168 Dining Room Stools Design Photos And Ideas

The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
The original oak floors were restored to reveal the patina. White oak shelving, made by local outfit Jewell Hardwoods, displays the wine selection and an assortment of art. The custom pendant lights above the tables are by local designer Nash Martinez of Current Collection.
Kuma and his team suspended large swaths of bamboo screens from the ceiling. "Instead of hanging it with the filaments arranged horizontally, we turned the bamboo screens ninety-degrees so that the strands were oriented vertically," architect Balazs Bognar told Eater PDX. "It’s an age-old material, but used in a new way.”
For Tea Bar, Swanson chose lighting from local outfit Schoolhouse Electric, including the Isaac Pendent.
The communal table was designed by Bright Designlab and fabricated by Reed LaPlant.
Above the bar, a large photo of Keith Richards floating in a swimming pool is juxtaposed against the pale colors and caramel leather scheme, conjuring a fun, rock-and-roll vibe.
Handmade leather Fernando chairs by Jayson Home surround a live-edge custom walnut table by Ben Riddering in the dining area.
The kitchen and dining area are located on the lower level.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
Dining to Kitchen.  Wooden Louvers from inside.
A chandelier by Lindsey Adelman hangs overhead. The floor-to-ceiling windows throughout are by Fleetwood Windows.
For the B&B, the architects have retained the sectional proportions of the existing buildings.
Dining Room & Kitchen
View of Entry from Kitchen showcasing the custom Foyer window glazing.
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
In the homeowners' previous beach cottage, they had a table by the window from which they could talk to neighbors on the street. The architects made sure to recreate that here. "An important aspect of this room is its direct and engaging relationship with the streetscape and the important social aspect of communicating with people passing by on foot," say the architects.
The white polycarbonate structure functions as a more protected version of a porch. Timber battens provide shading and cross ventilation. "In this case, the building is entirely clad in a triple skin, translucent polycarbonate cladding system with the inner skin entirely clad with timber battens," say the architects. "This space provides cool, shaded, ventilated space in summer (doors open) and a warm, passively heated space in winter (doors closed)."
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The intimate dining room is furnished with elements from an array of modernist styles.
The open-plan living area on the ground floor of the new building is fitted with large windows that frame tranquil views of the lake.
The dining room is the favorite room of the house.
Operable full-height glazing opens the dining room up on both sides.
Oak floors and millwork throughout unify the spaces.
A screen of wooden posts marks the entrance and continues from the exterior to the interior.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
On one end of the top floor communal space, is a white volume, which neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
Filled with natural light and air-purifying plants, the two-bedroom abode boasts clean and contemporary character.
The dining chairs and stools are from Crate & Barrel, the Solo sofa is by Antonio Citterio  for B&B Italia, and the paper lantern is by Isamu Noguchi.
The open kitchen features a Richlite island countertop; the faucet is by Chicago Faucets. The draperies are from Restoration Hardware.
Sliders open to a deck and beyond to a 1960s Airstream once owned by sculptor Alma Allen in Joshua Tree. The couple use it for guests.
The appliances are by Miele and the Cojo stools are by Thomas Hayes.
The living room, kitchen, and dining room sit below street level in an open, communal area. A large, operable skylight measuring six by three meters allows light to stream over the dining table—the four glass panes had to be craned over the neighboring buildings.
Amenities include a workout studio, kitchen area, and a spacious backyard with fruit trees.
The kitchen overlooks the dining and living room.
Cozy dining and sips at Solarium.
The space offers several nooks for quiet moments.
Wood and leather loungers add an element of warmth to the interior.
The cafe's central lounge area houses the lush indoor garden.
Featuring more than 35 unique plant species, the architects used the garden as a starting point to inject elements reminiscent of Columbia's tropical rainforests.
A detail of the brilliantly colored pop-out table.
The small table with two stools pops out.
A porch enclosed with a screen to increase light and air-flow became a dining area.
The craftsmanship integral to the experience of the house is evident in the welds of the custom steel windows, the tool marks of the waxed hot-rolled steel panel at the kitchen island, and the hand-turned walnut seats of the bar stools.
"What struck me always is the way Frank Lloyd Wright used space," says designer Kevin Heisler. "I didn’t want to just copy the Robie house, so I just focused on things like the oak species and incorporated materials he used first-hand. We wanted to bring the outside in."
Lighting was heavily considered when designing the space, from the natural light at dusk when the lounge opens to the interior lighting to transition into night.
Silver foil and cement plaster were used for the wall and ceiling finishings, to give the space a raw, unfinished aesthetic.
This opulent oasis promises mystery, adventure, and escape from ordinary life.
Taking inspiration from travels to exotic locales, and the conviviality of the expatriate lifestyle, this establishment is Stoke Newington has hints of Asia and the Mediterranean in its design.
The dining table was made with Oregon-sourced, salvage walnut wood.
The helix staircase is original, but it was adjusted to accommodate a larger landing. The Link suspension light is from Lzf Lamps.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.