79 Living Room Concrete Floors Pendant Lighting Design Photos And Ideas

The open plan living area, complete with sealed concrete floors and ceilings lined with hoop pine, looks out on a 366-square-foot veranda and has views towards the natural estuary of Pittwater.
Throughout the design, the site was quickly revealed as a powerful element of the project. By choosing carefully the location and size of each window, external views were highlighted, and the atmosphere created by natural light is pleasant throughout the whole day. As for the position of the large sliding door, it was “ pushed “ toward the main interior open space with the intention of subtly separating the internal functions while creating a outside protected space. All these intentions ultimately aim to capture the essence of this project: the surrounding nature and wildlife.
Elegant, cream and white colored sofa and chairs, and wood details compliment the raw concrete fitouts beautifully.
The existing space's concrete floors and zinc windows were restored.
Vintage Beni Ourain rug and custom scaffold plank floor to ceiling shelving by alexander design and PSS Design Cult.
A corner that's used as a home gym.
A large modernist vacation home in Comporta, Portugal.
An Italian architecture studio offers an updated take on the vacation cabin. 
It's an ideal setting for a getaway: rolling hills dotted with villages and castles in Italy's Oltre Po Pavese region. A young Milanese couple wanted a small vacation home on their 3000-square-meter lot there—and 35a Studio delivered, by way of this 120-square-meter cabin decked out in textural concrete and strategically accented with wood.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
Bookmatched wood veneer cabinetry brings a warm, tactile feel to the interiors.
The clients selected a Coral pendant light by David Trubridge Design for the center of the room. Their souvenir from Norway, a reindeer pelt, is spread out in front of Eames Molded Plywood Lounge Chairs with metal bases from Herman Miller. The wood-burning stove is a Monet from HWAM.
To evoke the structure’s past as a horse stable, and provide options for the use of the space, Schaer and his team employed Sing Core sliding barn doors mounted on Krownlab’s Axel hardware. The sliding track runs the full width of the building, allowing residents to open or conceal a bedroom, kitchenette, and entrance to an adjacent 530 square-foot garage, all depending on how the spaces are being used. The kitchenette, seen left, features a Kraus sink and a chrome Grohe Concetto faucet.
The renovated stable's living room is extra bright thanks to walls painted with Benjamin Moore’s Atrium White and reflective polished concrete floors. The latter conceal a radiant heating system.
Though loads of natural light comes in from the courtyard, these large skylights also afford a view of the sky. The coffee table is from Modernica and the Eames Lounge is from Herman Miller.
A handful of modernist classics—an Eames Lounge, a Bubble Lamp by George Nelson, and a shell armchair from Modernica—kit out the living room and kitchen.
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
In the great room, the curved ceiling reaches 16 feet. A Roche Bobois sofa faces a double-sided, indoor/outdoor fireplace made of board-formed concrete.
Entering the house.
606 Universal Shelving designed by Dieter Rams for Vitsœ maximizes space in the media center of the home. The near-Tiffany blue that wraps the door frame is a traditional touch, according to Jurkovič.
Trout Lake | Olson Kundig
The ground level with open living spaces.
In the open living-dining area, a sofa by Antonio Citterio joins a Metropolitan chair and ottoman, all from B&B Italia. A Big Bang fixture from Foscarini hangs above the dining room table, designed by Feldman and surrounded by chairs from Ligne Roset.
Nolan and her buisness partner, Patrick Kennedy, strove for a practical structure that reads as a vacation house. They opted for prototypical materials, like cinder blocks for a privacy screen, to hit that note. “It has an association with old beach houses and public buildings at the shore,” Nolan says. After trying different self-supporting configurations, they chose a zigzag pattern. The wall shields the courtyard from wind and doubles as a step for gutter maintenance. During parties, the family likes to place candles into the recesses. “That wall’s got a little bit of poetry, but it’s also doing a few jobs as well.
A piece by John Belingheri hangs in the living room of the Bancroft family’s home, which is centered by an Antonio Citterio sofa and Robert Marinelli tables.
The double-height great room encompasses much of the completely renewed section in the middle of the home—which includes the living, dining, and kitchen spaces. Since the existing floor slabs had cracks in them, Jay and Melissa floated new concrete floor slabs over the existing. They replicated the original as close as possible, and polished the final result.
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Jay and Jaclyn Lieber worked with Erla Dögg Ingjaldsdóttir and Tryggvi Thorsteinsson of Minarc to design a house using the designers’ mnmMOD panels, which can be assembled with a screw gun.
Interior designer Andrea Larsson Sanchez complements the polished concrete floor, original Crittall windows, and exposed brick with contemporary furnishings and graphic textiles.
Goneau highlighted the red brick wall in the living room by leaving it bare and protecting it behind museum-quality glass. The space also features a floor-to-ceiling window that’s coated on the outside with a reflective film, letting residents keep their curtains open by day without fear of being seen from the street. The green sofa is by St-Laurent Domison and the white oak chairs are by Hans Wegner. All other furniture is custom.
The house is heated by radiant hydronic heat and the ground floor includes a concrete slab that’s heated to a constant temperature. Additionally, approximately 97 percent of the house is lit with efficient LED lights.
Lake House
Pelle pendants dangle above a PlanToys children’s table in the original cottage, now a great room.

Mill Valley, California
Dwell Magazine : September / October 2017
Each space has a different view to create variety throughout the home.
www.adj.com.hk   @studioadjective
The main living area. The home is flanked on the east by a precipitous mountain range named The Remarkables. In summer, the weather gets hot enough for the family to go swimming and boating.
Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.