22083 Home Design Ideas and Photos

Strategically placed openings on all sides of the façade secure the ocean and hillside views, and provide maximal natural light to all interior spaces.
Corrosive sea air can deteriorate metals and slowly peel away paint, so the architects wrapped the building in aluminum and a non-corrosive metal, and coated it in a resilient rustproof paint.
Concealed island storage holds essentials while attached extension table can accommodate up to 6 guests
Living Room
In contrast to the historic setting, the master bathroom is outfitted with modern fixtures including a double vanity, freestanding tub, shower and toilet.
A timber beamed ceiling adds a rustic touch to the modern master suite.
The upper building was renovated to house the master suite and adjoining studio.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
A massive folding glass wall opens to connect an open-plan living area to the outdoors.
A swing, fashioned from string and driftwood, hangs from the ceiling of new the concrete addition.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
The wooden rooftop deck is edged with river stone.
Concrete steps lead up to the concrete's extension's roof deck and also connects to the courtyard of the second building.
The smaller of the two existing buildings, this renovated structure houses two bedrooms. A glass overhang was installed above the passageway linking the historic structure with the concrete addition.
“The ‘new box’ on the site is made to be relatively inconspicuous,” say the architects of the boxy, concrete extension. “In the presence of the time-honored beauty of 70-year-old houses and the supreme natural landscape, any fresh elements seem unnecessary and charmless.”
Separated by an elevation difference of approximately 13 feet, the renovated structures are oriented towards views of the East China Sea.
The updated bathroom includes a new shower and toilet in the basement. The bathroom walls and ceilings are waxed concrete, while the counter is made from fir.
The concrete staircase that leads to the basement is illuminated with LED strips.
The walls and built-in furnishings are constructed from fir, while the original timber floors have been replaced with waxed concrete, which also covers the fireplace. The kitchen unit behind the fireplace features a countertop built of basalt sourced from the Alps.
New high-performance glazing lets in plenty of light and landscape views without compromising energy efficiency. The windows are framed in larch on the interior and in dark steel on the exterior.
The home is accessed via a custom-made Corten steel ladder. When the ladder is retracted, the home appears to float above the sloped terrain.
Hidden away in southern Germany’s Bavarian Forest near Brunico, the UFO House overlooks stunning valley views and Brunico Castle.
The house is a five-sided prism elevated on six concrete pillars.
Upstairs, the home features four bedrooms and four baths. Here, large sliding doors provide ample natural light and easy access to an outdoor patio.
Tom Dixon's pendant lighting over the dining table perfectly helps define the space, further adding to the striking balance of light and dark. A custom staircase leads through the three levels of the home.
A peek at the nook in the living room.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
 The kitchen island also features a spacious, stylish hub for entertaining.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The open kitchen provides plenty of workspace and storage.
The wardrobes, living room furniture and kitchen cabinetry were custom made according to the owners’ preferences.
The owners selected vintage or recycled furniture and combined these items with contemporary custom made furniture and cabinetry.
A typical Milanese tile known as “cementine” is used for the floors of the kitchen, bathroom, and service areas to create a dialogue between contemporary and traditional elements.
Oak parquet was used throughout the apartment.
The original wood beams were restored and painted white to brighten the ceilings.
The large master bedroom on the first level has a large bathroom with a shower and bathtub.
The wood floors, white walls, and fresh pastille colored furniture and fabrics imbue the space with a cheerful Mediterranean atmosphere.
Within the kitchen is a discreet, built-in pantry that disappears when not in use.
The cozy kitchen is sectioned off by a partially glazed partition walls.
The structural walls and original staircase was kept intact.
White walls serve as a gallery to display the owner's personal art collection.
Now, the kitchen is virtually unrecognizable.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design informed the minimalist interior that’s dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
Massive walls of glass and large overhangs immerse guests in the Northern Sea landscape without sacrificing comfort.
The exterior is clad in vertical strips of Douglas fir and punctuated by full-height windows.
Located in the fishing village of Agger on the northwest coast of Jutland, Woodhouse is the perfect base for hiking in Thy National Bike, mountain biking through the woods, horseback riding, windsurfing, fishing and more.
One of the bedrooms in the annex also features a loft with two additional beds for children.
The annex houses a bathroom and two bedrooms.
The surrounding forest served as a major design inspiration for the timber-clad home, which is oriented to face views of the trees.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
A 16-foot-tall wall of glass opens the master bedroom to views of the forest.
A hallway next to the kitchen leads to the master suite nestled on the east side of the main building.
Delta Shelter, Mazama, Washington, 2002. Photo by Tim Bies/Olson Kundig Architects.
Along the edge of the outdoor deck, reclaimed red bricks complement those used in the neighboring houses.
The ceramic tiles were created with irregular glaze, which mimics the reflections of the harbor nearby.
The Nolla Cabin was primarily built from Kerto LVL, a lightweight and durable Finnish plywood. It was then fastened together with screws.
"Hemmed in by taller buildings on both sides, the original cottage was overwhelmed and neglected for decades—its identity compromised by inappropriate treatments. The new design provides a sensitive and recessive backdrop to the faithfully restored dwelling that originated more than 160 years ago in England,

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.