105 Living Room Concrete Floors Table Design Photos And Ideas

Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
Vertical strips of white-painted populus paneling clads the exterior wall of the second-floor bedroom, creating a house-within-a-house effect. The sofa is by EBD and the chairs by APPAREILarchitecture.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
Full-height glazed doors flood the interior with natural light and open up to an outdoor brick terrace.
An entrance lounge and concealed laundry are located on the entrance level, where there is also a small lounge area with books.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
The open-plan kitchen, dining area, and living area is located in the heart of the home.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The ceiling beams have been left exposed to create a stark contrast with the black framing.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The whole main room of the house
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Viridian '
One of the key goals of the renovation was to create more natural light in the living space and kitchen.
The space also allows for traditionally "outdoor" items, like a child's bicycle, to be stored or even used inside.
"It is a place where the kids play and where neighbors can come over and have a chat," say the architects.
The new space truly reimagines what indoor and outdoor space really is.
The view out to the garden.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
By removing the walls of a former bedroom, the architects have created a more spacious living room that is now flooded with natural light and views.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
The living room is furnished with low-lying timber furniture from studios like Ronan & Erwan Bourollec and Liceu de Artes e Ofícios.
The timeless character of the black concrete is felt as one enters the semi-hidden entrance path to the house, and each of the volumes gradually reveals itself.
This “alley” veers then off at a right angle to become an indoor “courtyard” lined with green plants near the back section of the house.
A look at the dining table by Habitat and colorful IKEA dining chairs.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Raw plywood contrasts with dark plaster in the 460-square-foot main cabin, whose communal space encompasses an efficient living/dining area and kitchen.
The living spaces are orientated to the north, while the bedrooms have been placed in the south of the home.
Cradle-to-cradle certified carpet from the Shaw Group adds a warm layer in the living room.
The hotel is furnished with rattan furniture made in Sarchí, a Costa Rican town famous for crafts.
A hanging rattan chair and Acapulco chairs add a breezy, laid-back vibe to the lounge.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
A curved pink couch designed by Campagnola curves around a 1970s-style conversation pit in the living room.
To create a clean and minimalist aesthetic, only treated pine plywood and concrete was used in the interiors.
From the dining table to the bed frames, custom plywood furniture is installed throughout the home and combined with a few nature-inspired touches, like the green Kvadrat wool felt in the upholstered built-ins.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.