144 Dining Room Bench Pendant Lighting Design Photos And Ideas

Aaron Schiller provided the interior furnishings for the house, and designed and fabricated several important pieces, including the 12-foot-long dining table made of stack-laminated, hand-carved walnut. The table’s bases were roughly shaped with a chain saw, then sanded in swooping curves reminiscent of boats one sees on the Atlantic beyond.
There are over 300 custom-made cabinet doors in the home, as well as custom light fixtures.
Above the kitchen and dining room, a glass bridge connects bedrooms on the third floor. "The glass flooring allows the southern light to penetrate farther into the space, but also creates a special moment of pause to experience the scale and volume of the space below and towering trees beyond," says Maniscalco.
The double-height, fully glazed volume at the home's rear "brings significant light into the home, while simultaneously creating a moment to experience the verticality of the surrounding trees which loom above the home," explains Maniscalco.
Expansive oak-framed pivot doors frame views of the rear garden, and also form a functional extension to the kitchen for dining, socializing, and play.
Nate and Taylor have been living in Augustine for nine months now, and still enjoy many things about small space living.
The pitch of the roof of the new addition was left exposed to create a more voluminous feel.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The banquette-style dining area features a built-in table and plush, leather seating.
A large dining table with a built-in banquette can comfortably seat an entire family, as well as a group of friends. Bright colors add a nice spark to the otherwise neutral palette.
Water is sourced from local springs and waterfalls, and is then heated with a gas boiler.
For the dining area, Nicolas restored century-old Tyrolean chairs that he found at a Santiago flea market.
Dining
Living / Dining
The first-floor rental unit features a table from an 11th-century monastery turned pub.
apartment offers beautiful views on mountains, dining chairs are iconic Wire chair from Vitra, design Charles and Ray Eames
A Bocci 84.21 pendant, Bensen chairs, and Delta art lighting can be found in the dining room.
The Library, which serves as a dining room at the inn, was given a bold color scheme. The walls and paneling were painted in Farrow & Ball’s Stiffkey Blue, and the ceiling was given a lighter shade. The Dallas Chandelier from Arteriors adds a sleek, contemporary edge to the space.
The deep blue color is extended into the dining space, and provides a colorful accent to the back wall of the seating area.
The custom built-ins create the perfect breakfast nook, complete with a built-in bench and pantry storage on both sides. A new window draws additional daylight into the space.
Behind the library wall, and beyond the switchback staircase is a kitchen and dining area that opens out to a streamlined courtyard with herringbone brickwork floor.
Floor-to-ceiling windows offer sweeping views of the surrounding mountains, with interesting views from every angle.
The communal area enjoys a close connection to the outdoors through a Duratherm lift-roll door. Beneath artworks by Christopher Flach, Cherner armchairs are paired with a Tulip table from Knoll.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
Naber removed a sliding door and installed a four-foot extension in the kitchen to accommodate a stylish breakfast nook that overlooks the patio and backyard.
The architects regularized the asymmetry of the longitudinal walls with two lateral, built-in benches that accommodate the spatial discrepancies with their extensions.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
In the open plan kitchen, dining room, and living room, the materials palette was kept very simple and restrained, with a burnished concrete floor, kitchen island composed of unfinished concrete block, and plywood cabinets. A pantry sheathed in vertical planks of contrasting wood anchors the open space.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
Plenty of nooks and alcoves provide intimate spaces within a relatively large house.
“The swap allowed the house to feel less cramped, it removed bottle-necks, and provided a larger, and brighter atmosphere,” says Nathan.
A dining table fits into a nook on the side of the kitchen referencing the mess area on the yachts on which the owner works. Above the table is a sleeping platform accessed by a long ladder also adding a ship-like feel. <span style=
The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.
Exposed trusses celebrate the home's timber construction.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
On one end of the top floor communal space, is a white volume, which neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
Filled with natural light and air-purifying plants, the two-bedroom abode boasts clean and contemporary character.
Family members can lead their own pursuits at the communal table, occupying an in-between space.
In the kitchen, a built-in timber breakfast booth is the perfect spot to enjoy the dappled morning sunlight.
The open kitchen features a Richlite island countertop; the faucet is by Chicago Faucets. The draperies are from Restoration Hardware.
A Peter Ivy pendant hangs over the dining table and benches, also by Taku. At one end is a collection of candlesticks, prototypes for Tortoise that will be manufactured in Hokkaido.  The simple wood treads on the open-riser staircase complement the unfinished ceiling beams.
Alpine Barn apartment in Bohinj, Slovenia.
In the dining area, Mantis chairs by Les Ateliers Courbet and a banquette upholstered in Holly Hunt fabric surround a live-edge maple table by Camilla House. The custom pendant is by Lambert &amp; Fils and the Pivot sconces are by Apparatus.
A pair of matching Idea lights by Vesoi over a dining room table and chairs, both locally-made.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
A wooden bench wraps along a dining corner, and extends along the walls towards the fireplace, where it serves as a bookshelf, then fireside bench.
Gravasoni Gray 23 dining chairs and a Flos Smithfield black pendant in the dining area.
The dining room nook has the feeling of a conversation pit.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.