350 Living Room Concrete Floors Sofa Design Photos And Ideas

A look inside the Spaceship, which is built around a hanging fireplace. Although Gleason originally intended to use the space for storage, it can be adapted to house guests.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
The whole main room of the house
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
A large window at the end of the living space lets in ample natural light.
Upcountry Maui Cottage and Barn: Kitchen and Living Room
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
Crittall windows cast playful sun squares along the floors, and deep exposed joists imbue the interiors with a warm golden glow.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Cliff Dwelling | Olson Kundig
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Living Room
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The view out to the garden.
The living room.
Interior view West
Interior view East
View from addition interior to outdoor garden
main living room space with custom curtain wall
living room and kitchen
Living Room
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
lounge view
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
The living room is furnished with low-lying timber furniture from studios like Ronan & Erwan Bourollec and Liceu de Artes e Ofícios.
Raw concrete walls and polished concrete floors are used in the interior to form a neutral backdrop for built-in wood furniture and colorful rugs and artworks.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Family Room
The built-in sofa was designed to be very functional. The base has storage capacity and the mattress is the size of a single bed for an extra guest. Plus, industrial grade foam and fabric ensure the cushions will hold up to wear and tear.
"I drew from the layout of Jens Risom’s cabin and laid the room out around the light that comes in through the main windows," says Kenny.
"With this cabin I wanted something that was robust, so you could enter after an outdoor activity, kick your boots off, start the fire and put some food on," says Kenny. "But at the same time have a feeling of space with the high ceilings, and some luxury and comforts of modern living like a nice shower and great water pressure."
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
"The asymmetrical volume, enveloping form, chiaroscuro effect of the curved corridor, shadows, margins, thresholds, voids, and raw materials allow the unique atmosphere of the place to emerge without concealing the structural logic of the house," says Antonio Di Bacco of Atelier Barda.
In the main living areas, two vertical veils divide the high, inclined ceilings, and also serve as partitions for the kitchen, dining room, and living room without completely separating the volumes. The living room is also connected to an outdoor gazebo.
The living area is small, however, the double-height ceiling give is a more vast sense of space.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.