748 Living Room Concrete Floors Design Photos And Ideas

Potted greenery is abundant throughout the house.
The rug in the sunken living room is from West Elm.
Bob’s office has a teak  wall unit by Sven Ellekaer for Albert Hansen, a 1960s chair by Ib Kofod-Larsen for Selig, and a vintage Nelson Ball clock.
The sunken living room features a built-in sofa and loveseat.
A General Electric stereo cabinet and a 1950s chair are among the vintage pieces in the living room.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
Vertical strips of white-painted populus paneling clads the exterior wall of the second-floor bedroom, creating a house-within-a-house effect. The sofa is by EBD and the chairs by APPAREILarchitecture.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The south side of the living areas are lined with clerestory windows and casement windows. Also pictured is one of two fireplaces in the home.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
The living room and dining area features original built-in seating, tables, and chairs designed by Frank Lloyd Wright.
Recycled bricks form a core wall and support the central staircase. A white metal railing is another layer of texture in the scheme. "The project relied heavily on craft, detailing, and a raw material or 'wabi-sabi' spec to provide amenity and delight in the small footprint," say the architects.
In the main living area, large doors open to the backyard, while a built-in sofa and bench clad in tile are tucked under the mezzanine level, which hosts the bedroom and en-suite bathroom. Internal spaces are intended to flow easily into each other to maximize the floor plan.
The fireplace feature wall has a concrete hearth, oak paneling, and wall-mounted cabinetry with pre-finished door slabs from New Age Veneers in the "Ravenswood" finish. A steel box integrated to the side of the fireplace stores wood, and glass walls make the most of the small site.
Regan worked with architect Joe Simmons and several tradespeople on the home.
The Fosters unwind in the soaring, 960-square-foot great room. The family wanted plenty of space for hosting friends and events, as well as lots of bedrooms so they can rent the house to groups on Airbnb if they like.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
An entrance lounge and concealed laundry are located on the entrance level, where there is also a small lounge area with books.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Crittall windows cast playful sun squares along the floors, and deep exposed joists imbue the interiors with a warm golden glow.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Large sliding glass doors flank both sides of the open-plan living space.
A steel blue cabinet floating near the entrance dissects the living area.
Clean, lightweight furniture pieces of different styles have been integrated into the living room.
The apartment’s material palette—recycled wood, exposed concrete, terrazzo, and Japanese tatami mats—echo the colors seen outdoors, as well as textural memories from the country’s rural past.
Balconies and generous windows visually connect the interiors to nature outdoors.
The lower convex edge of the structure is fitted with strip lighting, which when switched on, illuminates the passageway between the curved structure and  the interior wall.
Greene's golden retriever, Hudson, hanging out in the living room.
The new garden studio, seen through the window, is positioned at the point where the garden pivots off to a previously disconnected end of the outdoor space.
A wedge-shaped skylight allows natural light to suffuse the interiors. The architects preserved a palette of dark, natural materials on the ground floor.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The massive windows that frame tranquil alpine views have been made from dual-lacquered laminated glass.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
A look at the wood-burning fireplace in the living lounge.
The space between the sleeping nook and balcony functions as a flexible living area.
The perforated structure enables ample light penetration, allowing the owners to look out to the street while still maintaining their privacy.
The open-plan kitchen, dining area, and living area is located in the heart of the home.
“I am becoming an architect  every day. School doesn’t teach you—life does,”  Mehdi says.
In the living room, a burned spruce ceiling—inspired by shou sugi ban, the Japanese technique of charring cedar—contrasts with rendered concrete walls and a polished white concrete floor divided into rectangles by thin brass insets. A Toot sofa by Piero Lissoni for Cassina is paired with Mad Queen armchairs by Marcel Wanders for Poliform and Pebble coffee tables by Air Division for Ligne Roset. The antique rug was bought at the Casablanca souk.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
The living room couch is from Élément de base. Radiant heating is built into the polished concrete floors (Atelier B).
interior
interior/exterior
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
LIVING ROOM

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.