47 Living Room Bench Storage Design Photos And Ideas

Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
Planted with Japanese maples, visitors notice these sunken gardens while walking across glass plank walkways en route to the front door.
Wrapped in cypress wood inside and out, the home embodies the principles of organic architecture.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
Recycled bricks form a core wall and support the central staircase. A white metal railing is another layer of texture in the scheme. "The project relied heavily on craft, detailing, and a raw material or 'wabi-sabi' spec to provide amenity and delight in the small footprint," say the architects.
In the living area is a U-shaped, multi-use couch that can be easily turned into a guest bed when needed.
A hanging fireplace in Madrona brings warmth while staying compact.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
There is plenty of built-in storage and shelves for books along the walls.
Designed with a simple floor plan, the doors and corridors were kept to a minimum, and rooms were strategically located to ensure privacy. Intimate seating nooks interspersed throughout the house offer pockets of private spaces for rest and retreat.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
The studio's original wooden beams were left intact.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.
Original wood paneling lines the walls.
The Globetrotter comes in a dark walnut or natural elm interior. Its award-winning, coated HITCH™  upholstery is a fine-woven fabric that's both durable and easy to clean. A capsule for adventure, the trailer also comes loaded with technological comforts like Samsung LED HD TVs, a Blu-Ray DVD player, and a Polk audio system with Bluetooth.
A pullout desk is hidden underneath one of the shelves.
The fully-concealed workstation and storage next to a bench seat.
The mezzanine level
A linear lacquer storage unit with a Corian top helped define the main living areas; now the residents spend more time enjoying the apartment’s northern exposure–one of two main sources of natural light in the floor-through loft.
Beside the fireplace is a Nexus 21 lift system, which is used to hide the television when it’s off.
A series of round cushions piled atop the floor make for a casual lounge area in the upstairs apartment. Acting as both a room divider and a dramatic centerpiece, a custom dining table, created by Nathalie, hangs suspended from the ceiling. She also designed the kitchenette beyond, incorporating vintage cabinets by Danish midcentury designer Børge Mogensen.
The husband’s home office is furnished by a Toot lounge chair by Piero Lissoni for Cassina, a vintage Desk BO69 by Finn Juhl, and a Swivel chair by Hans Wegner. A custom picture rail, filled with family photos, is made of bands of wood that keep contents in place.
Living room connection to dining, bathroom beyond.
Living room window connection with orchard beyond.
Soft earthy browns can bring a masculine feel to living rooms and studies. Choose wood veneers, furniture, or woven textiles in earthy browns to give spaces a grounded feel. For midcentury brown paint colors, try Behr's Cocoa Shell (HDC-AC-05) or Wright Oak Bark (FLLW623).
To create a sense of luxury on a budget, the architect ran a thin concrete border along either side of the fireplace flue and flanked it with floor-to-ceiling bookshelves. The second story has two lofts joined by a steel bridge.
Three interlocking materials: a self-heated concrete floor; double-glazed windows that let the outdoors in while keeping out the cold; and wooden panels manufactured in a Denmark factory are used to created this Copenhagen prefab home with interior birch plywood walls that give the space a warm and bright feel.
The world’s first carbon-positive prefab, by Australian firm Archiblox has designed the world's first carbon-positive prefab with interiors of sustainably sourced plywood with formaldehyde- and VOC-free finishes.
Rear end of main multi-mode room set for living with custom multi-mode table

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.