95 Outdoor Stone Fences, Walls Design Photos And Ideas

The firm envisioned the pool as a spot where water floods the stone, "almost in a way of a pond remaining after the turning tides."
inside out - living outdoors
The architects brought the undulating lines outside with the pool's shape and overhead awning.
Much of Roscommon House is single-story. With a total of 5,900 square feet of floor area, its footprint takes up the majority of the lot, so the architects cleverly sowed in green spaces wherever they could.
The sand-colored fascia of the roofline allows the palapa to appear more integrated in its environment, as does the stone wall facade, which blends in with the boulders.
Jay and Melissa embraced the general configuration of the original house, which was a low, broad home that stretches out horizontally. While they remodeled and renovated the two wings on the sides, the blue sections are original. The cedar and stucco elements were new additions.
Populated by palms, the circular garden occupies the heart of the home.
A close up of the limestone partition reveals how the angled surfaces are spaced slightly apart to allow wind through.
A limestone partition wall screens the indoor courtyard from the garage.
The surrounding hillside offers beautiful views and miles of hiking trails.
According to the architects, the house's "thinner dimensions not only display refinement of technique, but also remove visual weight from materials—the position being that lightness is good for the human spirit and visual heaviness is not."
The new outdoor space is perfect for entertaining.
Sweis created a number of different outdoor spaces, each with its own feel.
Circular stepping stones repeat throughout the landscape.
A pentagonal pool is located in the backyard. The ground also includes a private garden, tennis court, and a fruit orchard.
A terrace and pool at the back of the house allow the homeowners to enjoy the clement weather.
"To accentuate [the] seamless connection to the outdoors, we created a pair of retractable glass walls that meet at the corner. The effect when open is one of completely dissolving the corner and creating a feeling of being surrounded by nature," describes Maniscalco.
"The creation of a 'functionally active' series of retaining walls with our colleagues at Surfacedesign activates the space for use with an outdoor fireplace, bar-b-que, and climbing wall," notes Maniscalco.
Ravit Dvir Architecture and Design
Ravit Dvir Architecture and Design
Ravit Dvir Architecture and Design
A ramp leads to the entrance door.
Local building regulations also call for the inclusion of architectural features such as gardens, porches, and a traditional Cerdanya-style gate.
The architects set the garage and access hall at street level, but embedded the rest of the program 8.5 feet below for better access to the garden.
"The stone wall slightly protrudes above the roofs and highlights the simple forms guided by the plot’s shape," says Elorduy. "The wall draws a series of slopes and counter slopes providing the house with a singular geometry."
Natural stonework flawlessly transitions from the exterior landscaping elements to the home's facade, creating a pure, architectural gem.
A linear swimming pool in the back of the property runs parallel to the central axis.
The side yard is filled with a long, narrow built-in swimming pool. It is the perfect environment to enjoy the Australian sunshine.
"The house is integrated to the cliffside, leaving the least possible imprint," says Marianna Kapsimali, one of the studio’s founders.
view to new addition from rear lawn
The Pool
Green Roof and Ocean View
Front of the house.
View from the garden on the cantilevers.
Entrance.
Studio Otto Felix opted for a Light Steel Frame system to minimize site impact and eliminate the need for concrete or bricks.
The cap for the fireplace was so massive it had to brought in by helicopter.
The pool connects the complex with its breathtaking beachfront setting.
The elongated feeling of the pool is balanced by the surrounding circular deck.
In 1982, UNESCO declared the beaches of General Villamil as having the second-best climate in the world.
The wood-slatted louvers to provide shade from the setting sun and a breathtaking view.
The pavilion overlooks the 60-foot long lap pool which was built into the hillside with a stunning roughhewn exposed stone ledge.
Attached to the pool is a single pitch steel-framed pavilion with an outdoor kitchen and dining area. The shelter provides additional outdoor living space for the family to congregate.
The living room on the ground floor had an original floor area that follows the form of an imperfect square.
The height difference between the entrance at the ground level and the internal courtyard presented architects Diego Cisi and Stefano Gorni Silvestrini of Archiplan Studio with the opportunity to create a wooden deck outdoors.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.