481 Living Room Bench Design Photos And Ideas

Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
Glass sliding doors by Bayerwald Fenster Hausturen offer a portal to the outdoors.
A small loft space sits above the living room and overlooks views of the forest and sea.
A monumental double-faced stone fireplace anchors the living room.
Wrapped in cypress wood inside and out, the home embodies the principles of organic architecture.
In the living room, a Nelson bench doubles as a coffee table, and a wood-burning stove from Cleanburn Stoves keeps the space warm.
Architects Alice Fung and Michael Blatt designed their own home in Los Angeles, complete with a modern fireplace design clad in galvanized steel.
Gorgeous golden-yellow Cini Boeri Botolo chairs pair perfectly with the chapel's neutral palette and high ceilings.
A close-up of the Shebesh tables designed by Pawson.
The bastion wall has been incorporated into the lobby's design.
A Muuto couch in the living room.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The owners of this 2,800-square-foot, remodeled ranch house in Del Mar wanted to incorporate the house’s original ranch vibes as well as Scandinavian elements.
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The south side of the living areas are lined with clerestory windows and casement windows. Also pictured is one of two fireplaces in the home.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
Recycled bricks form a core wall and support the central staircase. A white metal railing is another layer of texture in the scheme. "The project relied heavily on craft, detailing, and a raw material or 'wabi-sabi' spec to provide amenity and delight in the small footprint," say the architects.
In the main living area, large doors open to the backyard, while a built-in sofa and bench clad in tile are tucked under the mezzanine level, which hosts the bedroom and en-suite bathroom. Internal spaces are intended to flow easily into each other to maximize the floor plan.
In the living area is a U-shaped, multi-use couch that can be easily turned into a guest bed when needed.
The living space has french doors leading to a separate study.
The patterned use of handmade Beldi tiles is used to delineate the space. The vintage olive-green leather sofa is from Mario Bellini Camaleonda.
A look at the open-plan living space.
A hanging fireplace in Madrona brings warmth while staying compact.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The L-shaped house has two perpendicular wings: one that contains the common areas, and another that contains the bedrooms.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
After the kitchen and dining comes the living room, which is fitted with a DIY couch that pulls out to a twin-sized bed. Across from the couch, in the heart of the bus, is a tiny wood stove and hearth, which is the primary source of heat.
Ben and Meag built everything themselves, and used as many secondhand materials as possible.
Recessed lighting keeps the interiors elegant and bright.
living area
living area
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
The bench along the window can be transformed into a guest bed.
The zen garden placed at the heart of the ryokan is designed to "juxtapose east and west; traditional and contemporary."
The light-filled welcome area features an open library, seating, and a zen garden.
The living room opens to a spacious outdoor deck.
The updated kitchen offers contemporary living with a midcentury-modern vibe.
White walls, natural light, and a neutral color palette provide an ideal setting for displaying the owners' art collection.
Living Room reading corner
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The massive windows that frame tranquil alpine views have been made from dual-lacquered laminated glass.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
A lounge area sits at the top of the staircase landing.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
The pill-shaped Hole bench by Estudio Persona features a seat of generously  stuffed white upholstery punctuated by two circular openings.
The living room couch is from Élément de base. Radiant heating is built into the polished concrete floors (Atelier B).
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
LIVING ROOM
Interior looking into back space
round room
LIVING ROOM FEATURE WALL: A great living room feature wall using BESTÅ wall units can be arranged to create a striking composition while maximizing storage across the 10-ft high ceilings. More BESTÅ units are installed at the seated height and paired with DIY wood cubbies for the perfect reading bench.
The concrete fireplace draws attention to the sloped ceiling, as well as to the unique lighting feature above.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.