Dwell's Favorite Home Design Ideas and Photos

Steel was chosen for the frame of the cabin because of its fire and water resistant qualities.
The master bathroom has a bamboo screen and a Deauville tub by Victoria + Albert. A vintage enameled metal sign from the London Underground is framed by the screen and a cactus that sits atop an African stool.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
Durable fiber-cement HardiePlank clads the rear facade.
Rising out of the earth like a natural rock outcropping, the holiday retreat is clad in a combination of stained Western Red Cedar and stained Alaskan Yellow Cedar on the upper volume, while the lower is wrapped in stone veneer.
"The bedrooms are completely separate from one another, filled with light, and oriented towards beautiful views of the surrounding context and downtown Raleigh," note the architects.
Cor-Ten steel shutters give the Little Space more security during long periods when the occupants are traveling.
Glazed walls allow the interior living areas to be seamlessly connected to the outdoors.
Space is maximized in the kitchen thanks to the functional boxes; the fridge and additional storage are built into the bathroom volume on the left.
Working within a tight footprint due to building restrictions, the two-story main building includes most of the bedrooms and communal spaces, with guest quarters placed in a separate structure.
A spacious balcony has been added to the residence.
Expansive glazing provides continuous visual connections to the outdoors.
The kitchen is fitted with sleek metal hardware, high-gloss white cabinetry, and a spacious kitchen island that doubles as a breakfast counter.
"Blue and white tones came up very often during our conversations, and the fact that the property was sitting right on the ocean made it feel like a good fit for their vision," adds Audrito.
The crisp white kitchen features appliances built into the cabinetry and marble countertops.
The shiny metallic ribbon lining the kitchens counters and cabinets make the space unique.
The concrete countertops, walls, and staircase echo the home's refined modern design aesthetic.
In the bathroom, the shower stall looks up to the open sky.
Windows of varying sizes punctuate the building, giving it a sculptural appearance.
The bedroom is located on the uppermost level that connects to a small outdoor balcony.
The house has a standing-seam metal roof and  is finished with black-tinted stucco and a standing-seam metal roof.
"The design gives the owners a sense of connection," note the architects. "The doors are always open, and the family spills naturally out to the garden."
A closer look at the lovely lines of the clean, modern kitchen.
Windows added to the side corners of the north facade bring additional daylight indoors.
A view of the ascent towards the property.
Delta Shelter, Mazama, Washington, 2002. Photo by Tim Bies/Olson Kundig Architects.
Along the edge of the outdoor deck, reclaimed red bricks complement those used in the neighboring houses.
The ceramic tiles were created with irregular glaze, which mimics the reflections of the harbor nearby.
The Nolla Cabin was primarily built from Kerto LVL, a lightweight and durable Finnish plywood. It was then fastened together with screws.
"Hemmed in by taller buildings on both sides, the original cottage was overwhelmed and neglected for decades—its identity compromised by inappropriate treatments. The new design provides a sensitive and recessive backdrop to the faithfully restored dwelling that originated more than 160 years ago in England,
In some parts of the ancient city, the streets run above these subterranean cave homes.
The homeowners wanted a space to accommodate their interests: gardening, looking after their ducks, or relaxing in the shade provided by the canopy of trees on the property.
The dwelling is fully immersed in nature, surrounded by scenic vistas and greenery.
Atop the kitchen and bathroom lies an additional sleeping quarter, directly under the sky above.
Bath time is never dull for the couple’s two young children, thanks to bright orange Interni tiles by Domus.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
While the house’s original pine is richly colored and textured, a number of structural posts rendered the kitchen difficult to furnish with modern fixtures. A newly-added black beam, which extends outward into the dining room, allowed for the posts’ removal.
The rear garden looks into the kitchen and dining space right through the internal courtyard and beyond.
The Felds’ new kitchen is clean, modern, and laced with industrial touches (laboratory faucets, lab glass pendant lamps designed by Sand, stainless steel appliances) while animated by materials and crafted elements that radiate warmth: fir floors unearthed from beneath two layers of linoleum; a fireclay farm sink made in England; Carrera marble counters that extend up the walls; walnut shelving; and industrial mechanisms that put the hardware on display, such as the suspended rolling blackboard that conceals the water heater.
This project sparks a conversation about the future of the relationship between urban development and the preservation of natural areas.
Handmade leather Fernando chairs by Jayson Home surround a live-edge custom walnut table by Ben Riddering in the dining area.
Entry
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
In the private living area on the upper floor, the master bedroom and bath face a secluded atrium, surrounded by Sky-Frame sliding doors.
The use of numerous Sky-Frame frameless sliding doors and windows throughout the house creates a direct connection between the permeable nature of the interior spaces and the  picturesque countryside surrounding it
A desk in the girl's bedroom with a chair by Pedro da Costa Felgueiras for The New Craftsmen.
Taking cues from their style-conscious clients, Portland-based Jessica Helgerson Interior Design transforms an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway. The kitchen expanded to a location where there had been a screened-in porch, increasing its interior footprint.
dining area
SOA Soler Orozco Arquitectos . Casa Molina

Dwell's favorite photos of modern homes and design ideas. From midcentury gems, prefabricated units, and eye-opening renovations, to shipping container construction and custom trailers and campers, these projects display the best from Dwell Magazine and submitted by the Dwell community. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.