199 Dining Room Bench Design Photos And Ideas

The newly expanded laundry room is accessible via a blue door, directly adjacent to the kitchen and dining spaces.
The deep blue color is extended into the dining space, and provides a colorful accent to the back wall of the seating area.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
A rosewood coffered ceiling, swanky black banquette, black granite bar, and intricate millwork greet you at Q.
The rest of the bistro's palette, from the camel leather banquettes to the aquamarine accent wall, was chosen to compliment the beautiful floor tile.
In the dining room next to the study is a deep window seat inserted on the north side of the home that overlooks the outdoor deck.
The communal area enjoys a close connection to the outdoors through a Duratherm lift-roll door. Beneath artworks by Christopher Flach, Cherner armchairs are paired with a Tulip table from Knoll.
Oak dining table by Woud, and oak chairs by Gareth Neal for The New Craftsmen.
Tableware by James & Tilla Waters for The Craftsmen, and glassware by Jochen Holz for The New Craftsmen.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
Potrero Residence Dining
Naber removed a sliding door and installed a four-foot extension in the kitchen to accommodate a stylish breakfast nook that overlooks the patio and backyard.
The architects regularized the asymmetry of the longitudinal walls with two lateral, built-in benches that accommodate the spatial discrepancies with their extensions.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
In the open plan kitchen, dining room, and living room, the materials palette was kept very simple and restrained, with a burnished concrete floor, kitchen island composed of unfinished concrete block, and plywood cabinets. A pantry sheathed in vertical planks of contrasting wood anchors the open space.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
A previously empty space became a nature-infused breakfast nook with a built-in bench seat of wood slats painted white. Arthur Umanoff chairs join a live-edge wood slab table. The lines of the Dansk salt and pepper shaker are mirrored in the vintage lamp, with a cardboard shade found at the Long Beach flea market.
Plenty of nooks and alcoves provide intimate spaces within a relatively large house.
Plenty of light pours in through the large windows in the main living area.
“The swap allowed the house to feel less cramped, it removed bottle-necks, and provided a larger, and brighter atmosphere,” says Nathan.
A dining table fits into a nook on the side of the kitchen referencing the mess area on the yachts on which the owner works. Above the table is a sleeping platform accessed by a long ladder also adding a ship-like feel. <span style=
The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.
Exposed trusses celebrate the home's timber construction.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The home’s elevator features a glass cab and exposed mechanical elements. The already high Victorian ceilings were extended vertically to the top of the attic’s pitch, where a skylight was added.
The optional cooking module comes with a single-flame spirit cooker station, while the wash module is equipped with a stainless steel sink, glass cover plate, tap with water pump, as well as a 13-liter fresh-water tank and 16-liter tank for waste water.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
On one end of the top floor communal space, is a white volume, which neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
Filled with natural light and air-purifying plants, the two-bedroom abode boasts clean and contemporary character.
Family members can lead their own pursuits at the communal table, occupying an in-between space.
Dining
In the kitchen, a built-in timber breakfast booth is the perfect spot to enjoy the dappled morning sunlight.
A sliding door conceals an office/guestroom, laundry, pantry, and bathroom.
The open kitchen features a Richlite island countertop; the faucet is by Chicago Faucets. The draperies are from Restoration Hardware.
A Peter Ivy pendant hangs over the dining table and benches, also by Taku. At one end is a collection of candlesticks, prototypes for Tortoise that will be manufactured in Hokkaido.  The simple wood treads on the open-riser staircase complement the unfinished ceiling beams.
Cattle &amp; Co Location in King's Cross, London.
Alpine Barn apartment in Bohinj, Slovenia.
In the dining area, Mantis chairs by Les Ateliers Courbet and a banquette upholstered in Holly Hunt fabric surround a live-edge maple table by Camilla House. The custom pendant is by Lambert &amp; Fils and the Pivot sconces are by Apparatus.
A pair of matching Idea lights by Vesoi over a dining room table and chairs, both locally-made.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
Here is a look at the central aisle to the back of the bus. On the left, there is a fold-up tabletop tucked behind the couch armrest and a seat for one person, serving perfectly as a homework or writing spot. The bus also has a tiny wood stove—along with wood storage—on the ledge to the left of the fridge.
Custom-designed furniture outfits the interior of a bunker-turned-vacation retreat in the Netherlands.
The built-in window seat can double as a guest bed.
A wooden bench wraps along a dining corner, and extends along the walls towards the fireplace, where it serves as a bookshelf, then fireside bench.
Gravasoni Gray 23 dining chairs and a Flos Smithfield black pendant in the dining area.
A dining area with a built-in bench and table.
The dining room nook has the feeling of a conversation pit.
The kitchen overlooks the dining and living room.
Cozy dining and sips at Solarium.
Architect David Rockwell and design studio 2x4 teamed up with Surface Media to realize The Diner, a fully operational greasy spoon in the heart of Milan.
Large expanses of glass provide ample natural light, adding to the tropical vibe.
Featuring more than 35 unique plant species, the architects used the garden as a starting point to inject elements reminiscent of Columbia's tropical rainforests.
The dinette
A porch enclosed with a screen to increase light and air-flow became a dining area.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.