58 Dining Room Track Lighting Design Photos And Ideas

A built-in barbecue is just accessible on the other side of the dining room. The chairs are the Pianca ‘Esse’ from Meizai.
For the finish palette, the architects have chosen travertine and timber, using the wood strategically to foster flow. Travertine lines the floor, counters, and kitchen island, while timber is used to define the ceiling, highlight feature walls, and encase cabinetry.
"A rehaul of this scale allowed me to indulge in my obsession with harmony and balance of scale, texture, weight, and flow," Hope explains.
The great room extends out to decks on two sides, creating a cozy yet expansive space for comfortable, easy living.
The exposed collar ties in the great room are finished in a dark color, punctuating the white of the walls and ceilings, and emphasizing the gable from the interior.
The climb up the stairs culminates in a breathtaking, glass-wrapped kitchen/living/dining space at the fourth level.
A custom California Closet (right) partitions the entry and the kitchen, providing the family with additional storage space.
For ventilation, many of the valley-facing windows, measuring 10 ½ feet tall, feature a section at the top or bottom that opens. Navy 111 chairs, part of Emeco’s Coca-Cola edition, sit at the heads of a Restoration Hardware table; WAC track lights provide illumination. The floors are made of poured-in-place concrete.
Plenty of white finishes give the interiors a clean, bright look.
The owners also wanted better internal circulation, and upgrades for the existing rooms.
The addition has a skin of hardwood screens that offer protection from sunlight arriving from the north and west. The screens provide shade and privacy while still revealing views of the outdoor area and the pool.
The predominately timber palette carries over into the Quantum custom-made triple-glazed casement windows framed with unfinished, reclaimed Redwood on the exterior and Douglas Fir, finished in clear lacquer, on the interior.
The main entrance to the house is located off the street through a vestibule that leads into the main living area, which includes the living, kitchen, and dining rooms.
A former factory for Alexander Thomson & Sons Pattern Makers—a company that made wooden forms which were then cast in metal for propellers—this old building now has a new second floor and an excavated cellar, which has increased its floor space from 3,500 square feet to a whooping 8,500 square feet.
A fire pit and small courtyard lie directly adjacent to the dining space.
Mainly open in plan, a two-sided fireplace with an open flute quietly divides the spaces on the main floor.
The dramatic glass curtain wall spans an impressive thirty-seven feet on the main living level.
On the main level, the home's dining room is open to both the living room and the outdoors.
Energy efficient glazing and sustainable timber selections have also been used throughout the project.
Large picture windows bring much sunlight into the dining area.
A different pattern by Fabrica de Mosaicos covers the floor in the dining area. Adding texture, the concrete ceiling slab bears the imprint of the wood formwork used to create it. Next to the dining table is an enameled black-and-gold cast-iron Venax stove.
-
Pato Branco, Brazil
Dwell Magazine : November / December 2017


Photo by Rafael Gamo
The cafe's central lounge area houses the lush indoor garden.
Every interior section offers expansive outdoor views through generous windows.
Silver foil and cement plaster were used for the wall and ceiling finishings, to give the space a raw, unfinished aesthetic.
A black Arne Jacobsen Series 07 chair from Fritz Hansen, Eames storage shelf from Vitra and white Eames DAX plastic armchairs.
The courtyard connects to all the zones in the house.
The dining and kitchen on the ground floor.
Foreign Cinema, San Francisco
Lutron smart controls manage the new kitchen’s abundance of lighting options, including an Axis twin-beam pendant that hangs directly over the island.
Living + Dining + Kitchen + Garden
The wood-burning stove keeps the home warm on cool nights.
The kitchen island is made from oxidized steel with a honed black marble benchtop. Cabinetry in blackbutt, an Australian hardwood known for its fire resistance, contrasts with the dark interiors.
The location for the new restaurant, which opened in February 2010, was a barn on the ranch that had been used as a plant nursery. "It wasn't an incredibly old barn," Johanson says. "It was built around the 1970s, but it was built with a very agricultural look." To stay true to its form, Johanson and her colleagues Mark Wilson, Catharine Tarver, and Bridie McSweeney decided to leave as much of the structure intact as possible, playing up the post-and-beam system and revealing the shape of the roof on the interior.
The kitchen also displays a reliance on natural materials and soft colors. For the wine storage area, Roundabout Studio used reclaimed wood from the original building. The new dining room table also utilizes repurposed studs salvaged from the building’s demolition. The kitchen stools are from Avenue Road, the dining room table is custom, and the pendant light is from Dark Tools.
In their approach to renovating and adding an extension to Hopetoun Road Residence, B.E. Architecture sought to first
When he moved in, Judin noticed that his existing furniture fit right into the new space—many pieces are also from the '50s. See more images here.
Among the Anderssons’ wishes for the micro-dwelling was the ability to host a Thanksgiving feast. Garneau’s solution delivers: Folding the pivot wall flush with the apartment’s perimeter opens up the space for entertaining a sizable group.
A movable feast: In designers Nix and Novak-Zemplinski's 1,000-square-foot apartment’s open-plan kitchen, dining, and living space, almost everything is convertible. Cookbooks are kept in low "nesting" shelving, keeping the countertops free.  Photo by Andreas Meichsner.
Working with owner Bruce Shafer, who acted as contractor, architect Olson Kundig’s “gizmolo- gist” Phil Turner fashioned a 12-by- 26-foot steel-framed window wall that opens the structure to the out- doors. “We can feel the evening breeze move through the house,
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
"We didn't want to diminish the openness and height and feeling of a great expanse of space," said the owner of this resurrected 19th-century barn house in Pine Plains, New York. Fortunately, the barn frame's horizontal beams perform a domestic function by creating the illusion of a lower ceiling. An abundance of furnishings in rich materials fills out the space. Photo by Raimund Koch.
Custom cabinetry lines the dining area, which is defined by a large wood dining table and colorful glass pendant lighting.
View to backyard
Dining room - Rue de l'Espéranto residence  - Guillaume Sasseville & PARKA - Architecture & Design

The modern dining room is where the universal ritual of breaking bread brings us together. The projects below showcase elegant configurations and designs that encompass chairs and tables, bars and stools, lighting, flooring, and fireplaces.