182 Kitchen Track Lighting Design Photos And Ideas

A picture window and wooden windowsill are among the considerate touches in the galley kitchen.
Painted wood and steel beams subtly mark a separation between the former cattle shed and ruin footprint. The two areas now seamlessly flow together as a kitchen, dining, and living area.
The firm also designed the new kitchen space, opting for a contrasting darker palette.
A tiled niche sports cutting boards from the local Steelwood Design.
An integrated bench with a slat wall makes for a natural seat at the top of the stairs.
Now, the kitchen is seamlessly integrated into the floor plan and with the exterior via the large sliding doors. "It's really at the center of the pinwheel of circulation," says Cuddington. Construction-grade fir plywood cabinetry with cut-out handles is topped with a Caesarstone counter. The stools are from Hay.
Located on the ground level, the kitchen and main living space are open to the elements. Large sliding doors pocket into the wall cavity, providing a seamless connection to the coast. Skylights allow natural light to filter into the space while providing glimpses to the green roof above. A horizontal window provides a snapshot to the rugged, mountainous terrain. The linear kitchen leads along a circulation spine, which connects to the more private areas.
Black kitchen cabinetry and appliances reinforce the interior's contrasting color palette. The double-height space also emphasizes the structure's A-frame design with soaring ceilings.
An elongated kitchen window ties the interior to the outdoor deck and bar area and the landscape beyond.
"We needed a place to station the computer, and have one-on-one meetings with clients," explains Efrat of the new study. "However. I didn’t want to make the public space feel dark and small (by subtracting a chunk of it for a designated room). Another constraint was to have acoustic isolation, and the glass-walled room was the perfect solution for all of the above—it made the main living space feel more spacious since it enables light to pass through, yet separated it from the main living space acoustically and effectively."
The kitchen replaced a former hallway with custom-designed MDF cabinetry and an island topped with quartz.
This urban home comprises a series of buildings that frame internal courtyards, and the entire property is cited around a single oak as the centerpiece. As neighbors were in close proximity, the goal was to create a sense of privacy while also making the space feel larger. To achieve this, the home extends to the outer edges of three sides in a U-shaped garden wall, encompassing the trees, pool, and main living quarters. On the east side of the lot is a wooded area. Adding an industrial touch is the concrete, barrel-vaulted ceiling in the kitchen.
A central fireplace, designed as a minimal, gray block and visible from both sides, subtly separates the living and dining zones.
This artfully minimalist Australian kitchen combines concrete, oak, steel, and prefabricated panels with a substantial marble countertop and backsplash.
All the original windows were restored and reglazed with high-performance glass. The original openings were reinstated, and the large timber trusses (and the entire warehouse shell) were strengthened to meet the latest earthquake code.
With a brick backsplash, it is important to make sure that it is carefully cleaned and sealed with a sealant designed for its specific location. If you aren't painting over the brick, you also want to make sure that the brick is in good enough condition to be exposed.
Here, an industrial material palette—with a concrete brick backsplash and counter foundation, and zinc-plated pan-decking ceilings—complement the development’s edgy facade.
Set in a heritage brick building in Montreal, this apartment maintained the brick wall in the kitchen to evoke the building's industrial heritage. The brick was painted white to brighten the space.
A third-floor kitchen looks out over a balcony garden and city views. Bar stools by Pick Up line the centralized island.
"We wanted our detailing to be broad gestures that matched the scale of the lake and the views," says Porter. "We wanted it to be a little bit more thoughtful on how we were connecting the interior to the exterior."
The minimalist kitchen is outfitted with Corian countertops. The floors throughout are bleached oak.
The modern kitchen features professional-grade appliances and a large island with waterfall countertops. Natural light pours in from a wall of glass stretching across the living room.
Several stairs lead up to the kitchen while a spiral staircase leads down to a covered patio area. The wooden beams draw the eye past the island to clerestory windows and sliding glass doors on the other side.
Gardiner Architecture ensured that flexibility, practicality, comfort, and spaciousness were all present in Elm Street House, as well as natural connections to the oft-used backyard and the surrounding neighborhood. The kitchen units are composed of blackbutt veneer and have a matte finish; the counters are Caesarstone. A pass-through window at the sink connects to the yard and makes for easy entertaining.
The large kitchen sits beneath several broad glass panels along the ceiling. The contemporary space is open on three sides, finished in simple white cabinetry with a pop of color along the backsplash.
The kitchen is inspired by the commercial kitchens that the client worked at in his youth.
Now, a white kitchen recedes from the main space. A long island keeps the working area separate, yet still connected.
The kitchen features slightly industrial finishes—including concrete, glass and ceramic subway tiles—that are easy to clean and reflect natural light into the space.
Inside Out Architecture renovated an apartment in the Clerkenwell section of central London, removing interior walls to create an open, loft-like living space. The architects were taken in by the "dramatic geometry" of the existing board-formed concrete ceiling, and their design maintained and emphasized its dynamic criss-crosses and texture.
The majority of the kitchen is set into the rear back wall, which is painted black to ground the house in the sloped site.
The kitchen and dining space opens out onto the timber terrace, which has expansive water views.
Taking inspiration from barns, warehouses, Case Study Houses, and Japanese residential architecture, architect Marcus Lee and his wife, Rachel Hart—an architectural model maker—created a unique timber-framed home in Hackney, London. In the kitchen, the Corian kitchen island unit acts as a real hub with a television tucked away under the worktop. However, the kids sit at the island for breakfast and other meals, and when guests come, they end up sitting there and talking while the owners are cooking.
Dana Broza of Danka Design Studio was enchanted when she found this alluring bit of green in Tel Aviv's concrete jungle. Through unconventional space planning and creative design solutions, the designer completely transformed an outdated and dark midcentury apartment into a colorful and bright "Urban Jungle." In the kitchen, natural materials such as wood and rattan blend with pops of color. A simple overhang introduces additional seating at the counter.
Wood finishes continue into the light-filled kitchen of Wuehrer House by Jerome Engelking, which is just steps away from the pool.
By redesigning the entire layout of this formerly outdated ski house, designer Jane Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere. The homey, open kitchen is fully equipped for cooking family meals together.
The kitchen units in Elm Street House by Gardiner Architects are composed of blackbutt veneer and have a matte finish. The counters are Caesarstone.
An integrated terrazzo-tile counter holds an induction cooktop under a simple, cylindrical extractor hood in Sorrento House by Figureground Architecture. The cabinetry is composed of blackbutt timber.
Drawing inspiration from Japanese contemporary architecture, Jorge Alonso Albendea of Zooco Estudio gave this home in Madrid a modern and minimalist aesthetic. The kitchen features a waxed concrete floor and Muji-esque cabinets, lighting, and counters.
With the help of local design practice Modscape, a family in Melbourne gained a new energy-efficient addition that not only transformed their home life for the better, but also allowed them to live "disruption-free" during the construction process. As the heart of the home, the centrally placed kitchen offers an abundance of storage with the addition of a butler’s pantry.
When creative director Martin Ringqvist and his wife, My, a teacher, moved back to Sweden after a year in Los Angeles, they wanted an authentic, warm space to live in with their two children. The kitchen’s matte-black Vipp system is paired with an antique white ceramic tile stove that was typical in the late 19th century. Although it’s not operable, the stove is used by the couple as a staging ground for illuminated candles and a storage space for an iPad that controls the home’s sound system.
Named the Quarry House, this striking, bluestone-clad dwelling has been designed by creative architecture studio Finnis Architects in collaboration with interior designer Carmel Iudica. The kitchen of Quarry House is tucked under the living spaces above and wrapped in a warm wood finish.
When Nook Architects set out to renovate a 720-square-foot apartment in Barcelona's Poble Sec district, they knew they wanted to retain the space's characteristic elements—especially the original barrel-vaulted ceilings. Here, the track lighting accentuates the rhythmic curves.
Home to Greg Truen, director of South African architecture and design firm SAOTA, Kloof 119A is a 9,150-square-foot residence in Cape Town that takes advantage of mountain and city views while de-emphasizing the street and neighboring homes. Kitchen joinery was done by Roma Casa Kitchens. Clerestory windows allow mountain views and light to drench the space.
B.E Architecture combines a revitalized kit home with a modern steel-and-glass extension to form a multi-generational Melbourne residence. In the kitchen, black cabinets meld seamlessly with dark countertops, furniture, and sleek track lighting.
The floors in Tetris Extension by Crosshatch are hydronic-heated, polished concrete.
The kitchen island of OCM House was custom-built on-site by Studio Jackson Scott using Australian Blackbutt.
An open layout connects the main living spaces—including a large dining area off the kitchen. Skylights and walls of windows usher in ample natural light.
A waterfall marble counter wraps the kitchen peninsula.
A 14-foot-long island topped with stainless steel separates the kitchen from the rest of the living area. The hallway with the surf boards leads to a second bedroom suite.
The living room, kitchen, and dining room flow into one another. The floors are hickory. "I've never used hickory in my life as an architect," says McCuen, whose wife chose the wood for the flooring. He’s since become a convert. "It is fabulous. It works with everything, and it finishes great," he says.
Looking the opposite way, a small kitchen is custom built into a galley nook. Along the exterior walls, small circular windows add a nautical touch to the space.
In the open kitchen, a bold red backsplash delightfully contrasts with the crisp white cabinetry.
View from the living room looking towards the front of the house.
View from the front entrance towards the kitchen and living room at the rear of the home.  The trees in the rear yard are visible through both the ground and section floor windows.  The kitchen island and counters are Brazilian soapstone while the lower millwork cabinets are a super matte black laminate. The upper cabinets are a natural finished rift cut white oak.  Beyond and at the centre of  the the home, the soffit of the of the second floor landing interlocks with the open to above spaces.

