337 Living Room Table Design Photos And Ideas

Exposed wooden beams draw in the natural elements. Furnishings and textiles are composed of similar materials, creating a subdued and relaxed interior palette.
A look at the small sitting room with sliding doors to the exterior.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
The whole main room of the house
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design informed the minimalist interior that’s dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
An overview of the open-plan interior space.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
To retain and emphasize the traditional architecture of the building, the architects used natural terra-cotta for the floors, and stripped the paint from the walls to expose the beautiful textures and imperfections of the original brickwork.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
The open-plan interior has been sheathed in light-colored wood to create a sense of enclosure, as well as an escape from the modern world. The low-lying exterior decks have been designed to not require railings, ensuring the sightline to the surrounding wilderness goes unimpeded.
Viridian '
One of the key goals of the renovation was to create more natural light in the living space and kitchen.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
Jurkovič created built-in alcove seating in the main room to maximize the usable floor area.
A circular skylight on the top of the domed roof draws in plenty of natural light.
The space also allows for traditionally "outdoor" items, like a child's bicycle, to be stored or even used inside.
"It is a place where the kids play and where neighbors can come over and have a chat," say the architects.
The new space truly reimagines what indoor and outdoor space really is.
Sideboard by Sebastian Cox for The New Craftsmen.
Glass vases by Michael Ruh, and ceramic vases by Daniel Reynolds, both for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
The view out to the garden.
Potrero Residence Living
White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
Sliding glass doors provide a seamless connection between the interior and outdoor spaces. Green vegetation dots the courtyard, drawing the colors of nature inward.
The villa has five bedrooms, all with en-suite bathrooms, fireplaces, and air conditioning.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
"Typical electricity bills should be between $15 to $25 per month," Impola states. With 10 windows evenly distributed along the walls, the interior space receives an abundance of natural light throughout the day.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
By removing the walls of a former bedroom, the architects have created a more spacious living room that is now flooded with natural light and views.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
The vaulted ceiling adds to the home's bright and airy character.
The fully glazed living pavilion embraces views of the forest and pond, and enjoys access to a yard, patio, screened porch, and deck on three sides.
The tall white-painted ceiling and walls give the light-filled living room a bright and airy vibe.
A look inside the glazed entry facing the living pavilion.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
Solar panels provide enough energy to power lighting and electrical outlets.
"A minimalistic color spectrum was used in order not to distract from the main accent—the view from the window," adds the architects.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
By combining a carefully chosen selection of items from Home Depot, Walmart, Target, Lowes, and IKEA with vintage and designer accessories, the couple have managed to infuse a variety of styles into the camper, while staying within their budget.
A fold-down table and multi-use bench allow the lower level to also function as a sleeping area.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.