142 Living Room Table Rug Floors Design Photos And Ideas

Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
The stylish Presidential suite features a sofa and chairs from Lignet Roset.
Luceplan Counterbalance floor lamp and Ditre Italia sofa.
Above the atelier are the kitchen, dining room, and living room—each placed on a separate floor.
"The column had to be affordable and nice to look at," note the architects. "So we bought a tree and put it right in the middle of the building. Between the tree and the facade, we have created new floors which are built in a spiral around the tree. This results in a very dynamic and open space."
An entrance lounge and concealed laundry are located on the entrance level, where there is also a small lounge area with books.
"The wood adds warmth and consistency to the space, balancing the tough exterior," explains architect Harley Graham.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Expansive glazing creates a continuous visual connection between the interior living spaces and exterior patio.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The concrete block fireplace.
The design also features inward views onto a central courtyard with a plunge pool and shaded garden.
The interiors are a mix of wood, concrete blocks, and custom-designed furniture.
The living space features the "March Balloons" carpet designed by Wright.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
An apartment living room in the hotel features floor-to-ceiling windows and modern furniture.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Before the $17,000,000 restoration, the property had been severely deteriorated with crumbling walls and foundations, and had been named under the National Trust for Historic Preservation’s 2005 list for America’s 11 Most Endangered Places.
The dining room sits just off the living room.
Inside, large windows and vaulted ceilings create a bright and cheery atmosphere.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
"The pine flooring and granite countertops are all made from relatively inexpensive local sources," say the architects, who cite the budget as the most challenging aspect of the project.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
To retain and emphasize the traditional architecture of the building, the architects used natural terra-cotta for the floors, and stripped the paint from the walls to expose the beautiful textures and imperfections of the original brickwork.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
A circular skylight on the top of the domed roof draws in plenty of natural light.
The view out to the garden.
Sliding glass doors provide a seamless connection between the interior and outdoor spaces. Green vegetation dots the courtyard, drawing the colors of nature inward.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
By combining a carefully chosen selection of items from Home Depot, Walmart, Target, Lowes, and IKEA with vintage and designer accessories, the couple have managed to infuse a variety of styles into the camper, while staying within their budget.
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
The living room is furnished with low-lying timber furniture from studios like Ronan & Erwan Bourollec and Liceu de Artes e Ofícios.
On one end of the top-floor communal space is a white volume that neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.