301 Living Room Concrete Floors Coffee Tables Design Photos And Ideas

A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
An additional sitting area.
This angle shows the open-plan layout, as well as the living space that blends into the dining area. The exposed wood tongue-in-groove ceilings have been preserved, while additional lighting has been added.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
Potted greenery is abundant throughout the house.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
The Fosters unwind in the soaring, 960-square-foot great room. The family wanted plenty of space for hosting friends and events, as well as lots of bedrooms so they can rent the house to groups on Airbnb if they like.
The next level holds a living/dining area with a powder room and entertainment area.
Custom wood millwork, polished concrete floors, and some exposed concrete were used for the interiors.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Large sliding glass doors flank both sides of the open-plan living space.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
A look at the wood-burning fireplace in the living lounge.
“I am becoming an architect  every day. School doesn’t teach you—life does,”  Mehdi says.
In the living room, a burned spruce ceiling—inspired by shou sugi ban, the Japanese technique of charring cedar—contrasts with rendered concrete walls and a polished white concrete floor divided into rectangles by thin brass insets. A Toot sofa by Piero Lissoni for Cassina is paired with Mad Queen armchairs by Marcel Wanders for Poliform and Pebble coffee tables by Air Division for Ligne Roset. The antique rug was bought at the Casablanca souk.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
The layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with one bedroom, and two bathrooms.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
TuCroquis interior designer Ramón Vallejos furnished the cabin with a plywood kitchen, durable furniture from MueblesSur, and washable cushions that can be used both indoors and out.
Morrison and her two greyhounds pose with her brother and roommate, Michael Anthony Morrison—an artist who is also responsible for much of her art collection.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
Washed oak joinery and textured tiles add warmth to the space, providing a soft contrast to the crisp concrete and brick.
Most of the furniture items were sourced from Melbourne furniture retailer Luke Furniture.
The concrete creates thermal mass in the home, and the large widows provide cross ventilation when opened. Together, these elements help keep the interior spaces cool and comfortable throughout the year.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.