Dwell's Favorite 374 Living Room Design Photos And Ideas - Page 3

The living area features Roche Bobois furnishings and a rug made from the farm’s sheep wool. Not pictured is the central fireplace built of locally quarried stone.
The Ori Cloud Bed fits perfectly into the wooden baffles of the canopy above. The back cushions of the sofa turn into a headboard when the bed is lowered.
A large corner window floods the living room with natural light and river views. The room is furnished with a vintage Parker sofa, Paper table by Gamfratesi, Hiroshima lounge chairs by Naoto Fukasawa, and River Weave Rug from Armadillo & Co.
“The fireplace extends the season,” says Ryall. “The owners probably use that porch six months out of the year.” The design team formed the fireplace’s concrete facade using rough wood boards to give it a rugged texture.
One of the highlights is the sleek, wood-burning fireplace.
Enclosed in glass and elevated in the tree canopy, the living room is furnished with midcentury modern classics including a Case Kelston sofa from DWR and a Knoll Womb chair and ottoman. The custom red wool rug is from Driscoll Robbins.
Architect Barbara Hill sits on a Casalino chair from Design Within Reach in the living room; on the wall is Quivers, a sculpture by her daughter, Claire Cusak. Collaborator George Sacaris made the stump table.
The tiny apartment is filled with clever space-saving solutions, including built-in storage and transforming furniture.
The bright and airy, open-plan layout includes the dining area, living area, and kitchen. Sliding glass doors open to the outdoor terrace and swimming pool.
The curve of the Mesh Mould wall creates a snug nook for the living room.
The living room in the "Baller Jawn." The living room console is from Leeward, and the light fixture is from Noevara. The sling chairs are by Noevara in collaboration with True Hand, and the framed artwork is from Megan Biddle.
A geometric wood accent wall lies across from the main entry wall and runs alongside the stairs.
"Rooms required thoughtfully scaled and placed pieces," say the designers. "Because of the numerous large windows in every room of the house, the color choices and textures were chosen with inspiration from outside."
The home's indoor/outdoor connection is strong.
Living Room
At the far end of the living room, an old armoire—an inherited family heirloom—stands as a sober counterpoint to all the sleek Italian contemporary design in the five-bedroom house.
Materials such as unpolished stone, used for the interior walls speak louder than statement furniture or décor.
#livingroom #interior #modern #architecture #modernarchitecture #minimal #indoor #outdoor #indooroutdoor #SaarinenWombChair #wombchair #Knoll #Eames #Eameschair #chair #RoomandBoard #Wohlert #pendantlights #LouisPoulsen #NewHaven #Connecticut
The cabins are open to every patient connected to the hospitals regardless of disease group, and reservations are managed through a booking system.
Hatchet Design Build fabricated missing components to complete the casework around a bay window.
A Cold Picnic rug and Coil + Drift mirror warm up a restored fireplace relocated from the basement.
Nestled among trees and apple orchards, this warm and inviting family home makes the most of its peaceful wooded plot.
The arched walls and thresholds of this former 17th-century oil mill residence in Salento, Puglia serves as a dramatic backdrop for its Italian designer owners to showcase their contemporary custom creations and iconic, modern Italian furniture.
A wood-burning fireplace with a playful house-shaped surround anchors one end of the main living space.
Perf House | AMA
The sliding doors at the entrance are only a minor, yet necessary, disruption in the home's virtually seamless indoor/outdoor connection.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
Wall Cabinet
RIGI Design reshaped the form and functionality of the interior layout.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
A fireplace with a floating chimney is the central element of this part of the lobby.
A purposeful nook for storing coats and taking off shoes is lined with vertical subway tile. The brick floor elegantly meets the pistachio green tile floor, which helps to define the alcove from the main space.
Another cozy reading nook takes advantage of natural light.
"The language of the walls is consistent with the language of the cabinetry, so that there might be an elegant reading of each room, without the distinction of wall, cabinet, and furniture," says the firm.
A built-in bench seat with a skylight above it, and large drawers beneath provides a cozy area for reading in the sunlight, as well as storage space.
The Slow offers much more than boutique accommodations, steeping guests in a curated experience that blends art across several disciplines. The brainchild of George Gorrow, the designer behind streetwear label Ksubi, and his wife Cisco, a model, The Slow combines art, fashion, music, and food for an immersive experience that blends Indonesian and contemporary surf cultures.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The futuristic fireplace, designed by Engels, is flanked by a BeoLab 20 speaker by Bang & Olufsen.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
Bookmatched wood veneer cabinetry brings a warm, tactile feel to the interiors.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
The ever-changing daylight, plus the use of curtains and lighting options, means that Ahlgren and Lökaas enjoy a variety of different atmospheres.
Case Inlet Retreat
Madrid-based studio Ábaton Arquitectura renovated a forgotten stable in the Spanish province of Cáceres.
The Rush House at Sea Ranch followed the typical material palette of wood and glass; windows were located specifically so that they took advantage of views of the water and the surrounding landscape.
Having lived, he says, in “a number of houses where the living room is the most adorned and the least used,” it was important for Lazor to create a functional family living space. As the gathering above attests, it worked. The carpet is by InterfaceFLOR, and the armchairs by Blu Dot.
Seoul architect Byoung-soo Cho designed the sofas in his urban dream house to resemble building blocks.
If they aren’t at the cocktail-fueled Evening Bar, chances are guests are hanging out in the “living room”—at least until the beer hall Brakeman and fried chicken joint Penny Red’s open.
The first floor has been conceived as an open integrated space with the main floor
The view from the cave-like nook towards the courtyard.
A traditional tatami room with shoji sliding doors is located next to the open-plan living space.
The retro-chic vibe of Copenhagen's Hotel Alexsandra

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.