24 Living Room Bench Track Lighting Design Photos And Ideas

From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
Slim, white, brise soleil-like beams run along the length of the ceiling in the mid-section of the apartment.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
The kitchen is layered with the living room—the counter space becomes the flooring in the living area, and steps are used as additional seating.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
The clients were looking to create a calm and comfortable space to retreat within, with moments of privacy and seclusion within the open plan.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.
Original wood paneling lines the walls.
The tongue-and-groove beamed ceiling has been painte
A north-facing skylight provides constant, even daylighting for musicians and artists staying in the studio.
A linear lacquer storage unit with a Corian top helped define the main living areas; now the residents spend more time enjoying the apartment’s northern exposure–one of two main sources of natural light in the floor-through loft.
Great Room with Living Room in foreground.  Kitchen at left and Dining Room at right with firepit at exterior beyond
High ceilings and clerestory windows fill the public rooms with light.
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
Each space has a different view to create variety throughout the home.
loft
Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.