40 Living Room Table Standard Layout Fireplace Design Photos And Ideas

The dining room sits just off the living room.
Inside, large windows and vaulted ceilings create a bright and cheery atmosphere.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The open-plan interior has been sheathed in light-colored wood to create a sense of enclosure, as well as an escape from the modern world. The low-lying exterior decks have been designed to not require railings, ensuring the sightline to the surrounding wilderness goes unimpeded.
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
The villa has five bedrooms, all with en-suite bathrooms, fireplaces, and air conditioning.
"Typical electricity bills should be between $15 to $25 per month," Impola states. With 10 windows evenly distributed along the walls, the interior space receives an abundance of natural light throughout the day.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
The new addition looks like a refined, modern version of the existing house, which is more than 50 years old.
The original flooring was a mix of parquet and carpets, with black slate stone at the entry and in the bathrooms and kitchen. During the renovation, the original HVAC system was replaced with radiant floor-heating technology, and the slab was recasted. The main rooms were then finished with solid walnut parquet throughout.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Natural light is able to flood inside thanks to the floor-to-ceiling windows.
Respecting the existing site, Suyama and his team left all of the trees in place. They also ensured the trees were fully protected during the excavation process.
Perched on a hillside in San Rafael in Marin County just north of San Francisco, the Harrison House was designed by Beverley David Thorne in 1963. The midcentury home includes three bedrooms, two bathrooms, and stunning views of the San Rafael Valley. It also boasts modern updates, contemporary furnishings, and a vast collection of artwork.
Through a series of thresholds, the owners can access the garden and two courtyards.
Lift-slide doors by Dynamic Windows allow easy access to planted rooftops that serve as small yards. The staggered rectangular panes, also by Dynamic Windows, reference the home’s multilevel configuration.
Almost all of the furniture and decorative items in the apartment were designed by the couple.
In this remote holiday rental home in New Zealand, guests can warm themselves by the asymmetrically shaped fireplace while looking out to views of a gorgeous, deserted by.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
The coffee table is from Baxter & Liebchen and the custom felt rug is by Karkula; built-in daybeds by woodworker Rick Bradbury feature cushions by Chelsea Workroom upholstered in vintage Maharam fabric and leather.
In the living room, a custom chaise by Shimna and an Archibald Gran Comfort chair by Poltrona Frau surround a custom lacquer coffee table by BenchCraft.The lights, made from recycled cardboard, are by Seattle design studio Graypants.
The living/dining room occupies a long, high-ceilinged space. The sectional is from CB2.
-
Taos, New Mexico
Dwell Magazine : July / August 2017
The drawing room, the couple’s principal entertaining space, contains many highlights of the exhibition, including two Tonico lounge chairs by Sergio Rodrigues; a jacaranda bench by Alberto Reis; a leather-and-rosewood sling chair fabricated by Liceu de Artes e Oficios de São Paulo; and drawings by the contemporary Brazilian artist Paulo Climachauska. "Furniture is more beautiful with a patina—and this comes from years of careful and loving use." —Kathryn Smith
In the living room, local artwork and an elegant redwood ceiling watch over a side chair by Warren Platner for Knoll and an Easy Edges side chair by Frank Gehry for Vitra.
The interior furnishings are a mix of the clients' Eastern and Western influences, blending craft and modernity.
To create a sense of luxury on a budget, the architect ran a thin concrete border along either side of the fireplace flue and flanked it with floor-to-ceiling bookshelves. The second story has two lofts joined by a steel bridge.
The bright and airy gallery space with a contemporary fireplace, sliding glass doors and a backyard pool serves as the perfect setting for Sanguino's work.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.