192 Dining Room Bar Design Photos And Ideas

The minimalist open kitchen/dining/living room features a mostly neutral palette. A green tile backsplash provides a pop of color.
BURSA Hotel's 1818 rooftop bar.
There is even a casual dining area with direct outside access to the pool area.
The hotel bar.
Inside the American Son restaurant
The bar at American Son.
Backyard, the hotel's casual outdoor restaurant, is framed with blackened steel and brick structural elements that reference the neighborhood's industrial past.
The bar area of Summerly, the rooftop bar and restaurant, displays brass stools upholstered with floral-patterned fabric, geometric tile, and cafe tables and chairs.
The original building's carriage house now serves as the hotel's main kitchen.
The custom pendant light over the dining room table was made by Lighting Nelson & Garrett.
This photo shows the changing color temperature of the drum skylight.  Here at dusk when the light turns a beautiful blue.  The photo also highlights our use of multiple styles of architectural lighting: tape-in recessed LED downlight, surface mounted and pendent fixtures combine to create a warm modern environment.
The sleek lobby bar is a cafe by day and a wine bar by night.
The white oak floors are echoed in the cabinetry of the kitchen and the millwork of storage in the living/dining area.
Taking cues from their style-conscious clients, Portland-based Jessica Helgerson Interior Design transforms an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
Solid pine tongue-and-groove paneling and floors line the interior. Benchtops are crafted from beautiful, solid Cypress Pine timber.
The kitchen was sunk down a few steps to better define it from the rest of the living spaces, while built-in, Douglas Fir cabinetry maximizes and streamlines storage. The custom Douglas Fir table is by ZZ Contracting.
The dining space. The Joules midcentury modern chandelier was ordered from Etsy.
Light and dark herringbone parquetry combine to create a dynamic dining area.
Overlooking the pool is Veranda, an al fresco dining venue. The design team restored and expanded the hotel’s original 1920s fireplace with a double-sided feature, adding a historic touchpoint to the new dining space.
Studio Collective outfitted the double-height, soaring lobby space in the spirit of great European hotel bars.
A skylight was added over the dining table to further increase the amount of natural lighting. A bridge between new and old was created by using the timber from a beam that was removed where the kitchen opens to the dining area.
The custom-designed wood-burning fireplace was made in Italy.
A crisp palette of light neutral colors were used to convey a clean, contemporary and serene vibe within the open plan common areas.
To unify the different living zones, the couple built DIY floating shelves with wood planks from Bunnings that they painted in the same shade of Haymes paint as the cabinets.
"As soon as Ben saw this bench, he knew it could have lots of different uses—like an island bench, kitchen table, and dining table. This long kitchen is about as simple as it gets, but it works so well in this open-plan living space," says Vanderzeil.
"I painted these bookcases white to brighten up the space, but then nothing else matched them," says Janelle. "So naturally, everything else in the room had to go so that the bookcases could work. So pretty much this room was built around white paint."
Formerly an aging dive bar, this acclaimed restaurant in Montecito, California, was transformed by AB Design Studio into an inviting and high-end eatery with a 20-foot-long custom accordion-style door system.
The bright and airy open floor plan features hardwood floors that are made from reclaimed wood from Kentucky horse farm fences. Shown is a reclaimed wood dining room table by Rework Collective and a biophilic chandelier from Honest Home by local Artist Leah Naomi.
Jean-Christophe Aumas’ multihued Paris apartment houses both the highly sought artistic director and the stunning assemblage of furniture he’s brought back from his travels. Aumas designed the kitchen island, which is covered in marble tiles from Carrelages du Marais—the geometric floor tiles are from the same place—and strung the matrix of lights up above it. The barstools by Charlotte Perriand were discovered in a vintage store in Antwerp, Belgium. The green wall is covered in paint from Emery & Cie.
There are over 300 custom-made cabinet doors in the home, as well as custom light fixtures.
Woo Furniture bar stools.
Dining chairs by Billani W.
Expansive oak-framed pivot doors frame views of the rear garden, and also form a functional extension to the kitchen for dining, socializing, and play.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The kitchen is bursting with art including a triptych from Jeremiah Maddock.
The design team exposed the original brick highlighting the warmth of the original wood ceiling.
Revolver stools by HAY complement the home's colorful interior.
The couple loves to entertain, so it was important that the downstairs living area have a good flow between the kitchen, dining, and living areas. A dramatic chandelier from Lindsey Adelman hangs from the double-height ceiling, punctuating the space.
Stone and concrete combine to create a stark, clean aesthetic that beautifully complements and contrasts the rugged landscape.
POOL / GOURMET AREA
Interior of Izakaya at Sir Joan
A look at the dining room from another angle which emphasizes the indoor/outdoor feel.
Globe pendant lighting brightens the home while bringing an authentic midcentury touch to the dining room.
A workshop area in the hotel provides a bar and space for guests to work.
The hotel's independent restaurant features Polish cuisine with a modern twist.
Stepping into the Dining, a white wall connects the Dining and Master bedroom visually. An adjacent grey wall, is a backdrop for a painting of complementing texture.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.