192 Living Room Console Tables Coffee Tables Design Photos And Ideas

Prices start at $2,850 and include utilities and furnishings, allowing residents to readily move into an ‘Instagram-worthy’ home. A dedicated Node community curator helps residents settle in.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Clerestory windows surround all rooms, providing the spaces with plentiful daylight.
Full-height windows provide the living room with lots of natural lighting. A generous fireplace anchors the room.
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
The light-filled lobby, located in the basement, is at once industrial and warm.
The console is from Room and Board. Kevin designed the metal stair railing to feel good under the hand, and local outlet Mission Iron Works did the fabrication. "First, they waxed the cold rolled steel, and then mixed a few metal patina colors (blue, brown, black) to rub in by hand," the couple say. "It’s a labor-intensive process, but the result gives a finish with subtle variation that changes depending on the light. It would have been easier to paint, but we would never have had the same effect."
They created a striking focal point in the space with custom curtains fabricated from 65 yards of block-printed fabric sourced from India. "Making such a big statement with the curtains was both an aesthetic and practical choice," say the couple. "We spent a week in Jaipur touring textile markets to find the right fabric." The curtains are motor-operated, and a black-out liner ensures good sleep in the bedroom upstairs. An additional sheer liner facilitates daytime light and privacy.
Perched on a small hilltop, the Sondern-Adler House exhibits the tenets of Usonian design.
Moore and Goldsmith's priorities for the living room were to play music and listen to records. The piano and AllModern's Brixton sideboard, which holds the vinyl, serves their purposes well.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The dining room sits just off the living room.
The open living plan features a cedar-paneled tongue-and-groove ceiling anchored by a brick fireplace.
Dramatic floor-to-ceiling windows overlook the forested half-acre lot and bring the outdoors in.
Most of the furnishings are from from Globe West.
The guest quarters include a spacious living area that opens up to a private deck with a glimpse of a plunge-sized swimming pool and spa.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The residence was designed by Piercy & Company. It's one of five penthouses in The Helios' "Architect's Series," which invited different architecture studios to design high-end homes.
The view from the kitchen.
The original double sided fireplace anchors the main living room.
This built-in seating area backs a dividing wall that sets off the kitchen and faces a brick inlay fireplace.
The home features built-ins like this bookshelf in the living space.
The home has the feel of a time capsule.
The midcentury modern home features wraparound glass walls.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The newly renovated living room includes new, black limestone floors, a Sven Leather Couch by Article, and a West Elm coffee table. The rug is by Surya.
Sliding doors connect the space with the outdoors.
The open-plan living room is bright and airy with natural light from multiple sources.
The living room provides a cozy gathering place anchored by a vintage fireplace from Urban Americana and Cle Tile backsplash. A circular Weave Rug pulls the space together.
City Cabin | Olson Kundig
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
New cork floors replaced the original carpet in the second unit.
"The wood adds warmth and consistency to the space, balancing the tough exterior," explains architect Harley Graham.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Lined with new terrazzo flooring edged with blue tile, the open-plan living room is anchored by a corner gas fireplace.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
The living room opens to an airy enclosed sunroom.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
In Situ Design and Lilian B Interiors adapted a six-story brownstone in midtown Manhattan into a boutique hotel with 33 guest suites. Each floor received what the designers call a “visceral” color treatment using Benjamin Moore paints, including Outrageous Orange.
Living room from front door framing the landscape.
A smart speaker gives you comprehensive control over your home automation devices.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
As seen in Boulder Lifestyle Magazine

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.