130 Dining Room Stools Chair Design Photos And Ideas

A light, bright interior is filled with natural materials and white, subdued accents. Large windows look out towards the only fjord on the eastern seaboard.
The living, dining, and kitchen spaces flow into one another.
The kitchen is bursting with art including a triptych from Jeremiah Maddock.
A four-person dining table is sited near the large picture window on the wider end of the house.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The hotel's independent restaurant features Polish cuisine with a modern twist.
The vegan pizza and ice cream bar features a reclaimed wood counter, dark green Muuto Nerd stools, and Clé tile on the stair risers.
apartment offers beautiful views on mountains, dining chairs are iconic Wire chair from Vitra, design Charles and Ray Eames
The most hands-on part of the inn’s facelift happened in the bar and adjacent lounge area, where the front desk was removed and the bar was elongated. A new bar-back was constructed out of wood shelving and supported by copper piping.
In the lounge, banquettes are upholstered in Lee Jofa’s Saranac Cord fabric in gold.
Light stone paving and wooden beams run continuously from interior to exterior, further blurring the boundary between the two.
The dining room table is perfectly positioned to enjoy the sweeping views of the Sörmlands archipelago.
Handmade leather Fernando chairs by Jayson Home surround a live-edge custom walnut table by Ben Riddering in the dining area.
The kitchen and dining area are located on the lower level.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
A chandelier by Lindsey Adelman hangs overhead. The floor-to-ceiling windows throughout are by Fleetwood Windows.
Dining Room & Kitchen
The walls, ceilings, windows, and cabinetry were all strategically positioned to unveil views to the outdoors.
In the homeowners' previous beach cottage, they had a table by the window from which they could talk to neighbors on the street. The architects made sure to recreate that here. "An important aspect of this room is its direct and engaging relationship with the streetscape and the important social aspect of communicating with people passing by on foot," say the architects.
The white polycarbonate structure functions as a more protected version of a porch. Timber battens provide shading and cross ventilation. "In this case, the building is entirely clad in a triple skin, translucent polycarbonate cladding system with the inner skin entirely clad with timber battens," say the architects. "This space provides cool, shaded, ventilated space in summer (doors open) and a warm, passively heated space in winter (doors closed)."
Eames molded plywood chairs are arranged around a round midcentury-modern dining table.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
Silver opened the kitchen to the dining room, creating the sense of one big space with a seamless flow. He also inserted sliding doors to an exterior patio.
The dining room is the favorite room of the house.
Operable full-height glazing opens the dining room up on both sides.
Oak floors and millwork throughout unify the spaces.
A screen of wooden posts marks the entrance and continues from the exterior to the interior.
The renovated kitchen/dining area boasts views of the garden through sliding doors by IQ Glass. Ultratop flooring by Mapei and custom millwork in Lebanese cedar give the space a practical, industrial quality.
The dining chairs and stools are from Crate & Barrel, the Solo sofa is by Antonio Citterio  for B&B Italia, and the paper lantern is by Isamu Noguchi.
The appliances are by Miele and the Cojo stools are by Thomas Hayes.
The couple relax in their open-plan kitchen with their twelve-year-old lab, Uma.
The living room, kitchen, and dining room sit below street level in an open, communal area. A large, operable skylight measuring six by three meters allows light to stream over the dining table—the four glass panes had to be craned over the neighboring buildings.
Amenities include a workout studio, kitchen area, and a spacious backyard with fruit trees.
Cozy dining and sips at Solarium.
The space offers several nooks for quiet moments.
Wood and leather loungers add an element of warmth to the interior.
The cafe's central lounge area houses the lush indoor garden.
Featuring more than 35 unique plant species, the architects used the garden as a starting point to inject elements reminiscent of Columbia's tropical rainforests.
The craftsmanship integral to the experience of the house is evident in the welds of the custom steel windows, the tool marks of the waxed hot-rolled steel panel at the kitchen island, and the hand-turned walnut seats of the bar stools.
Taking inspiration from travels to exotic locales, and the conviviality of the expatriate lifestyle, this establishment is Stoke Newington has hints of Asia and the Mediterranean in its design.
Assorted brass pendant lighting over the terrazzo bar.
Scalloped Sapele wood slats on the walls add a textural organic element—the tubular design a running motif in the design.
The menu features creations from Mallorcan-born Michelin-kitchen veteran chef Vicente Fortea.
White iron grids form tabletops and dividing screens.
A minimal but elegant materials palette keeps the restaurant looking bright and airy.
View from Kitchen

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.