480 Exterior Glass Siding Material Design Photos And Ideas

The back deck provides the perfect spot for entertaining and enjoying the lush landscape.
“At night, the Smith House appears to float like a glass box in space.
The vertical part of the "T" contains the living and dining rooms, which are divided by a fireplace. This area also provides the most dramatic vantage point for the sweeping views.
The first task at hand was to open up and vault the ceilings. The architects added floor-to-ceiling windows, which allowed the home to take full advantage of its amazing views.
Lovely lines and heaps of character make this midcentury property a true gem.
This home is iconic of Sugden’s work in Utah, and is a direct expression of both the Modernist movement and the Bauhaus school.
Like all of Sugden’s work, the building frame is entirely made of A36 steel that is joined exclusively with moment-resisting welded connections, and rests on an exposed, reinforced concrete foundation.
The structure is slightly elevated by four concrete piers to give optimal support, and the tiny house can be placed in even the most remote areas without the use of heavy machinery.
The sheet metal roof and wood cladding of the new structure complements the smooth, shiny birch tree barks on the site.
In winter, the extension looks as if it’s covered in snow.
The ribbed texture of the facade echoes the whitewashed walls of the area’s rural barns.
The new addition consists of a white prism that rests atop a concrete pedestal.
The main house comprises two primary and 11 secondary modules organized into two offset bars. One volume houses the great room that is oriented for views of the valley, while the master bedroom and study located in the other volume face northern views of the canyon.
The property offers 64 acres of varied terrain, including an open meadow, manzanita thickets, and forests full of oak, madrone, Douglas fir, and ponderosa pine.
"In contrast to their introverted loft, High Horse Ranch was designed to be outwardly focused and defined by the site, its views, and the natural landscape," says KieranTimberlake.
The wood was simply stained and left in its natural state, and reduced the need for more costly structural steel.
A glimpse at the breathtaking views available from the home.
Set on the lower section of the slope, the second volume has a more modern facade, featuring concrete, steel, and glass materials.
The upper volume—where the garage, kitchen, service areas, two bathrooms, and a patio are located—is a half-submerged body of stone set within the upper section of the slope.
The rich material palette of stone, timber, glass, and board-formed concrete blend the home into the surroundings.
A glazed staircase placed on the south side of the building next to the hillside leads to the bedrooms on the upper level.
The house was strategically placed between the lake and an adjacent granite rock-face to capture key landscape views.
The property in Gooderham is set at the end of the original lake access road, and enjoys 1,300 feet of uninterrupted lakeside shoreline.
The living lounge, dining and kitchen are located within the larger of the two volumes.
Dimster pierced the roof with a glass box topping the new central stair. To the right of the entrance is the transparent buffer between the facade and the kitchen, where an old courtyard once stood. “We wanted to keep the idea of the courtyard,” says Dimster. “The frosted panels are a distinct feature of the facade.”
The stylish midcentury has an elegant profile.
The original roof was flat with a flush parapet. In the early 90s, the former owners had a low-pitched roof placed on top of the existing roof, as well as new corrugated siding to cover the parapets. During the renovation, the interim roof was removed, and a new minimum-slope roofing structure was erected on the existing beams—reinstating the roof section toward the original design. The parapet is now clad with copper paneling.
The project encompassed exterior renovations and retrofitting, as well as four small additions to the building, and the construction of a new roof and landscaping.
When the current homeowners acquired the property from its original owners, the house had been well-maintained and was in good condition. The dwelling was even equipped with an HVAC system, a rare innovation for the period and building type.
The original building is set around an L-shaped courtyard. The main entrance is next to the carport on the street side, with a second entry toward the back of the house.
The goal of the renovation was to respect the high quality work of Kristinsson's original design, and retain the intent of the home where the interior spaces flow seamlessly into the exterior.
Front facade
Living area at night time
Central courtyard
The cantilevered extension appears to float above the hillside.
Intrigued by the “smart, simple things” being done with modular housing, Will Arnett tapped architect Suchi Reddy and prefab company LivingHomes to design a house that merges the best of on-site and factory construction. The “Arrested Development” and “LEGO Movie” actor’s new home, completed in 2017, faces down a verdant canyon in Beverly Hills.
Curves
“We wanted the exterior to be the artwork,” Ryan says.
"We didn't realize the exterior was straight-grain redwood," says Craig Bassam of the house he shares with Scott Fellows. "It was covered in layers of gray paint." Bassam replaced the terrace's concrete pavers with bluestone and removed a concrete-block wall.
Durable Iroko timber—which when weathered, will match the color tone of the surrounding buildings—has been chosen as cladding for the internal courtyard elevations.
"The building is arranged on a 9.8-foot structural grid, which is expressed both internally and externally to give clarity and order to the composition," says Chapman from OB Architecture.
The design was a response to the homeowner’s request for a bright, modern, and sustainable, four-bedroom home. The clients wanted open-plan living areas, a direct relationship to the garden, and thresholds that blur the boundaries between indoors and outdoors.
The two-story house is positioned adjacent to the massing of Manor Court so that the profile of its roof edge on the first and second floors align with the eaves and ridge of the property.
Although the house is perched on a high ridge, it sits modestly within the spectacular scenery.
The central, rectangular, concrete structure features expansive glazing which showcases the stunning scenery from every angle.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
This airy addition on the back of a historic house in Boise is a model of sensitive renovation, seamlessly melding new and old. Photo by Lincoln Barbour.
Mori’s addition is constructed of steel, concrete, glass, and bluestone veneer. She decided to preserve the ceiling height of the main house (11’6”) and lined the roof with Voltaic solar panels.
The glass-enclosed master bedroom floats above the corrugated, oxidized steel exterior.
A MODERN GLASS ADDITION IN BELGIUM

For this tiny house in the Belgian forest, a little extra square footage comes in the form of a glassed-in addition with a stellar view.
“Floating Farmhouse” in Eldred New York is a modern five-room holiday rental home with a touch of old world charm.

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.