158 Living Room Table Coffee Tables Design Photos And Ideas

Here is a peek of the living area. There is an additional sitting area just around the corner.
An L-shaped living, dining, and kitchen area overlook the backyard via full-height, triple-paned units from European Architectural Supply. "These high-performing European windows have substantial frames that are designed to not conduct cold and are also very well-sealed," the architects add. They used Schuco AWS75 Aluminium for the large first-floor units and Schuco SI82 uPVC for the smaller second-floor units. The striking drapery is from The Shade Store.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
The stylish Presidential suite features a sofa and chairs from Lignet Roset.
The living area’s Chicklet sofa by Ray Wilkes is covered in a Knoll tweed.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
Above the atelier are the kitchen, dining room, and living room—each placed on a separate floor.
"The column had to be affordable and nice to look at," note the architects. "So we bought a tree and put it right in the middle of the building. Between the tree and the facade, we have created new floors which are built in a spiral around the tree. This results in a very dynamic and open space."
"The wood adds warmth and consistency to the space, balancing the tough exterior," explains architect Harley Graham.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
The double-height living space is anchored by a wood-burning stove by Lopi in the corner. The large east-facing window on the far wall floods the room with magical morning light. All the windows and doors are by Quantum.
The great room features an open floor plan, as well as a vaulted tongue-and-groove ceiling.
A powder room is sandwiched between the dining room and den.
Expansive glazing creates a continuous visual connection between the interior living spaces and exterior patio.
For added flexibility, the designers have inserted a rotating table that can pivot outward to accommodate larger gatherings.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
Fleetwood sliding pocket-doors erase the boundaries between indoor/outdoor living in the great room.
Verano-brushed 12x24 limestone flooring lines the great room. Ample glazing lets in plenty of natural light.
The solid timber sideboard and framed mirror had belonged to the owner’s grandmother, and are now prominently positioned in the living room.
An apartment living room in the hotel features floor-to-ceiling windows and modern furniture.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
The dining room sits just off the living room.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
Unité d'Habitation in Marseille, France
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
To retain and emphasize the traditional architecture of the building, the architects used natural terra-cotta for the floors, and stripped the paint from the walls to expose the beautiful textures and imperfections of the original brickwork.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
Colorful teal and green cushions decorate the built-in wood furniture. Simple open shelves extend along the living space, providing additional storage.
The Dining and Living Room
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.