572 Storage Design Photos And Ideas

The bold pink hue was picked in collaboration with the client. “She wasn't afraid of color,” says Dyer, who paired it with a deeper burgundy shade for the doors.
Relocating the kitchen door and changing the windows to high, small units created much more space for storage.
The walls were gently rounded at the stove alcove and inset niches hold supplies.
The home’s bar features a vintage sink that the homeowners combined with a vintage dresser. Geometric Heath Ceramics for Hygge and West wallpaper serves as a backdrop.
Continuing the built-in elements and panelling in the bedrooms creates visual consistency and eschews the need for additional furniture that may bring clutter.
The large pantry allows all the food to be in one place, visually out of the way, yet still super convenient to the rest of the kitchen.
With the help of California Closets, the homeowners maximized every square inch of space with shelving, drawers, and a countertop area for placement of various small appliances like a microwave, coffee maker, and tea kettle.
The built-in shelving and storage save space.
A partial wall made from cedar sawmill offcuts separates the kitchen from the bedroom area.
For storage, IKEA carcasses were wrapped with painted MDF exteriors for a streamlined appearance. "The new, simplified design with the doors painted the same color as the wall means the wardrobes are less dominant," says Astrain. "This helps the room feel less crammed, calmer, tidier, and bigger."
Wall-mounted storage also provides a place for everything while reducing visual clutter.
A large mudroom provides a practical space for changing and storing winter gear.
The couple fabricated the shelving themselves.
Oak paneling conceals a utility core that houses a laundry area, powder room, and generous storage space on the back side of the chimney.
Rock penetrates the building envelope in the wine cave, providing a naturally cool temperature. Pegs inserted in the foundation add storage capacity.
The exterior siding and windows were kept in place to reference the house’s previous incarnation. Built-in cabinetry with exposed plywood edges and laminate fronts are now up to the task of handling the family’s gear. The mudroom has sight lines to the family nook at the back corner.
The recessed shelves in the hallway feature spotlights that showcase the precious objects displayed within.
The exposed wood ceiling, white paint, and concrete floor keep the room consistent with the rest of the home.
Integrated shelving and a built-in, padded bench tucked behind the shelves greet visitors. A mirror to the left enlarges the space, as well.
The architects removed two small closets (necessitating supports in their place) and added a new fireplace surround that mirrors those downstairs.
The walk-in wardrobe is painted the same midnight blue as the master bedroom.
Exposed plywood shelving with a radial detail.
Built-in shoe cubbies provide necessary storage in the new walk-through laundry space.
Shelving in the living area holds storage as well as a Murphy bed for guests. "It’s like a Swiss Army knife," says Losada-Amor. "Everything is a tool that you can fold or slice."
Jorge’s parents’ house is across the patio. “We believe we’re onto something here in terms of a societal shift,” says Jorge. “Not everyone wants to live in an apartment or condo. They can live in a home that’s part of a family compound.”
The custom-built staircase from the living room to the loft box is integrated with a wood stove and storage for firewood.
The light and bright interior spaces are clad in whitewashed pine.
Due to the grade of the site, the front door opens onto a landing between staircases. A wall-sized pegboard made of Douglas fir plywood is used for hanging coats, bags, and other necessities. “The house is like a well-tailored suit that addresses a range of daily routines,” Cuddington observes.
The view from the closet to the bedroom.
Custom cabinetry in an emerald green hue threads through the main space and into the closet of the private master suite.
The combination of the iron gate and the interior wall creates a range of options for the homeowners. They can open or close up everything completely, or partially close one wall and leave the other open, depending on their privacy needs.
One of the biggest challenges was reinforcing and leveling the floors—which had a four-inch difference between the highest and lowest points—before pouring the concrete slab. The concrete floor runs through the entire apartment except the open shower room, which is tiled.
Vast white oak joinery separates the public and private spaces and offers plenty of concealed storage.
Local artisan Daniel Poole designed timber built-ins that help maximize space in the house.
By removing the hearth, the architects freed up space to create a proper entry nook by the front door. It’s clad in vertical grain fir and adorned with Afteroom coat hangers by Menu.
A television is concealed inside.
The master bedroom, or "sleeping cube," is tucked inside a black steel framework with a storage side facing the living room.
A room located off the living area provides additional storage space.
The entry hall is another snapshot of design experimentation with wood built-ins, open cubbies, and simple brass hooks.
The firm specified a museum reveal around the windows, doors, and cabinetry, as well as over the flush baseboard. This keeps the scheme minimal and creates a “very simple tracery where you have a punctuation in the architecture, and then you reveal back to the soft white drywall walls,” says Klymson.
The ceiling pitch reaches three meters high.
Perry also redid the spacious walk-in closet in the master bathroom.
Originally designed in 1958 by modernist architect Harwell Hamilton Harris, this small apartment complex contains three units that have undergone light renovations that retain the modular grid concept, modest living, and strong connections with nature of the intended design. Subtle updates include new cork flooring and updates to the kitchen and bathroom.
Custom Frama shelving provides space for a minimalist wardrobe.
Along the back wall of the dining area is a glass-walled Rimadesio wine cellar. The suspended Calcatta marble tasting area is complete with Bottega Veneta black leather barstools.
A close-up view of the built-in daybed and custom shelving, which allows light to filter through to the hallway behind.
The Kinuta N–SS01 bookshelf is inspired by umbrella and shoe racks near the entrances of Japanese temples and Shrines.
Clothes are hung on an inviting set of orange-painted pipes in the guest bedroom.
After sitting vacant for a few years, the apartment was gutted and outfitted anew for a European fashion designer who lives abroad but likes to visit Rio de Janeiro to spend time with friends and listen to classical music.
Artist Lauren Ewing designed a stylish but subtle home in her native Indiana, using Canadian maple for the hallway and living-room floors, giving them a bright, clean look. A built-in shelving system borders the hearth, creating functional and decorative storage spaces for firewood collected on-site.
At an eco-retreat in Quebec, geodesic kit domes had their interiors designed by Bourgeois/Lechasseur Architects, complete with a wood-clad outdoor firewood storage that ensures that guests are well stocked.
By reconfiguring the main areas, the designer was able to incorporate a mudroom area with custom bamboo built-ins.
"The unassuming ink-toned cabinetry is lined with an unexpected burst of brilliant salmon pink; a punchy gesture that balances the strength of Tom’s artworks without overshadowing them," says Lynch.
A wine tasting area offers temperature-controlled storage for dozens of bottles.
The hallway into the master bedroom with built-in storage on both sides.
<span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">Scraps of Pacific madrone trees</span><span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;"> were sanded and rubbed with linseed oil before being used for the ladder, the bookshelves, the kitchen shelf, and a bench.</span>
Jeff climbs the hand-built ladder to the sleeping loft. Both the ladder and bench in front of the sofa were made from fallen Pacific madrone trees on the property.

Modern storage solutions transcend the idea of "out of sight, out of mind." Storage doesn't have to mean a box unceremoniously shoved under a bed—it can be a way to display your most treasured objects, or step foot into the minimalist lifestyle. Browse some of the most innovative storage ideas there are—including closets, cabinets, shelves, and that challenging space under the stairs.