Dwell’s Favorite 422 Living Room Design Photos And Ideas - Page 5

In the living and dining area of Jean Risom's Block Island family retreat, mostly vintage Risom furnishings share space with a few new additions, the view facing north is framed by the wall of glass.

Photo by: Floto + Warner
The large expanses of glass frame views that were perfectly planned. The seating areas are furnished with Scandia lounge chairs that were designed by Hans Brattrud in the 1950s and are now being produced by Fjordfiesta.
Over five months, Naude and Brown renovated their desert bungalow into a design retreat and second home for themselves, baby Rico, and their dog, Mona.
The living lounge opens to a small balcony.
Laurier Blanc acrylic glass Hekla Side Table & Stool, embedded with burnt wood truck, with accents of resin, compliments the Taylor Forest club chair, beneath the Amir Zaki waterfall photograph.
City Cabin | Olson Kundig
Architect Alex Gil and his wife, Claudia DeSimio, affixed a 750-square-foot addition to the roof of a 19th-century Williamsburg townhouse, transforming their cramped third-floor apartment into a modern duplex. The original fireplace remains, but has been stripped down to exposed brick, as have the surrounding walls, creating an almost wainscot-like design of exposed brick with flat white drywall above.
Scott set the windows into deep recesses.
A wedge-shaped skylight allows natural light to suffuse the interiors. The architects preserved a palette of dark, natural materials on the ground floor.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The material palette of concrete, weathered steel, and natural cedar mimics the colors and textures of the hills.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
Expansive glazing provides continuous visual connections to the outdoors.
"Blue and white tones came up very often during our conversations, and the fact that the property was sitting right on the ocean made it feel like a good fit for their vision," adds Audrito.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
Interior view West
Living Room
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
Beds are lofted above the kitchenette and large bench, and are accessible by wooden ladders.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Positioned for stellar outdoor views, the screened porch features concrete floors, a cedar ceiling, natural fir posts, and midcentury chairs.
The family room is situated at the apex of the house, with picturesque views that extend 

up the meticulously landscaped north slope. The concrete floor sits just low enough that the main elements of the scene—the succulent garden and large limestone ledges—are at eye level. A bank of NanaWall folding windows breaks up the fourth wall.
Resident Peter Østergaard (with Maja, 6, and Carl, 20 months) and architect and photographer Jonas Bjerre-Poulsen have been best friends since they were 13, which makes for easy collaboration. Says Bjerre-Poulsen: “There are always a lot of challenges in a renovation, 

but Peter and Åsa trusted my judgment and gave me a completely free hand. Usually it’s hard to push people into unconventional solutions, but Peter has 

all these wild and crazy ideas.” One such idea was 

to embed a transparent glass-and-iron door in 

the floor, operated by a 

hydraulic pump, which allows access to the subterranean wine cellar. At night, the lit-up cellar glows, lending the compact living room an increased sense 

of verticality.
In lieu of a checkerboard effect, Kovel kept his carpet squares all vibrantly verdant. With the bamboo cabinets and countertops the whole space has a pastoral feel. “I wanted it to be like the Bradys’ backyard,” he says.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
The cabins—all designed in-house—sport a minimalist aesthetic, deliberately pared-down to let nature take the spotlight.
The ever-changing daylight, plus the use of curtains and lighting options, means that Ahlgren and Lökaas enjoy a variety of different atmospheres.
The living room has a close-up street view and abundant natural light. The sofa is Mags from Hay Studio, the table is an old Fritz Hansen base with a new top, and the Arne Jacobsen chair is also a refurbished vintage piece.
In the warm interior of the X House in Hennepin, Illinois, Diane Pascal and Thomas Richie enjoy the view from their boiled-wool Ligne Roset couch in the main living area, where wood paneling on the ceiling and walls mirrors the topography of the landscape. A gauzy green curtain adds a moment of color to the scheme.
The petite interiors have a built-in sofa facing stunning views from the floor-to-ceiling windows.
Family Room
Throughout the design, the site was quickly revealed as a powerful element of the project. By choosing carefully the location and size of each window, external views were highlighted, and the atmosphere created by natural light is pleasant throughout the whole day. As for the position of the large sliding door, it was “ pushed “ toward the main interior open space with the intention of subtly separating the internal functions while creating a outside protected space. All these intentions ultimately aim to capture the essence of this project: the surrounding nature and wildlife.
The living room is defined by a large birch plywood television console, designed by architect, Miguel Marcelino.
-
Lisbon, Portugal
Dwell Magazine : July / August 2017
Thanks to a spacious bookshelf and plenty of seating, this vibrant area is an inviting spot to read and relax.
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
The master bedroom is defined on the north side by a series of indoor louvers, which allow the couple to frame and manage their views.
The floor-to-ceiling windows in the living room give the impression of being outside even while cozily enjoying a cup of tea inside. All the windows in the house are double-paned and filled with argon gas. Petra Sattler-Smith says that “even when it’s 10 below you can put your hand on them and they are still warm.” Hydronic radiant heating embedded within the concrete floors not only enables barefoot walking during the coldest months but also warms the furniture and everything else in the room.
Ray Kappe relaxes in the central living space, which offers views onto other shared family zones. Behind him is a view down into his office. Half a level up, Shelly Kappe stands at the entrance to the upper family room.
#interior #wood #modernrustic #barn #rustic #livingroom #bedroom #loft
In Marquina and Font’s living room, a pair of kilim-covered chairs by Philippe Xerri, a chest of drawers by Piet Hein Eek, and a handmade Tunisian rug provide bursts of color amidst the overall scheme of white, ecru, and cream.
The interiors frame selective views of the existing rock walls, and contrast them with light finishes of white walls and wood furniture and shelving.
Molly and Jake watch TV with the balcony door ajar.
Builder Ross Percival helped finesse the finely tuned detailing that separates the internal slope from the rock outside (opposite). The Pedro wire stool is by Craig Bond for Candywhistle.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.