separates the two studio spaces.
The building houses a workshop with two studios on the ground level, and a residence on the upper level.
Moving the kitchen out of the hallway and rotating the front door 90 degrees and into the tunnel created a much-needed foyer. “Before, when someone entered, they walked straight into the living room,” Russell says. “The lighting from the staircase would ruin the buzz of the party inside.” 

The new entrance opens into the narrower of the two corridors, from which individuals can access the storage-and-laundry closet, shower room, and powder room. In the kitchen, a 9.4-cubic-foot, 24-inch Liebherr fridge and freezer is tucked into the wall. “I freaked out when I saw it for the first time because it was so tiny,” Russell says. “But it hasn’t been an issue at all; it was just a mental thing. We’ve learned how oversized our old fridge was.”
20050712_overway 066
The master bath suite.
A hallway on the upper level leads to a bathroom and overlooks the front terrace.
Some of the Japanese-style rooms were retained and restored.
Elements from traditional Japanese architecture such as warm wood, exposed beams, and shoji screen-style sliding doors characterize the home.
Mizumoto transformed one of the original Japanese-style rooms into a garden that references the house’s past as a rice field farmhouse.
Staying true to the aesthetics of traditional, Japanese rural homes, architect Sumiou Mizumoto stuck with simple color and material choices. White and wood elements dominate pure, streamlined spaces.
Ceilings made of glue-laminated timber fit the design perfectly.
At a fraction of the size of Ochre Barn, Stealth Barn is just one clear shot down the hall from the kitchen to the bedroom. OSB is an even stronger part of the interior here evoking bales of hay.
The entry features a custom-made floating bench. Hooks were added for convenience, as the mudroom would be the main point of entry after a day spent on the slopes.
The adjacent volume houses the galley kitchen; the Ball clock is by George Nelson Associates.A portion of Jack’s massive collection of more than 10,000 records is displayed in a low-slung walnut shelving unit built along the upstairs stairwell entry.
From the living room, an open floating staircase leads up to the balcony loft and the second-floor bedrooms.
Most of the framing lumber and decking came from FSC certified sources, while the FSC certified oak flooring was grown and manufactured locally by Zena Forest Products.
The master bedroom, the child's room, two bathrooms, and an office space are located on the second level. The white cabinets allow for additional storage space.
The pentagonal geometry of the  third story is echoed by an Alumilex  window.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.