19889 Home Design Ideas and Photos

Sangaré kept the material and color palette minimal to enhance the unit's striking light quality.
Solar panels provide enough energy to power lighting and electrical outlets.
The north-end of the cabin features an outdoor deck.
The prefab cabin is elevated atop six metal pillars to minimize site impact.
The prefab cabin is a 40-minute hike from Kandalaksha.
"A minimalistic color spectrum was used in order not to distract from the main accent—the view from the window," adds the architects.
Red ALPOLIC aluminum composite panels have been used for the exterior cladding.
Energy-efficient VELUX windows have been installed in the south-facing glazed wall.
The powder room received a simple, yet stunning transformation with white paint, modern sconces from Cedar & Moss, and the addition of graphic black and white cement tile from Ann Sacks that wraps the wall.
Now, the space looks both sophisticated and playful thanks to the addition of whimsical animal-printed wallpaper, marble countertops, tiles from Ann Sacks, and brass pendant lights designed by Cedar & Moss for Rejuvenation.
The bar in the dining room features patterned tiles from the Ann Sacks Modern Line, picking up the same material palette and colors as the kitchen to create a seamless flow.
A walnut slat wall and built-in bench sit adjacent to the family room.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
The team expanded the kitchen and gave it a modern look that now features stunning walnut cabinets, gray Caesarstone counters, and a beautiful teal backsplash with tile from the Ann Sacks Modern Line.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
The first task at hand was to open up and vault the ceilings. The architects added floor-to-ceiling windows, which allowed the home to take full advantage of its amazing views.
The couple have named the revamped trailer the Cougar Den.
"We decided to bring the kale-green shade from the kitchen into the bedroom by painting the wardrobe green,"  adds Lauren.
The custom-built kitchen was made from hardwood flooring material. Now, this area serves as a gathering place for families to join together.
They installed new pull-down shades to give the windows a more modern look. Cedar shiplap and wallpaper have also been used for the accent walls.
"The bathroom may have been my favorite transformation," explains Lauren. "I spotted some beautiful inspiration from Studio McGee and I was hooked on the floral wallpaper idea."
To maximize space, they added bunk beds to an area that was previously a slide-out entertainment center, and also included storage underneath.
The biggest changes were made to the kitchen. Here, they removed all the cabinets in the upper section and added open shelving, a vent hood, a backsplash of white hexagon tiles, and lovely gold accents.
The couple enjoyed the renovation process so much that they have since launched an RV design and remodeling business called The Arrow Anglers.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
By combining a carefully chosen selection of items from Home Depot, Walmart, Target, Lowes, and IKEA with vintage and designer accessories, the couple have managed to infuse a variety of styles into the camper, while staying within their budget.
"Nobody thought it could be done," states Lauren. "I painted the design plans and posted them on our social media. I'm positive people thought we were foolish wanting to make this old RV look like a tiny home, but voila—isn't she a beauty?"
A detail of the mint green stair railing, where old meets new.
The exterior presents a traditional townhouse facade, along the Rue Renier Chalon in Brussels.
The color of the staircase brings a sense of personality to the space.
Original plaster and cornices have been repaired, including the existing flooring.
Floor-to-ceiling windows allow light to penetrate into the kitchen and the central hallway.
The kitchen's white palette allows the bright blue cabinets and gold hardware to stand out.
On the ground level, the kitchen is reached by stepping down toward the back of the home, ultimately leading out to a rear yard.
Located in the center of the home, the simple, yet striking staircase connects three floors.
The cabin is located in Hvalfjörður, Iceland, just a 30-minute drive from Reykjavík, and can only be accessed by car. The area is remote, private, and quiet, making it ideal for viewing the Northern Lights at night, as well as hiking during the day.
The soaking tub is consistently heated to 102 degrees.
Sosi gets into trouble beneath a colorful grid painted by her dad as a riff on the German painter Gerhard Richter.
Wood, marble, natural stones, and linen are combined with candles, glass bottles, vases, clocks, and printed pillows to create a space that feels like a dreamy Belle Époque time capsule.
The kitchen opens out to a bright garden, and the master bedroom overlooks the streets.
The various pots placed along walls and corners make the apartment feel almost garden-like.
"I like lamps with opal white and brass elements," Taeyman adds, who used lamps of different heights throughout the space.
Carefully selected lamps and potted plants were used to create a cozy and romantic Belle Époque ambience.
The bedroom, living room, dining area, and kitchen are lined up along one side of the apartment. Parallel to these rooms are another small bedroom and a bathroom.
"I added pendant lamps, reading lamps, table lamps, and floor lamps for a cozy mood," she explains. "The light sources emanating from varying heights creates a wonderful atmosphere."
To filter more natural light in, Taeyman also installed additional windows throughout the home.
Before the revamp, the original floors were painted gray. This gave the interiors a dark and tired look, so Taeyman opted for bright white instead.
Here are the masterminds behind this renovation, Robert Highsmith and his wife, Stefanie Brechbuehler—co-founders of Workstead.
Workstead Sling Chairs.
A wet bar with Lawson Fenning Orsini stools.
A compact Le Creuset kitchen.
A luxurious bathtub with marble walls.
A Workstead brass chandelier, a Signal pendant, and an Urban Electric Rex table lamp have been used in the master bathroom.
The guest bedroom on the third floor has a shaker style, tiger-maple canopy bed, Adrian Pearsall lounge chairs, and an antique shaving stand.
A Lawson Fenning cane bed, Selig night stands with fabric sling, an antique screen, and an antique barrel chair are in the master chambers.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.