153 Living Room Accent Lighting Design Photos And Ideas

Jean-Yves Rouleau, designer of the Lac Brûlé House, enthuses that the home’s “clean, rectilinear volumes create spaces that intersect, letting light into the sky and give a view of the forest at all times.” Near the living room, a skylight filled with a hammock allows the homeowners to view the stars at night.
The Atrium Townhome by Robitaille Curtis has a 32-foot atrium with a skylight running the full width of the house. The third story features a net “floor” at the top of the atrium that turns the void into a dramatic play surface adjacent to the kid’s bedrooms. The use of a net in this location precludes the need for guardrails and opens the floor plan to unimpeded views to and from the third floor. Riggers from Cirque du Soleil provided and installed the trapeze net.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Simple lighting, wood-shingled walls, and modern furnishings create a stylish lounge space.
Full-height windows provide the living room with lots of natural lighting. A generous fireplace anchors the room.
The reception features terrazzo flooring and teak and walnut casework.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
Many of the furnishings were custom designed and built by New Frontier Tiny Homes.
The furniture, the hand rail, the ladder, the HVAC box, and the sofa/bed combo are made of walnut.
The interior walls and ceiling are clad in three-quarter inch maple plywood.
A concrete masonry wall divides the dining area from the living room. As in Jon's house, walls of glass open up the living spaces to the millpond.
Massive sliding glass doors frame views of the millpond and champion indoor/outdoor living. The bespoke lighting fixtures were a collaborative effort between DED and Tyson Studio. The sofa is from Habitat.
Jon's living room is anchored with a double-faced concrete masonry chimney with indoor and outdoor functionality. The steel stairs on the left lead up to a mezzanine study area.
A painting by artist Peter Stephenson hangs in the lounge room, the colors offset by the varying hues of ash wood.
To make the space feel larger, the couple opted for white walls and a minimal color palette.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Clerestory windows line the top edge of the room.
Living Room and Kitchen
Thanks to an extensive DIY renovation, a 480-square-foot homestead in Joshua Tree, California, receives a stunning new look.
The home's furnishings and decor reflect the couple's personal style, with a blend of midcentury modern and Scandinavian-inspired pieces.
What was once walled off as a enclosed entryway is now open to the living space, creating a grand, welcoming, and light-filled front room.
The front entry and waiting area is stylish and sleek with a blend of Blu Dot and Herman Miller furnishings atop a hide rug from Forsyth.
The walls are lined with poplar plywood and sections are painted in a light-colored finish.
A wall of glass provides a strong connection with the surroundings and easy garden access.
An east-facing view of the open-plan living and dining area.
A light-filled lobby vignette references the hotel's Spanish Colonial roots with added modern touches.
A highly curated collection of artwork adorns the vibrant lobby, which is richly textured with dark woods, lush jewel-toned velvets, brass, and leather. A work by Jesse Mockrin hangs above the hearth.
The skylights in the hotel's lobby were old, dirty, and "a little bit decrepit," according to Goldstein. The updated space is filled with light and buzzing with creativity.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
On the upper level is an attic leisure space that can be used as a home theatre.
Located at the center of the home, the new two-level atrium connects the existing living areas to the attic spaces above.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Wrapped in cypress wood inside and out, the home embodies the principles of organic architecture.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
The original fireplace and stucco ceilings were retained in the living lounge.
The fireplace feature wall has a concrete hearth, oak paneling, and wall-mounted cabinetry with pre-finished door slabs from New Age Veneers in the "Ravenswood" finish. A steel box integrated to the side of the fireplace stores wood, and glass walls make the most of the small site.
The great room features an open floor plan, as well as a vaulted tongue-and-groove ceiling.
Expansive glazing creates a continuous visual connection between the interior living spaces and exterior patio.
Modern, chic furnishings and colorful artwork create a stylish interior setting.
Rich, barn-like wooden beams punctuate the sleek, airy interiors, adding texture and character. Pops of color from the bright pink sofas, combined with the hand-knotted rugs, add a sense of luxury to the polished concrete floors.
The family room in the cottage connects to the terrace and pool through massive sliding doors.
The white interiors are bright and airy, integrating a sense of the surrounding nature while also providing spectacular views of Lake Montauk.
Designed to be welcoming and warm, contemporary and functional, each detail has been carefully planned and executed.
Before the $17,000,000 restoration, the property had been severely deteriorated with crumbling walls and foundations, and had been named under the National Trust for Historic Preservation’s 2005 list for America’s 11 Most Endangered Places.
Upstairs Living Area
The view from the bed looking forward. We kept two of the locking prison cage doors, one at the very front and one in the far back of the bus. They're great to hang hooks & magnets on and do provide additional security.
A banquette wraps around two sides of this living room, where artwork by Sydney artist Sonny Day on a hinged panel hides the entertainment systems.
RIGI Design reshaped the form and functionality of the interior layout.
The team reinforced the building’s framework, and unified the height of the entire building.
A triangular addition with a light box was inserted behind the sofa to align the living space with the angled TV wall.
The birch-clad interior frames views of the outside settings. Strip lights along the exterior walls provide directional focus outward.
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
living room and kitchen

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.