132 Dining Room Stools Pendant Lighting Design Photos And Ideas

Solid pine tongue-and-groove paneling and floors line the interior. Benchtops are crafted from beautiful, solid Cypress Pine timber.
The dining space. The Joules midcentury modern chandelier was ordered from Etsy.
Overlooking the pool is Veranda, an al fresco dining venue. The design team restored and expanded the hotel’s original 1920s fireplace with a double-sided feature, adding a historic touchpoint to the new dining space.
Studio Collective outfitted the double-height, soaring lobby space in the spirit of great European hotel bars.
A skylight was added over the dining table to further increase the amount of natural lighting. A bridge between new and old was created by using the timber from a beam that was removed where the kitchen opens to the dining area.
The custom-designed wood-burning fireplace was made in Italy.
A crisp palette of light neutral colors were used to convey a clean, contemporary and serene vibe within the open plan common areas.
"As soon as Ben saw this bench, he knew it could have lots of different uses—like an island bench, kitchen table, and dining table. This long kitchen is about as simple as it gets, but it works so well in this open-plan living space," says Vanderzeil.
Formerly an aging dive bar, this acclaimed restaurant in Montecito, California, was transformed by AB Design Studio into an inviting and high-end eatery with a 20-foot-long custom accordion-style door system.
The bright and airy open floor plan features hardwood floors that are made from reclaimed wood from Kentucky horse farm fences. Shown is a reclaimed wood dining room table by Rework Collective and a biophilic chandelier from Honest Home by local Artist Leah Naomi.
Jean-Christophe Aumas’ multihued Paris apartment houses both the highly sought artistic director and the stunning assemblage of furniture he’s brought back from his travels. Aumas designed the kitchen island, which is covered in marble tiles from Carrelages du Marais—the geometric floor tiles are from the same place—and strung the matrix of lights up above it. The barstools by Charlotte Perriand were discovered in a vintage store in Antwerp, Belgium. The green wall is covered in paint from Emery & Cie.
A light, bright interior is filled with natural materials and white, subdued accents. Large windows look out towards the only fjord on the eastern seaboard.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The kitchen is bursting with art including a triptych from Jeremiah Maddock.
Revolver stools by HAY complement the home's colorful interior.
A pullout dining table is concealed within one of the white kitchen panels.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
A workshop area in the hotel provides a bar and space for guests to work.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
The first-floor rental unit features a table from an 11th-century monastery turned pub.
apartment offers beautiful views on mountains, dining chairs are iconic Wire chair from Vitra, design Charles and Ray Eames
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.
The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
Handmade leather Fernando chairs by Jayson Home surround a live-edge custom walnut table by Ben Riddering in the dining area.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
A chandelier by Lindsey Adelman hangs overhead. The floor-to-ceiling windows throughout are by Fleetwood Windows.
Dining Room & Kitchen
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
In the homeowners' previous beach cottage, they had a table by the window from which they could talk to neighbors on the street. The architects made sure to recreate that here. "An important aspect of this room is its direct and engaging relationship with the streetscape and the important social aspect of communicating with people passing by on foot," say the architects.
The white polycarbonate structure functions as a more protected version of a porch. Timber battens provide shading and cross ventilation. "In this case, the building is entirely clad in a triple skin, translucent polycarbonate cladding system with the inner skin entirely clad with timber battens," say the architects. "This space provides cool, shaded, ventilated space in summer (doors open) and a warm, passively heated space in winter (doors closed)."
Eames molded plywood chairs are arranged around a round midcentury-modern dining table.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The open-plan living area on the ground floor of the new building is fitted with large windows that frame tranquil views of the lake.
The dining room is the favorite room of the house.
Operable full-height glazing opens the dining room up on both sides.
A screen of wooden posts marks the entrance and continues from the exterior to the interior.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
On one end of the top floor communal space, is a white volume, which neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
Filled with natural light and air-purifying plants, the two-bedroom abode boasts clean and contemporary character.
The open kitchen features a Richlite island countertop; the faucet is by Chicago Faucets. The draperies are from Restoration Hardware.
Sliders open to a deck and beyond to a 1960s Airstream once owned by sculptor Alma Allen in Joshua Tree. The couple use it for guests.
The appliances are by Miele and the Cojo stools are by Thomas Hayes.
The living room, kitchen, and dining room sit below street level in an open, communal area. A large, operable skylight measuring six by three meters allows light to stream over the dining table—the four glass panes had to be craned over the neighboring buildings.
Amenities include a workout studio, kitchen area, and a spacious backyard with fruit trees.
The kitchen overlooks the dining and living room.
Cozy dining and sips at Solarium.
The space offers several nooks for quiet moments.
Wood and leather loungers add an element of warmth to the interior.

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.