99 Exterior Glass Siding Material Metal Roof Material Design Photos And Ideas

This home is iconic of Sugden’s work in Utah, and is a direct expression of both the Modernist movement and the Bauhaus school.
Like all of Sugden’s work, the building frame is entirely made of A36 steel that is joined exclusively with moment-resisting welded connections, and rests on an exposed, reinforced concrete foundation.
The ribbed texture of the facade echoes the whitewashed walls of the area’s rural barns.
The new addition consists of a white prism that rests atop a concrete pedestal.
The main house comprises two primary and 11 secondary modules organized into two offset bars. One volume houses the great room that is oriented for views of the valley, while the master bedroom and study located in the other volume face northern views of the canyon.
The property offers 64 acres of varied terrain, including an open meadow, manzanita thickets, and forests full of oak, madrone, Douglas fir, and ponderosa pine.
"In contrast to their introverted loft, High Horse Ranch was designed to be outwardly focused and defined by the site, its views, and the natural landscape," says KieranTimberlake.
The rich material palette of stone, timber, glass, and board-formed concrete blend the home into the surroundings.
A glazed staircase placed on the south side of the building next to the hillside leads to the bedrooms on the upper level.
The house was strategically placed between the lake and an adjacent granite rock-face to capture key landscape views.
The property in Gooderham is set at the end of the original lake access road, and enjoys 1,300 feet of uninterrupted lakeside shoreline.
The original roof was flat with a flush parapet. In the early 90s, the former owners had a low-pitched roof placed on top of the existing roof, as well as new corrugated siding to cover the parapets. During the renovation, the interim roof was removed, and a new minimum-slope roofing structure was erected on the existing beams—reinstating the roof section toward the original design. The parapet is now clad with copper paneling.
The project encompassed exterior renovations and retrofitting, as well as four small additions to the building, and the construction of a new roof and landscaping.
When the current homeowners acquired the property from its original owners, the house had been well-maintained and was in good condition. The dwelling was even equipped with an HVAC system, a rare innovation for the period and building type.
The original building is set around an L-shaped courtyard. The main entrance is next to the carport on the street side, with a second entry toward the back of the house.
The goal of the renovation was to respect the high quality work of Kristinsson's original design, and retain the intent of the home where the interior spaces flow seamlessly into the exterior.
Living area at night time
Mori’s addition is constructed of steel, concrete, glass, and bluestone veneer. She decided to preserve the ceiling height of the main house (11’6”) and lined the roof with Voltaic solar panels.
The glass-enclosed master bedroom floats above the corrugated, oxidized steel exterior.
Outdoor walkway to the master bedroom
The home is made up of four gabled forms: the main house—with an attached master bedroom suite in its own distinct volume (on the left)—an artist studio, and an attached three-car garage.
It takes three to five days to install a Vipp Shelter onsite.
Resident Richard Kim, who works as the head of design at electric car company Faraday Future, tested his know-how with the creation of his own Los Angeles home, a curvilinear structure clad in Cor-Ten steel and black-stained cedar.
Torontonians Dan and Diane Molenaar head north to Drag Lake when they need a weekend away from urban life—though they brought some of the city with them. The mirrored windows that circle the cottage were recycled from two office towers in Toronto.
The mirror-clad shed gives the property a sense of constant movement.
Californian modernism informs the shape of this Minnesota residence.
The house is composed of two volumes.
To enable the two families to live independently, and interdependently, Estudio A0 co-founder Ana María Durán Calisto came up with a 5,457-square-foot home that consists of two volumes, set in a Z formation.
A wooden screen provides privacy, and offers protection from the strong midday sun.
The two-bedroom, two-bathroom house has a pool and an open air carport on a fourth-acre lot.
The longtime owner updated the landscaping in 2001 with Wexler's oversight.
Clerestory windows add to the clean, modernist vibe.
The wraparound deck provides stellar views and is perfect for entertaining.
The house is positioned on top of a hill on a 150-acre site where a ridge connects the Illawarra escarpment to the sea. From its elevated position, it looks down towards Werri Beach and Geering Bay.
The bold, emerald hue complements the cemetery's lush surrounding gardens. The green glass reflects the surrounding vegetation, integrating the building into the garden spaces framed by the cemetery’s hedges.
A shiny mirror-clad shed greets guests as they approach the house.
The secluded site allows for a high level of transparency in the design.
High, glazed walls bring in plenty of natural light.
Hard shell, soft core. The industrial exterior shell wraps up and over the warm interior of the great room.
A large window wall folds in to create a spacious deck that wraps up and over to become the roof and overhang of the home.
A lofty limestone and steel ranch in Texas was converted into a holiday rental home with a massive glass, screened-in porch.
Backyard
Terrace
The house and its surrounding
Front facade of the house
Living room at night
M02 by HONOMOBO

Zoom out for a look at the modern exterior. From your dream house, to cozy cabins, to loft-like apartments, to repurposed shipping containers, these stellar projects promise something for everyone. Explore a variety of building types with metal roofs, wood siding, gables, and everything in between.