26 Living Room Track Lighting Standard Layout Fireplace Design Photos And Ideas

The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
The beamed ceiling is sheathed in fir.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Inside the southern pavilion, there is the primary open-plan living space, a study, a laundry room, and a guest bedroom and bath. The northwestern pavilion (not seen here) is more private and is occupied by the master bedroom and ensuite. The two structures are linked by a breezeway with an outdoor shower.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
The interior are a flawless visual study of vertical and horizontal forms and many rooms feature Redwood ceilings.
Almost all of the furniture and decorative items in the apartment were designed by the couple.
Great Room with Living Room in foreground.  Kitchen at left and Dining Room at right with firepit at exterior beyond
A sandstone and travertine marble fireplace firmly anchors the entire living room while setting a warm and stylish tone to the house.
The gated mid-century estate combines stately scale with original features and era-sensitive updates, making it a Los Angeles mid-century marvel.
Each space has a different view to create variety throughout the home.
The West Village renovation was the second project Lubrano completed for her client. "She is a collector of contemporary art and has minimalist design sensibilities, so she was not necessarily interested in reiterating typical attitudes of how a historic townhouse should present itself," Lubrano says. "This residence creates a mood that is queued not through a rote familiarity, but through a pleasure in precision and a confidence in form making."

One of the main challenges was integrating the interiors with the outdoor areas—a luxury in dense Manhattan. On the parlor floor, a floor-to-ceiling window overlooks the patio.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.