Kitchen Stool:  Kristalia BCN Stool   Cooktop and downdraft: Bosch
A triangular skylight brings additional light into the kitchen, which connects seamlessly with the living area and dining room.
The exposed metal beams and barrel-vaulted ceilings continue into a small bedroom off the kitchen, visible through a new architectural transom window.
For a clean and bright finish, the light-filled kitchen is fitted with white quartz countertops and high-gloss white IKEA cabinetry.
The kitchen's refrigerator and cabinets are efficiently tucked under the steps up to the sleeping loft.
The renovated kitchen is downstairs on the garden level and features a Bertazzoni range, a Fisher & Paykel refrigerator, and Silestone quartz countertops. A door opens to the outdoor space.
"The kitchen appears as a central bench, acting as social knuckle to the interior space," says the firm.

The modern kitchen is the heart of the home. Cooking and conversing go hand-in-hand as meals are created, memories made. Whether teaching an old family recipe, reading the newspaper in a breakfast nook, or chatting over the daily morning coffee, the ritual of the everyday begins here. Spark your imagination by browsing our collection of modern kitchens. From popular counter materials like marble, granite, quartz, and wood; to stunning examples of white cabinets; to flooring options like hardwood and concrete, these projects showcase it all. You'll also find ideas for backsplashes, lighting, appliances, and sinks.