214 Living Room Console Tables Design Photos And Ideas

Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
At the back of the living area is a volume shaped like a wooden house, which contains the kitchen, storage space, and a bedroom.
The team matched and continued the 1960s-era red oak floor into the living room, which gained an entire wall of new sliders from Western Window Systems. “We wanted to preserve the original intent of the house wherever we could,” Dimster notes.
A vintage 1950s credenza discovered in Paris supports three works by Aumas and two Sol LeWitt–inspired cubes used in one of his window displays. The daybed is an eBay purchase reupholstered in fabric from Kvadrat and the dark paint is from Dulux Valentine. Aumas found the photographer’s lamp at a Brussels flea market.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The ever-changing daylight, plus the use of curtains and lighting options, means that Ahlgren and Lökaas enjoy a variety of different atmospheres.
A look at the dining table by Habitat and colorful IKEA dining chairs.
A solid brick enclosure has been used for the external north-facing wall.
The living and dining rooms were updated.
The upper floor has high ceilings, and is designed as a single, flowing space that opens seamlessly to the outdoors on all sides.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
StudioKCA designed a height-adjustable, expanding table for Dan to host get-togethers.
The master bedroom is illuminated in part by one of two hatched windows that Tanaka modeled after those he had seen in Japanese tea houses.
A mobile by Shigeki Fujishiro floats above a sideboard by Taku. The birdcage is by Keiichi Sumi.
The Shinomotos have filled their Southern California home with furniture by Taku and pieces by some of the artists and craftspeople whose work they also showcase at their Tortoise shops and showroom. The couple worked with architectural designer Ken Tanaka to remodel the house, once a cramped, two-bedroom rental. A sofa and tables by Taku join Jasper Morrison’s Three Sofa De Luxe sofa for Cappellini. The sliders are by Western Window Systems.
The entrance shows off the hillside. To the left is a guest room, followed by the staircase connecting the three floors. The living room, balcony, and kitchen are straight ahead.
When redesigning “Madmen” actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, architect Funn Roberts installed custom shoji-style screens of to conceal the closet and provide privacy for the adjacent shower and soaking tub.
The ever-changing daylight, plus the use of curtains and lighting options, means that Ahlgren and Lökaas enjoy a variety of different atmospheres.
Extensive glazing surrounds the fireplace, keeping the interiors bright and airy.
Blauvelt and Winter ground their soaring two-story living room with classics such as Eero Saarinen’s Womb chair and ottoman, a Noguchi coffee table, an Eames wire-base table and a Danish teak credenza, which displays their collection of pottery and a pair of Martz lamps made by Marshall Studios. Flor carpet tiles help add color to the neutral palette.
With original steel-framed windows, beamed ceilings, warm wood-paneled walls, and a gracious floor plan it makes for a wonderful entertaining space.
A detail of the living room.
The living room also offers new lighting from Restoration Hardware, a decorative fireplace, and newly installed wide-plank oak floors.
Open shelves and sleek cupboards line one wall of the living room. The floor-to-ceiling glass door leads to the exterior courtyard, which is bounded by the perforated brick wall.
A wall of glass in a flex room.
Besides the main living room, the den serves is an additional communal zone.
The Mod Suite.
Typical of bungalows, the entrance leads straight into the living room.
LEED Certified, the house has sustainable features such as bio-based spray foam insulation, a 98% energy efficient boiler, low-flow plumbing fixtures, LED lighting, FSC certified ipe and cedar, recycled cement board panels, bamboo floors, radiant floor heat, and a green roof.
A great sense of space occupies the main volume of the home.
Details of the living room.
Subsequently, the home integrates a strong sense of the outdoors throughout.
The home is airy and bright—enveloped in natural lighting thanks to large expanses of glass and clerestory windows.
The spacious living room opens to the dining area which sits off the kitchen.
The living room is a cozy spot nestled between the expansive picture window and open doors that lead to the courtyard.
014.CASA PEX
014.CASA PEX
The burnished concrete floor contains ten-percent fly-ash and slag.
Ample glazing provides a strong sense of indoor/outdoor living.
In the open-plan living area, a wall covered in Calico’s Lunaris Midnight—inspired by moonscapes and outer space—sets the tone for a vignette of darker furnishings, including a vintage credenza that doubles as an entertainment center, equipped with a Sonos Playbar.
In the living quarters of Lightroom 2.0, Carpenter’s daughter Esme chats with her boyfriend, who is seated on a Milo Baughman Case Sofa.
The living room houses Carly’s grandmother’s chair, which she had recovered and reupholstered in a rainbow houndstooth fabric.
This house is one of the five homes that are part of the Auhaus Release. Only 10 of each design will be built.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The semi-transparent roof brings much light into the living room.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
A wall of portraits pays tribute to Lolo’s ancestors. “All the men in my father’s family were called Joseph Honoré,” he says, “but my mother wanted to call me Laurent, after her brother.” The family tradition prevailed, but his mother insisted on calling him Lolo (pronounced Lu-lu).
Hanging plants create an atrium atmosphere in Eat & Drink, which is open for service all day.

Head chef Shannon Moran is at the helm of Eat & Drink, whose seasonal menu draws from his travels through Europe, South America, and Asia. All throughout the venue, curated tunes from Reverberation Radio, a weekly podcast by Los Angeles-based band Allah-Las, adds to the alt-island vibe.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.