111 Living Room Bench Concrete Floors Design Photos And Ideas

The stark interior of the Muji Hut captures the essence of relaxation and focus.
Living Room and Kitchen
Living Room, Sofa designed by the Architects
Ex of In House by Steven Holl Architects, Interior, Living
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
The view from the kitchen.
Sunlight enters the apartment from the east and west.
The leather sofas in the living area are designed by Brazilian designer Jose Rodrigues.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
Planted with Japanese maples, visitors notice these sunken gardens while walking across glass plank walkways en route to the front door.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The south side of the living areas are lined with clerestory windows and casement windows. Also pictured is one of two fireplaces in the home.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
Recycled bricks form a core wall and support the central staircase. A white metal railing is another layer of texture in the scheme. "The project relied heavily on craft, detailing, and a raw material or 'wabi-sabi' spec to provide amenity and delight in the small footprint," say the architects.
In the main living area, large doors open to the backyard, while a built-in sofa and bench clad in tile are tucked under the mezzanine level, which hosts the bedroom and en-suite bathroom. Internal spaces are intended to flow easily into each other to maximize the floor plan.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The massive windows that frame tranquil alpine views have been made from dual-lacquered laminated glass.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
The living room couch is from Élément de base. Radiant heating is built into the polished concrete floors (Atelier B).
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
LIVING ROOM
Interior looking into back space
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
Living Room
Living Room
Wall Cabinet
The residence was designed by Baltimore-based architecture firm Ziger/Snead and built by Blackhorse Construction. Its living room features chairs by A. Rudin and a daybed and sofa by Bright Chair.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The living room.
Living Room
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
The armchair is by Ricardo Fasenello.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
Living area
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A wall of windows frames the spectacular view of the lake and imparts a dynamic sense of place throughout the open-plan living area.
This “alley” veers then off at a right angle to become an indoor “courtyard” lined with green plants near the back section of the house.
Builder Ross Percival helped finesse the finely tuned detailing that separates the internal slope from the rock outside (opposite). The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
The concrete bench in the living area just past the kitchen is built into the sloping wall. The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
Inspired by Russian and Finnish designs, the fireplace harvests hot air by sending it into the basement and radiating it into the room.
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
The starbust cedar wall was constructed by local carpenter Nathan Mcconnell.
The homeowners have flexibility in how they can use the new living space. Right now, it can be a play room; years from now, an office or second living room.
The large opening between floor plates visually and physically connections the living spaces below to the living spaces above.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
“God Save Dali,” by the artist BNS, hangs above a bench in a corner.
The open plan living and dining room.
Rooms don't come with televisions to encourage guests to disconnect (but don't worry—there's Wi-Fi). Pool Suites come with a private plunge pool.
Hanging plants create an atrium atmosphere in Eat & Drink, which is open for service all day.

Head chef Shannon Moran is at the helm of Eat & Drink, whose seasonal menu draws from his travels through Europe, South America, and Asia. All throughout the venue, curated tunes from Reverberation Radio, a weekly podcast by Los Angeles-based band Allah-Las, adds to the alt-island vibe.
For Gloster’s new Atmosphere collection, Danish designer Cecilie Manz observed people interacting as they sat and created furniture that would feel natural and welcoming for relaxation and unwinding.
A corner that's used as a home gym.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.