128 Exterior Glass Siding Material Concrete Siding Material Design Photos And Ideas

Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
A concrete box.
The house ontop of the lake
Perched
Steep street. Original garage door and wooden louvers.  New third floor glass louvers.
The evening view of the glass louvered studio below with the roof deck.
Stone walls, made with rock excavated on site, frame the ascent with cement steps.
The existing driveway was rerouted to a lower elevation, and the garage tucked underground so as not to detract from the surrounding views.
A cantilevered roof mitigates solar heat gain.
The home was built atop a cleared knoll.
Spaced-out pavers are laid down on the slope leading away from the east-facing veranda.
An aerial view of Casa Terra clearly shows how the various rooms branch out from the central circulation axis.
Lush greenery surrounds Casa Terra to make the building feel like an extension of the landscape.
An inorganic pigment was added to the cement mix to give the board-formed concrete walls its reddish hue.
The massive roof was constructed from glue-laminated timber.
The thin roof extends over the east side of the entry hall, while a series of skylights allow natural light to pass through. The entrance is on the west side of the glazed entrance.
The steel-framed glazed living pavilion is partly clad in wood and sits atop CMU walls.
"The east façade reveals these distinct parts of the house—the grounded bedroom volume to the north, the glass hallway, which offers a glimpse to otherwise secluded outdoor spaces, and the living pavilion that is lifted above the site to view the forest and pond," the team adds.
The "living pavilion" on the southern wing is elevated to make the space level with the home.
The private bedroom and service rooms are located at the northern street corner and are clad in concrete masonry units.
The back deck provides the perfect spot for entertaining and enjoying the lush landscape.
The sheet metal roof and wood cladding of the new structure complements the smooth, shiny birch tree barks on the site.
In winter, the extension looks as if it’s covered in snow.
The new addition consists of a white prism that rests atop a concrete pedestal.
A glimpse at the breathtaking views available from the home.
Set on the lower section of the slope, the second volume has a more modern facade, featuring concrete, steel, and glass materials.
The upper volume—where the garage, kitchen, service areas, two bathrooms, and a patio are located—is a half-submerged body of stone set within the upper section of the slope.
The rich material palette of stone, timber, glass, and board-formed concrete blend the home into the surroundings.
A glazed staircase placed on the south side of the building next to the hillside leads to the bedrooms on the upper level.
The house was strategically placed between the lake and an adjacent granite rock-face to capture key landscape views.
The property in Gooderham is set at the end of the original lake access road, and enjoys 1,300 feet of uninterrupted lakeside shoreline.
The original roof was flat with a flush parapet. In the early 90s, the former owners had a low-pitched roof placed on top of the existing roof, as well as new corrugated siding to cover the parapets. During the renovation, the interim roof was removed, and a new minimum-slope roofing structure was erected on the existing beams—reinstating the roof section toward the original design. The parapet is now clad with copper paneling.
The project encompassed exterior renovations and retrofitting, as well as four small additions to the building, and the construction of a new roof and landscaping.
The original building is set around an L-shaped courtyard. The main entrance is next to the carport on the street side, with a second entry toward the back of the house.
The goal of the renovation was to respect the high quality work of Kristinsson's original design, and retain the intent of the home where the interior spaces flow seamlessly into the exterior.
Although the house is perched on a high ridge, it sits modestly within the spectacular scenery.
The central, rectangular, concrete structure features expansive glazing which showcases the stunning scenery from every angle.
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Aranzazu House - Besonías Almeida arquitectos
Mori’s addition is constructed of steel, concrete, glass, and bluestone veneer. She decided to preserve the ceiling height of the main house (11’6”) and lined the roof with Voltaic solar panels.
Large, dramatic openings bring transparency and contrast to the 10-inch-thick concrete facade, framing perspectival views of the landscape.
The clients were active participants in the conversation about how to mitigate challenges like street traffic noise (the house is set right on a major thoroughfare) and how to relieve some of the visual pressure of the openness of the front facade. The garage is located below the envelope of the height and coverage-restricted house which results in the floor and driveway level with the street, a critical detail in snow country.
In contrast to the intensity of the front facade is a wood-skin section of the house on the rear facade, containing sleeping areas that cantilever over the outdoor bar and dining area.
The house is anchored to its sloping site through a series of steps that lead from street-level to front entrance, and through the identification of the garage as a central element of the architecture.
The concrete platforms are set on large black columns, and cantilever over the driveway. Underneath the house is a workshop and parking area.
The rear of the house looks onto a lush backyard. The rough, industrial prefabricated concrete panels by the German manufacturer Syspro are the building blocks of the home.
Designed Californian architects Swatt Miers, these three tea houses on a private property were conceived as spaces outside the main home that would be free from the distractions of Internet, telecommunications and television. The largest of the three pavilions is used as a workspace, the second as a bedroom, and the third as a meditation pavilion.
Located on a steep site with limited suitable building ground, the firm decided to cantilever the home over the hillside, which has the effect of helping the structure blend in with the landscape.
S&S House - Besonías Almeida arquitectos

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.