653 Hallway Design Photos And Ideas - Page 3

A look at the antique pine bench with a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co, artwork by Jason Archer, and Icelandic sheepskin rug from Society of Wanderers along the entry corridor.
Splashes of color are interwoven into the original fabric of the structure, which reflects the creativity of the client.
The main corridor, punctuated with full-height glazing, doubles as an art gallery.
Artwork lines the walkway that connects the two ends of the upper floor.
The entry sequence is lined with reclaimed teak flooring.
The kitchen includes a bar area with a wine cooler, two refrigerators, a fumed mirror backsplash, multiple pantries, and numerous modern appliances.
Both the walls of the hallway leading to the master bedroom and the two bathrooms are covered in a Fornasetti wallpaper that features dreamy cloud graphics.
With dark blue walls and ceilings, the chromatic dining area is a striking contrast to the light-colored living area, which has pale chestnut flooring on French-inspired white walls.
White walls and fit-outs give the home a light, summery atmosphere.
Internal brick walls and polished concrete surfaces provide thermal mass that help keep the interior spaces cool.
A central breezeway brings the family together to enjoy the tranquil outdoor scenery.
Interior View
The connecting corridor, or circulation spine, uses built-ins to create space for various activities, such as a family study, a music spot, and reading nooks.
The architects located a new kitchen and dining space in the northern part of the addition. A curving corridor connects the original house to the new kitchen and dining space. Expansive openings in the hallway look into the new enclosed courtyard.
Interior spaces appear to flow seamlessly to the outside as materials continue from inside to out through invisible sheets of glass.
Simple, readily available materials were used throughout: wood-framed walls are sheathed in plywood or recycled boards, and doubled pairs of steel columns support beams that in turn support exposed roof structures.
A pair of lights from IKEA hang above the first floor, which houses the living room, kitchen, and bathroom. Pine floors, painted black, run throughout the residence.
An east-facing view of the central circulation hallway is flanked with full-height, dark-gray anodized aluminum windows.
The street-level entrance to the complex.
The floors are white travertine porcelain.
A continuous connection with the outdoors is maintained through full-height glazing.
The handmade bricks found throughout the house are by Danish company Petersen Tegl.
The entry hall also connects to the more private sleeping wing that's clad in CMU and features a central hall illuminated by skylights.
A sky-lit hallway.
Here, a walkway overlooks the gym below. "Inside this building, you can sense and see its past," says the homeowner. "You don't forget that you're living in an old coach house."
A glance down the hallway from the junction of the two prefab "boxes."
A walnut slat wall and built-in bench sit adjacent to the family room.
Wood, marble, natural stones, and linen are combined with candles, glass bottles, vases, clocks, and printed pillows to create a space that feels like a dreamy Belle Époque time capsule.
The various pots placed along walls and corners make the apartment feel almost garden-like.
A Sawkilled bench in the entry hall.
To minimize energy loss, the architects wrapped the house with highly efficient spray-in polyurethane foam insulation made with recycled plastic bottles by Lapolla.
Mailer worked on the interiors of the 1,636-square-foot flat himself.
An elegant lobby welcomes guests with evergreen paneled walls and a geometric hex-tiled floor from Daltile.
The north-south hallways divide the programmatic areas to the east and west.
A glass bridge connects the old house to the new house.
Benches with hidden storage were built into the walls to provide cozy reading or contemplation nooks where each resident can enjoy some private time.
The buildings were constructed with glulam columns and beams.
The house employs "open architecture" and passive cooling techniques.
Spatial interconnectivity is facilitated through a plywood “chute” that connects and delineates the original house from the new addition.
Hallway
From the living area, floating stairs lead up to the second and third floor, which were designed as two compact levels stacked above the "wooden house" volume on the ground floor.
The 50-acre property, which has been in Reinhold’s family for seven generations, includes an 1840s farmhouse, a barn, a landmark-protected hut with a wood-fired bread oven, and other outbuildings around a central courtyard. All of it was crumbling. "My wife and I decided we had to do something," says Reinhold. "We felt that responsibility in a good way."
Shelly walks along the perimeter of the house, near the central living area. The design of the house, with its many rooms, nooks, and open family spaces, "was so ahead of its time," Shelly says, "that, to young people coming here, it still feels contemporary."
The pillar side table is by Ben and Aja Blanc.
The skylight over the home’s entrance “helps simulate a feeling of grandeur and creates an airy and welcoming atmosphere,” says Bjerre-Poulsen.
An entrance hallway is the first space you enter in a home, but it can also serve the very important function of acting as a drop-off station or mudroom for keys, shoes, and coats.
The original ceiling panels featured pine paneling, which was a familiar choice for Kristinsson. The panels were removed, refinished off-site, and then reinstalled. New ceiling panels of matching pine were installed in the additions.
The low ceilings create a sense of darkening and narrowing, which contrasts with the voluminous, bright main room at the end of the corridor. The results bring to mind the play of light and shadow in the owner's love for chiaroscuro paintings.
Artistic touches have been added at every turn.
In each unit, the architects placed storage and a bathroom in a self-contained wood cube in the middle of the space.

More than a way to get from point A to point B, modern hallways are important transitional spaces that connect both rooms and people. A well-designed hallway maximizes our experience of moving between activities and stages of the day. The photos below showcase some outstanding examples with various flooring options from hardwood to concrete.