214 Living Room Bench Chair Design Photos And Ideas

The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Living Room
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The open living, dining and kitchen space opens out on to the rear garden.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Fireplace
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The living room.
Main living room view.
Living Room
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Interior View
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
A look inside the glazed entry facing the living pavilion.
The interior boasts an industrial aesthetic achieved by the exposed brick wall, concrete surfaces, and copper finishes.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
The armchair is by Ricardo Fasenello.
Living area
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A wall of windows frames the spectacular view of the lake and imparts a dynamic sense of place throughout the open-plan living area.
The Baltic residence's shared spaces include a 24-hour gym and plenty of lounge areas.
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
The angled fireplace is clad in Grove Brickworks field tile from Waterworks – laid vertically with no grout in between.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
20050712_overway 037
The kitchen is layered with the living room—the counter space becomes the flooring in the living area, and steps are used as additional seating.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.