173 Dining Room Bench Table Design Photos And Ideas

There is a built-in dining nook with a custom walnut dining table and two benches that can fit up to six people. When mealtime is over, the automated table can be lowered at the push of a button to create more lounging room. This space is also large enough to fit a king size bed.
The parlor floor features an open floor plan that maximizes the interplay of light and space. A wall of casement windows frames the area, drenching the entire floor with warm natural light.
In the open plan kitchen, dining room, and living room, the materials palette was kept very simple and restrained, with a burnished concrete floor, kitchen island composed of unfinished concrete block, and plywood cabinets. A pantry sheathed in vertical planks of contrasting wood anchors the open space.
The entire apartment is outfited with Sangaré’s UNITÉ lighting, which has been inspired by the rectangular, prefab building blocks of Habitat 67.
Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
Plenty of nooks and alcoves provide intimate spaces within a relatively large house.
Plenty of light pours in through the large windows in the main living area.
“The swap allowed the house to feel less cramped, it removed bottle-necks, and provided a larger, and brighter atmosphere,” says Nathan.
A dining table fits into a nook on the side of the kitchen referencing the mess area on the yachts on which the owner works. Above the table is a sleeping platform accessed by a long ladder also adding a ship-like feel. <span style=
The dining area has a large table where family members can sit together but engage in different activities, exemplifying how a space can be at once communal and private.
Exposed trusses celebrate the home's timber construction.
Passageways were carefully planned to present intriguing interior perspectives.
The home’s elevator features a glass cab and exposed mechanical elements. The already high Victorian ceilings were extended vertically to the top of the attic’s pitch, where a skylight was added.
The optional cooking module comes with a single-flame spirit cooker station, while the wash module is equipped with a stainless steel sink, glass cover plate, tap with water pump, as well as a 13-liter fresh-water tank and 16-liter tank for waste water.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
On one end of the top floor communal space, is a white volume, which neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
Filled with natural light and air-purifying plants, the two-bedroom abode boasts clean and contemporary character.
Family members can lead their own pursuits at the communal table, occupying an in-between space.
In the kitchen, a built-in timber breakfast booth is the perfect spot to enjoy the dappled morning sunlight.
A sliding door conceals an office/guestroom, laundry, pantry, and bathroom.
The open kitchen features a Richlite island countertop; the faucet is by Chicago Faucets. The draperies are from Restoration Hardware.
A Peter Ivy pendant hangs over the dining table and benches, also by Taku. At one end is a collection of candlesticks, prototypes for Tortoise that will be manufactured in Hokkaido.  The simple wood treads on the open-riser staircase complement the unfinished ceiling beams.
Cattle &amp; Co Location in King's Cross, London.
Alpine Barn apartment in Bohinj, Slovenia.
In the dining area, Mantis chairs by Les Ateliers Courbet and a banquette upholstered in Holly Hunt fabric surround a live-edge maple table by Camilla House. The custom pendant is by Lambert &amp; Fils and the Pivot sconces are by Apparatus.
A pair of matching Idea lights by Vesoi over a dining room table and chairs, both locally-made.
Peter and his wife, artist Olia Feshina, relax inside their apartment in New York’s Washington Heights.

New York, New York
Dwell Magazine : November / December 2017
The built-in window seat can double as a guest bed.
A wooden bench wraps along a dining corner, and extends along the walls towards the fireplace, where it serves as a bookshelf, then fireside bench.
Gravasoni Gray 23 dining chairs and a Flos Smithfield black pendant in the dining area.
A dining area with a built-in bench and table.
The dining room nook has the feeling of a conversation pit.
The kitchen overlooks the dining and living room.
Cozy dining and sips at Solarium.
Architect David Rockwell and design studio 2x4 teamed up with Surface Media to realize The Diner, a fully operational greasy spoon in the heart of Milan.
Large expanses of glass provide ample natural light, adding to the tropical vibe.
Featuring more than 35 unique plant species, the architects used the garden as a starting point to inject elements reminiscent of Columbia's tropical rainforests.
The dinette
A porch enclosed with a screen to increase light and air-flow became a dining area.
The trailer's fiberglass structure was styled by automotive designer Bryan Thompson.
Keeping with the principles of organic architecture, few materials were used. Here, leather, brass, oak, and concrete create a natural and warm setting.
Lighting was heavily considered when designing the space, from the natural light at dusk when the lounge opens to the interior lighting to transition into night.
An internal mezzanine makes an ideal sleeping space.
Inspired by Sea Containers House – a landmark building on the south bank of the River Thames in London – the bar is furnished with leather banquettes in cool lavender shades, velour lounge chairs, mirrored tables, and gold and brass accents.
This opulent oasis promises mystery, adventure, and escape from ordinary life.
Taking inspiration from travels to exotic locales, and the conviviality of the expatriate lifestyle, this establishment is Stoke Newington has hints of Asia and the Mediterranean in its design.
A view of the kitchen, dining area, and loft lounge from the bathroom.
Bright blue kitchen cabinets reflect the blue of the sea close by.
A bright,  open-plan dining and kitchen area.
Scalloped Sapele wood slats on the walls add a textural organic element—the tubular design a running motif in the design.
The dining chairs are from Carl Hansen. Terrazzo tables pick up on the design of the bar which utilizes the same material.
A circular motif echos throughout the design of the warm and modern space.
Materials in varying shades of blue bring the sky indoors.
The dining area between the living room and balcony is the most light-filled space in the common area. The floors, lining, and bench were built using solid wood ripada.
Standing, dead charred timber became the post-and-beam structure, connecting the project with the forest and creating a lasting reminder of its storied past.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.