Dwell’s Favorite 423 Living Room Design Photos And Ideas - Page 4

"Rooms required thoughtfully scaled and placed pieces," say the designers. "Because of the numerous large windows in every room of the house, the color choices and textures were chosen with inspiration from outside."
The home's indoor/outdoor connection is strong.
Living Room
At the far end of the living room, an old armoire—an inherited family heirloom—stands as a sober counterpoint to all the sleek Italian contemporary design in the five-bedroom house.
Materials such as unpolished stone, used for the interior walls speak louder than statement furniture or décor.
#livingroom #interior #modern #architecture #modernarchitecture #minimal #indoor #outdoor #indooroutdoor #SaarinenWombChair #wombchair #Knoll #Eames #Eameschair #chair #RoomandBoard #Wohlert #pendantlights #LouisPoulsen #NewHaven #Connecticut
The cabins are open to every patient connected to the hospitals regardless of disease group, and reservations are managed through a booking system.
Hatchet Design Build fabricated missing components to complete the casework around a bay window.
A Cold Picnic rug and Coil + Drift mirror warm up a restored fireplace relocated from the basement.
Nestled among trees and apple orchards, this warm and inviting family home makes the most of its peaceful wooded plot.
The arched walls and thresholds of this former 17th-century oil mill residence in Salento, Puglia serves as a dramatic backdrop for its Italian designer owners to showcase their contemporary custom creations and iconic, modern Italian furniture.
A wood-burning fireplace with a playful house-shaped surround anchors one end of the main living space.
Perf House | AMA
The sliding doors at the entrance are only a minor, yet necessary, disruption in the home's virtually seamless indoor/outdoor connection.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
Wall Cabinet
RIGI Design reshaped the form and functionality of the interior layout.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
A fireplace with a floating chimney is the central element of this part of the lobby.
A purposeful nook for storing coats and taking off shoes is lined with vertical subway tile. The brick floor elegantly meets the pistachio green tile floor, which helps to define the alcove from the main space.
Another cozy reading nook takes advantage of natural light.
"The language of the walls is consistent with the language of the cabinetry, so that there might be an elegant reading of each room, without the distinction of wall, cabinet, and furniture," says the firm.
A built-in bench seat with a skylight above it, and large drawers beneath provides a cozy area for reading in the sunlight, as well as storage space.
The Slow offers much more than boutique accommodations, steeping guests in a curated experience that blends art across several disciplines. The brainchild of George Gorrow, the designer behind streetwear label Ksubi, and his wife Cisco, a model, The Slow combines art, fashion, music, and food for an immersive experience that blends Indonesian and contemporary surf cultures.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The futuristic fireplace, designed by Engels, is flanked by a BeoLab 20 speaker by Bang & Olufsen.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
Bookmatched wood veneer cabinetry brings a warm, tactile feel to the interiors.
Oak floors, neutral furnishings, and an area rug by Han Feng for Tai Ping warm the office, as does the view of surrounding treetops. “You really feel as if you’re in the canopy,” says architect Takashi Yanai. A vintage Louis Vuitton trunk serves as a coffee table.
The ever-changing daylight, plus the use of curtains and lighting options, means that Ahlgren and Lökaas enjoy a variety of different atmospheres.
Living and dining spaces wrap around the full-height fireplace.  Original light fixtures remain and have been outfitted with LED lights.
Case Inlet Retreat
Madrid-based studio Ábaton Arquitectura renovated a forgotten stable in the Spanish province of Cáceres.
The Rush House at Sea Ranch followed the typical material palette of wood and glass; windows were located specifically so that they took advantage of views of the water and the surrounding landscape.
Having lived, he says, in “a number of houses where the living room is the most adorned and the least used,” it was important for Lazor to create a functional family living space. As the gathering above attests, it worked. The carpet is by InterfaceFLOR, and the armchairs by Blu Dot.
Seoul architect Byoung-soo Cho designed the sofas in his urban dream house to resemble building blocks.
If they aren’t at the cocktail-fueled Evening Bar, chances are guests are hanging out in the “living room”—at least until the beer hall Brakeman and fried chicken joint Penny Red’s open.
The first floor has been conceived as an open integrated space with the main floor
The view from the cave-like nook towards the courtyard.
A traditional tatami room with shoji sliding doors is located next to the open-plan living space.
The retro-chic vibe of Copenhagen's Hotel Alexsandra
The white plaster inside the home signals a continuation of the outdoor facade. The cave-like nook was inspired by the fireplace in Swedish architect Erik Gunnar Asplund's summer house.
“Although the LDK (living room, dining room, kitchen) faces east, it is bathed in light reflected off the hill in the afternoon,” say the architects. “With the absence of beams and sealing strips, the rafter seems to protrude from the white structural wall, making the LDK seem like a semi-outdoor veranda. The living room has become part of the garden, where you can naturally engage with the children playing or sprawling on the slope of the hill.”
Teak is used extensively throughout the home—from the flooring to the kitchen cabinetry. The dining chairs and table are from Sakura Shop.
The kitchen and convertible desk area of the Kugelschiff display a luminous, white-painted ceiling and walls, and white ash cabinetry and flooring.
Concrete floors keep the interior cool in the summer.
Martin and Katz plastered over the stucco finish of the fireplace wall with soft gray Venetian plaster.
The guesthouse has similar built-ins and is outfitted with a reproduction rotating sconce by Serge Mouille and rugs by Stephanie Odegard.
Finished in white, the walls, the floors and ceiling are contrasted by only splashes of color from sparsely place furniture and framed artworks.
Taiwan apartment renovation by Hao Design includes a new floor with a wooden bridge-like corridor that connects a master bedroom to a walk-in wardrobe on the mezzanine level.
Named Atelierhouse, for contemporary art museum Museion as a temporary home for visiting artists and curators, Harry Thaler Studio employed wooden boxes on wheels fold open to reveal beds inside.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.