137 Living Room Track Lighting Design Photos And Ideas

White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Inside the southern pavilion, there is the primary open-plan living space, a study, a laundry room, and a guest bedroom and bath. The northwestern pavilion (not seen here) is more private and is occupied by the master bedroom and ensuite. The two structures are linked by a breezeway with an outdoor shower.
The Yang sectional and Dibbets rug are both from Minotti; the coffee tables are by  Eric Freyer.
The petrified wood stumps are from RH Modern.
The interior of the house recalls the rawness and scale of an exhibition space, appropriate since the residents own an art gallery.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
In the lounge, a Theatre Two-Seater sofa joins two U-Turn Swivel Chairs, all from Design Within Reach. The rug is by Scott Group.
Mary Barensfeld grew up in a colonial-style home near Pittsburgh that was built by her grandfather and enlarged by her parents. In 2016, she and fellow architect Yvonne Riggie added a pair of rustic modern wings. One, a dining pavilion, includes a lounge that is warmed by a Bodart & Gonay woodstove. The entire room opens to the outdoors through a folding wall system by Hope’s Windows.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
Raw concrete walls and polished concrete floors are used in the interior to form a neutral backdrop for built-in wood furniture and colorful rugs and artworks.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The living room sports a panoply of wood: Douglas fir for the ceiling, hemlock for the walls, and stained oak for the floor. The sofa is the Neo model by Bensen and the rug is vintage.
At the other end of the home on the same level, a stove creates a cozy corner, while steps add another layer to the space.
The kitchen is layered with the living room—the counter space becomes the flooring in the living area, and steps are used as additional seating.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
The family's favorite Kandinsky (shown above) served as inspiration for the interiors.
The clients were looking to create a calm and comfortable space to retreat within, with moments of privacy and seclusion within the open plan.
The architects created a new entrance for the home which leads directly into the new addition.
"Small Ikea kitchens drive me crazy, but six kitchens' worth of Ikea cabinets can be made into something beautiful," Dunbar says. Staggered by width, the cabinets have exposed kick-plate gaps for storing CDs. The easy-to-assemble cabinets cost $12,000, which is about a tenth of the price of custom storage units.
Visitors to the house are greeted by an art-filled living room anchored by a B&B Italia Charles sofa and a pair of vintage Hans Wegner CH22 chairs. Track lighting from WAC Lighting Co. helps showcase individual pieces from the couple’s collection. “My favorite thing is walking in the front door,” Tetreault says.
A tree-stump end table adds a dose of organic style to the modern living area.
WeWork, Hay, and Sonos took over the Palazzo Clerici and filled it with living and working environments.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.
Original wood paneling lines the walls.
The tongue-and-groove beamed ceiling has been painte
014.CASA PEX
View back towards Entry and Stair
The house has two sun drenched rooftop terraces.
The living area at the heart of the house ascends up to the bedroom and bathroom.
Angular, flag-shaped platforms increases floor space vertically.
The various platforms give the family freedom to organize their furniture and possessions however they want.
The home exemplifies the indoor-outdoor lifestyle of Southern California.
A look at the gallery space that features well-considered lighting.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
A completely glazed inner courtyard ensures that the home is flooded with light.
The interior are a flawless visual study of vertical and horizontal forms and many rooms feature Redwood ceilings.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
The tent fabric guards against the torrential wind and rain that can sweep through Big Sur. Parr customized the entryway to maximize the view.
With its lofty ceilings, the cathedral is home to a conference and exhibition room.
The open space is bright an airy, but has the feel of a private retreat in the forest.
A view of the geodesic dome from the top.
The hexagonal wood paneling.
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
A north-facing skylight provides constant, even daylighting for musicians and artists staying in the studio.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.